Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Denes me razocara , soznanieto za edno covecko bitie I napravi vo ovie prednogovodisni praznici da se pocuvstvuvam tazna:(

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.358
Поени од реакции
5.497

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.438
Поени од реакции
28.735
После два дена конфузија, открив дека @wiksa и @плавоБел уствари имаат исто име и исто презиме :D
Затоа ни идеше муабетот
Слаби сте вие , ја со еден кајганџија исто име имам и на исти ден и месец сме родени само различна година :cool:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Ладно у пм. Заледено у пм. Не излегувам утре никаде! Иако не паднав, продолжуваме со стабилноста при снег! :jeeee:
Туку, прееска како сум се зафркнала. Шетаме со една другарка, оваа си немаше уште најдено што ќе носи за Нова и ај и јас успат уште некоја ситница да видам ако најдам. И гледаме што гледаме, застануваме двете пред тие рафтовите со долна облека, корсети и триста чуда. И јас си гледам, што нив, што цените (ау!), и едно време и викам на другаркава - абе ова ми е нај од што видов, иако иам на слична боја, али ти што мислиш? И се вртам, ме гледа некое непознато девојче онака збунето, со слично палто и појава ко другарка ми. Таа пак се заманала на некој друг рафт, арно нешто бетер не ми светна да тропнам. :D

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Од зимска опрема имам само замрзнати уши.
Снег ко снег, никогаш не ме изненадува. Не сум македонска влада па да бидам изненаден.
Непријатно ми беше изненадувањето кога дознав дека ќе имам фиксна плата со некој минимален коефициент.
По логика на тоа, 23 работни дена и 20 работни дена - иста плата.
Менувам македонско државјанство за таџикистанско.

Притоа по еден месец во саботата добив писмо од матичната. Требало да направам анализи на крв. Задолжително. И утре ќе се е*авам по мразон ко пингвин.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Денеска ги усовршив вештините во дисциплината ,,Успешно избегнување пад на замрзнатото", со вкупно 14 остварени обиди, од кои еден беше малку зезнат, зато шо ми ја подолцна долу ногата ама ништо страшно.

Турвиор 1
Мразот 0

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Излезете прошетајте низ град без да се излизгате на мразот, I dare you!
Каков град, само што излегов од зграда, летнав!
Имам рана на дланката. Утре одам чизми шо не се лизгат да си купам.

Иначе какви колешки имам Кеј.
Одам кафе да ми направат, они ми ставаат ракија и ме тераат на екс да пијам!

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
За сите што се жалите од снеговиве и мразовиве земети се едни вакви како мене :

Зашто џабе северниве балканци не рекле ``Čizmu glavu čuva`` .
А иронијата да биде поголема прееска не се излизгав на ниеден мраз, ама на бела црта од пешачки (со масна боја дека се боени) како кичма ке остаев на сред раскрсница :jajce:
Јас кога ги купував, на странски форуми читав дека многу се лизгале на мраз, додуша јас до сега се немам лизнато, ама кој знае што бидува... :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.438
Поени од реакции
28.735
Јас кога ги купував, на странски форуми читав дека многу се лизгале на мраз, додуша јас до сега се немам лизнато, ама кој знае што бидува... :D
200000000 % сум сигурен дека се излизгав на влажен коловоз (без мраз) на белата црта од пешачкиот. А за на мраз бутур не им е.Нормално ја не трчав по мраз ама со нормално одење не се паѓа :noze:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409

Се дур одговорот на 20цм снег ми е „ Кај ми се капата и шалот “ а не „ Ќе си
Тоа е„ можеби“ вистина ,но еве ја правата вистина,од времето на Маршалот.
Пари стварно полн џеб,дури и ми било чудно тоа време во 70-тите години.
Се уште не си ја потрошил ни претходната плата,или пак ти стој цела а веќе
ТИ ДАВААТ ДРУГА, еве и примери.
Тргам за на одмор во Бугарија(со кола,јасно Пежо 204 караван,бело со лајсни)
ај да свратам до Словенијаспорт им велам на другарите, и одам купувам моторен чамец и тргаме,еј која пара тргаш на одмор а трошиш пари и тоа „Големи“.
Друг вистинит пример од тоа време.
Доаѓа еден колега на работа со точак-НОВ, а не вози точак, и го прашуваме, што-како.
-Ми избега автобусот, да му е.м. и ....(купил точак само за да дојде до работа)
значи се имало пара во џеб, ама маршалот беше на нозе и шеташе по светот.
--------------------------------
А зошто сме ние осакатени што не бевме на собиранката во Мистик, нема правда.
Сакам и јас да донирам за тоа семејство
.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Во овие помалку од 24 часа престој за оваа година во државава ги склопувам последните подготовки за патешествието кое сигурно ги напнав пола луѓе што ги знам. I`m not saying that it`s my first trip, but in a way it is. Јер 14 часовно трацкање у аутобус се` уште не сум доживеал. Припиши го тоа во new years resolution - бонус трака.
Едниот фала курцу откажа, више нема замарантуси од недлучни.
So says Saladin

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Кајги
Кажи им на сите со лизгави обувки ( посебно мартинки - лично искуство) да не фрлаат пари на нови обувки (доколку со постоечките е се друго во ред) туку да си купат навлаки против пролизгување. Пред некој ден ги гледав во Бриколаж но ги има и на други места. Гумени се и имаат метални крампони и се монтараат на патики, чевли, чизми.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom