Дрога ( Наркотични дроги )

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Зарем мислиш дека не е?
Епа грешка си.. и тромадолот исто како хероинот предизвикува зависност.
Почнуваш со една до 2 таблети , па после секое наредно конзумирање зголемуваш за по 2-3.. и се така.Така да тромадолот може да се каже дека е супстанца што предизвикува исто толкава зависност како и хероинот.

Не е до толкава зависноста , него поетата ми беше ..тромадолот е срање ...и да земе некој за прв пат 1-на или 2-ве ..нема такво дејство ..па не вреди ни да се зема ..уопште ..пошто само негативни ефекти има..

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Не е до толкава зависноста , него поетата ми беше ..тромадолот е срање ...и да земе некој за прв пат 1-на или 2-ве ..нема такво дејство ..па не вреди ни да се зема ..уопште ..пошто само негативни ефекти има..
Па секоја дрога предизвикува зависност... малце глупа поента имаш и дрогата не вреди да ја зимаш.. али еве некој ја зима.. и се си има негативни ефекти ..

Z

ZeroStyle

Гостин
Сака да каже хероинот може да те дигне а тромадолот ништо.

Како и да е секое наркотично средство е најглупо нешто.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Ако гледате така буквално од се се ствара зависност!!!!
Почни ти да земас секој ден андоли,појке од сигурно дека ке станиш зависен и од нив!!!
Е сеа разликата меѓу тромадолот и хероинот е тоа што хероинот за разлика од тромадолот предизвикува и физичка зависност т.е се јавуваат болки!!!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ајдеее не се поврзува во никој можен случај тромадоли со хероин бе што ви е..
А за 1-2 тромои боље да не се ни мачиш да ги зимаш.
Како и да е од СЕ можеш да станеш зависен. Не само од дрога. Од баш се у животот.. Само разликата е што кај хероинот од физичката зависност назад мн тешко.. Само 2% дал се вратиле од хероин НОРМАЛНИ.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Сум пробал
Не сум се навлекол
Нема потреба да се јаде дневно по 16..и од кај тој податок за 16 ????
кажувам барем шо знам
Дијазепамот има појаки ефекти од тромадолот
Амфо не се јаде ....
и не се халуцинира од амфо..не е докажано
А за жто си у право ..под никој услов.
Поздрав :salut:
Од каде ми е податокот за 16ка дневно?
Хахахахахаха...
Абе види,ок е се.Не ми се зборуе за тродиги и уопште не ми се распраа со никој на таа тема.
Само можам да ви кажам:
НЕ ГИ ПРАЈТЕ!!!
Оти може да отиде многу подалеку отколку шо може да замислите,иако сега вака кажано изгледа смешно.
PEace.
п.с амфа се шмрка,ама у филмот е во форма на апчиња(кои инаку се викаат Ritalin во Америка и имаат повеќе намени),па за тоа и реков се јаде....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Од каде ми е податокот за 16ка дневно?
Хахахахахаха...
Абе види,ок е се.Не ми се зборуе за тродиги и уопште не ми се распраа со никој на таа тема.
Само можам да ви кажам:
НЕ ГИ ПРАЈТЕ!!!
Оти може да отиде многу подалеку отколку шо може да замислите,иако сега вака кажано изгледа смешно.
PEace.
п.с амфа се шмрка,ама у филмот е во форма на апчиња(кои инаку се викаат Ritalin во Америка и имаат повеќе намени),па за тоа и реков се јаде....
Да ти ги читаа постовиве, к*р шо ќе те пуштеа на милионер... :pos: Колку им зема?

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Да ти ги читаа постовиве, к*р шо ќе те пуштеа на милионер... :pos: Колку им зема?
Ok,let me rephrase the sentence:
ДРОГИРАЈТЕ СЕ ДЕЦААА!!!
АМА НЕМОЈ У НИКОЈ СЛУЧАЈ СО НЕШТО ПРИРОДНО,ЛОШО Е ТОА.
УДРИ НА ХЕМИЈА
-ТРОМАДОЛИ
-АМФА
-МЕТАМФЕТАМИН(АКО НАЈДЕТЕ У МАКЕДОНИЈА)
-ДИЈАЗЕПАМИ(ТОА ПОЧЕСТО,ОТИ ОД ТОЛКУ АМФА,НЕМА ДА ВИ СЕ СПИЕ)
-КОКАИН
-И ХЕРОИН(ТОА ОБАВЕЗНО ДА ГО ПРОБАТЕ,НАЈУБАВОТО Е)
Aј така.Сеа поминавам?
:pos2::pos2::pos2:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ok,let me rephrase the sentence:
ДРОГИРАЈТЕ СЕ ДЕЦААА!!!
АМА НЕМОЈ У НИКОЈ СЛУЧАЈ СО НЕШТО ПРИРОДНО,ЛОШО Е ТОА.
УДРИ НА ХЕМИЈА
-ТРОМАДОЛИ
-АМФА
-МЕТАМФЕТАМИН(АКО НАЈДЕТЕ У МАКЕДОНИЈА)
-ДИЈАЗЕПАМИ(ТОА ПОЧЕСТО,ОТИ ОД ТОЛКУ АМФА,НЕМА ДА ВИ СЕ СПИЕ)
-КОКАИН
-И ХЕРОИН(ТОА ОБАВЕЗНО ДА ГО ПРОБАТЕ,НАЈУБАВОТО Е)
Aј така.Сеа поминавам?
:pos2::pos2::pos2:
Ти мислиш таа травата што ја дуваш природна е :uvo:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.197

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ти мислиш таа травата што ја дуваш природна е :uvo:
Моментално не дувам ништо веќе три месеца,ама да...природна е.
Или па растенијата не се природни според тебе?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Моментално не дувам ништо веќе три месеца,ама да...природна е.
Или па растенијата не се природни според тебе?
Растенијата се природни, ама којзнае со што ја прскаат или мешаат травата кај нас.
Инаку, ако си искрен супер за тебе, бидејќи не вреди,барем според мене, да плаќам за да си го уништувам здравјето и животот.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Растенијата се природни, ама којзнае со што ја прскаат или мешаат травата кај нас.
Инаку, ако си искрен супер за тебе, бидејќи не вреди,барем според мене, да плаќам за да си го уништувам здравјето и животот.
Па да ја прскаат,тоа е факт.
Со син камен,пестициди(кои подоцна ги пуши некој),дури и со хероин.Прават лајнарија од растение,само за помала количина да дава поголем ефект.Само за посрани пари.Без никаква грижа на совест,дека тоа може да предизвика страшни нус-ефект,што не постојат кај обичната марихуана,дури и во најлош случај,да убие некој.И шо е најтрагично,тие што ја пушат го обожаваат ефектот.Поради таквите морони,најголемиот дел од лугето има лошо мислење за ганџата,иако е многу погрешно и многу далеку од вистината за ефектите на марихуаната.
Ама не сите и не секогаш.Можеш да најдеш растение кое е природно,ако си малку поупорен и ако го сакаш тоа навистина:).
п.с А инаку да,искрен сум за недувањето-за жал.Не знаеш колку само би сакал да не сум.Ама тоа коа нашите прекрасни џандари,се толку концентрирани на стопирање на употребата на марихуана,шо не би ни забележале како некој си купуе хероин и пред станица.Битно е да се запре травата.Тешките дроги шо уништуат животи,не се битни.:(:(:(

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ritalin е „комерцијалното" име за Methylphenidat кој инаку е еден до многуте деривати на Амфетаминот кои се всушност синтетички дроги. Само колку за појаснување Extasy (3,4 - Methylendioxi - N - methylamphetamin) и Pervitin (Methamphetamin) се исто така деривати на амфетаминот.

Kajgana Shop

На врв Bottom