Дрога ( Наркотични дроги )

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Не, него додека пуши во нормални граници и нормални количини секој може да ја контролира. И нормално ако знае како..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Не, него додека пуши во нормални граници и нормални количини секој може да ја контролира. И нормално ако знае како..
Кои се тие нормални граници?

Кој ги одредил? Здружението на маалските пашкачи?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Koj shto da kontrolira?
Koj moze da kontrolira? Koja e granicata?
Braos, tinejdzerite znaele se...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Грл,роденден ти е,дечко ти,ти подарил некој супер поклон,цело друштво сте собрани сите сте среќни,и тап дечко ти (или некој трет),извава трева (марихуана,лол не знам дали постои друго име) и сите среќни,ти уште посреќна и дали тогаш може да речеш не?
Кога знаеш дека прекрасно ке ти е ако земеш?
Кога знаеш дека ке уживаш?
Чим може да контролираш 21 годишен тип,сигурно го можеш и тоа :).

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Тие граници треба сам да си ги одредиш.. Неможам јас, некој трет, или закон у Холандија..
Појол.. Ако сакам да пушам трева за роденден ќе си земам сама и крај.. Ако сакам само да пијам ќе си зеам алкохол само и крај или пак можда ништо такво да не исконзумирам.. Никој нема да ме разубеди..
Јас си решавам за себе дали сакам нешто такво.. Никој не владее со мојте одлуки.. А коментарот на крајот ти беше сосема непотребен стварно :smir:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не го свате коментарот на крај де,ништо лошо.

контролирано конзумирање?
за тебе лично кажи ми!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
До моментот додека не почувствувам дека ми е премногу ти текнува? Не бројам димчиња...
Сепак добро го сватив коментарот погоре ама немаше потреба од него..
Како и да е.. Апсурдни се прашањава понатака.. Се изјаснив и крај..
Да немав пишано години немаше ни да биде проследен постот како и многу мои претходни за марихуаната со толку иронии.. Како и да е.. Не е битно.. Толку од мене на темава

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
probajte ke videte :)
nemam namera da se "zamaram" so pedagogika ne e moja bransa :)

stanuva zbor za delikatna struka - filmska umetnost i taka da "nemate poim za bliskosta na ucenik - profesor" - nesto kako drugarcinja !!!!!!!
a da fokusirani i navistina "za voshit" izdrzuvaat i + prekrasni karakteri ...
a za alkoholot e dr.
dosta e posteten i dosta postetni after - efekti :
mamurlak,alkoholen "glad",partal go pravi CNS .... a naiduva na - ok - pienje.... a trevata ko da e heroin -
RAZBIRATE jas se trudam da kazam deka ima dosta postetni i pozavisni nesta koi se "kupuvaat-prodavaat" "LEGALNO"....l:party1::cheeky1:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Тинејџери...

15 години, пуши трева и е кул.

Факинг кул мен...јоуууу....к'мон...

Кристалната топка на видовитата Сабрина ви предвидува брилијантна иднина : )))

Што побргу созреете и се разбудите од тинејџерските филмови, толку подобро за вас. За жал, некои никогаш не се будат, цел живот остануваат тинејџери. Во мозокот.

Ебате животот во кој секој ден помислуваш "како би пашнал една". Или живот во кој мислиш дека ништо не е кул и интересно и за да ти биде мора да се напушиш. Живот во кој сите проблеми ти се разрешуваат со неколку дима.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Глеам сте дробеле на темава.
И зошто сите го напагате девојчето?
Мислите дека е само неискусна тинејџерка,шо чула по нешто од дечкото,кој секојдневно и го пере мозокот?
Баш фино ви објасни.
-Марихуаната се контролира.Да,сигурно нема да одбиеш ако ти понуди некој на роденден или било шо,ама ако решиш да не пушиш,нема да го правиш тоа.Едноставно нема никакви потешкотии при апстиненција.Многу е потешко да се откажеш од чоколадо,на пример.
-Филмовите се бираат.Не како во видеотека,ама ако друштвото е погодено,и ако си доволно искусен,можеш да го доживееш тоа што го сакаш.
Вашата претстава за надуван човек е некој шо се клати по земја,се смее како недугав на глупости...епа не е баш тоа.Добро,понекогаш се случува и тоа,ама и тоа е по твоја лична желба.Ако сакаш да правиш така,ке правиш.Ако сакаш да се контролираш и да пишуваш есеи на пример,или да и се удвараш на девојка,ке го правиш тоа многу лесно,а и ке се зачудиш колку си подобар во тоа.
-Појол,немораше да кажеш дека сите се лузери шо дуваат...лично мислење задржи си го за себе.Може ти за мене си тежок кретен,па не трубам наоколу,нели...

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Абе сеа видете, и Карл Саган дувал како оџак ама типот е еден од најлуцидните умови и голем популизатор на астрономијата. Најчесто идиоти пушат марихуана затоа што е нелегална а глупи луѓе се ориентираат кон криминал затоа што не ги бива за ништо друго и во тие кругови ја најдуваат дрогата.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Вашата претстава за надуван човек е некој шо се клати по земја,се смее како недугав на глупости...епа не е баш тоа.Добро,понекогаш се случува и тоа,ама и тоа е по твоја лична желба.Ако сакаш да правиш така,ке правиш.Ако сакаш да се контролираш и да пишуваш есеи на пример,или да и се удвараш на девојка,ке го правиш тоа многу лесно,а и ке се зачудиш колку си подобар во тоа.
I was thinking the same thing about alcohol... :raz:

Алкохолот е демоде? Пфф, знаев дека прохибицијата еден ден ќе биде негативец во целата приказна... :(

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Fabullous_178, додека не сфатите дека на строг начин се обидуваме малку да ви помогнеме (без оглед што никој не бара помош), секогаш ние "нормалните" ќе ви бидеме тешки непријатели.

Kajgana Shop

На врв Bottom