Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ritalin е „комерцијалното" име за Methylphenidat кој инаку е еден до многуте деривати на Амфетаминот кои се всушност синтетички дроги. Само колку за појаснување Extasy (3,4 - Methylendioxi - N - methylamphetamin) и Pervitin (Methamphetamin) се исто така деривати на амфетаминот.
Гагоус, ај објасни за ЛСД нешто.
п.с А инаку да,искрен сум за недувањето-за жал.Не знаеш колку само би сакал да не сум.
Не знам за тебе, ама јас пак ќе повторам дека не би плаќал за нешто што ме уништува и физички и психички :smir:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ritalin е „комерцијалното" име за Methylphenidat кој инаку е еден до многуте деривати на Амфетаминот кои се всушност синтетички дроги. Само колку за појаснување Extasy (3,4 - Methylendioxi - N - methylamphetamin) и Pervitin (Methamphetamin) се исто така деривати на амфетаминот.
Ова 3,4 - Methylendioxi - N - methylamphetamin e MDMA така?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ова 3,4 - Methylendioxi - N - methylamphetamin e MDMA така?

Да тое е уште едно друго име за тоа што е најпознато како екстази, ама во основа е истото органско соединение, е сега со што го мешаат за да изгледа во поинаку не ме прашувај бидејќи не сум во тој бизнис, а ако нема друга психотропна супстанца во комбинација, ефектот што го има на нервниот систем а особено на централниот нервен систем е ист.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Гагоус, ај објасни за ЛСД нешто.
Дај стварно ако можеш,посебно за тоа како делува?
Мислам дека дејството не е поврзано со зголемено лачење на допамин и сератонин,како шо е со повеќето други супстанции.Или?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Боље ствар од асид, да ми шепне некој, а ганџојна....па тоа е као рутина као дел од секојдневниот живот, веќе наназад со години целиот свет се навикна, добро кај нас е така последниве 2-3 години ама ок ;)

btw R.i.p. Дедо Хофман

за неупатените повелеле малце текстче и инфо
http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd.shtml

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
ДРОГА :nenene: - лоша навика

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Да тое е уште едно друго име за тоа што е најпознато како екстази, ама во основа е истото органско соединение, е сега со што го мешаат за да изгледа во поинаку не ме прашувај бидејќи не сум во тој бизнис, а ако нема друга психотропна супстанца во комбинација, ефектот што го има на нервниот систем а особено на централниот нервен систем е ист.
Еј Бацилус ти моеш да ни помогнеш ексери и амфети да си прајме :pos2::pos2::pos2:

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Дај стварно ако можеш,посебно за тоа како делува?
Лошо...Многу лошо(барем за мене)...Те мења скроз како особа и самиот незнаеш каков си бил предходно.Не сум многу стручен и неам праено ама другарчињава од аеродром ми имаат кажувано:pos:

*Онаака попросто објаснување.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Лошо...Многу лошо(барем за мене)...Те мења скроз како особа и самиот незнаеш каков си бил предходно.Не сум многу стручен и неам праено ама другарчињава од аеродром ми имаат кажувано:pos:

*Онаака попросто објаснување.
Абе ја мислев на објаснување на ефектите од научен аспект.Значи,шо ти се дешаа у мозокот и такви ствари...
А инаку,звучи многу привлечно ти како шо го објасни...:pos2:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
мозе да ми казе некој дејството на спид какво е ?

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Абе ја мислев на објаснување на ефектите од научен аспект.Значи,шо ти се дешаа у мозокот и такви ствари...
А инаку,звучи многу привлечно ти како шо го објасни...:pos2:

Ок ја те сватив од одма него со обидов онака попросто и од друг аспект да ти го објаснам:)

Треба да правиш па да видиш.Вака неможе да ти се објасни ни вртоглавицата после првата цигара:)

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ти дава многу енергија.
Активноста ти се зголемува и концентрацијата.
И многу зборуеш.
Ама откоа ке те пушти,се осеќаш ко да ти умрела пола фамилија.
Ама тебе не ти треба тоа,ти нели беше хиперактивен:)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Ти дава многу енергија.
Активноста ти се зголемува и концентрацијата.
И многу зборуеш.
Ама откоа ке те пушти,се осеќаш ко да ти умрела пола фамилија.
И зениците колку 5 денарки ти се :pos2:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Hugs not Drugs

Порака од МЕНЕ!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom