Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Ни сум осетил земјотрес, ни ништо. Јас не осетив Сашка ко била заљубена во мене.

Никогаш нема да ги разберам некои луѓе. Станал момче на пријателка. Во ред. Нека ви е со среќа, нозете искршете си ги од одење. Кој машки полов орган правиш лажен профил на фејсбук, и ме испитуваш дали ми се допаѓа твојата девојка. Кој степен на љубомора човече. Барем љубомората пренасочи ја во љубов кон неа. Се обложувам дека си повеќе љубоморен, отколку вљубен во неа. Нејсе, демократија е. Кршете глава.

Кајги, се навлеков на песнава....Сум имал 5 години кога била издадена.....

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Човек влегува во Метро во Л.А. и умира и никој не го забележува тоа. Луѓето се толку одчовечени што дури не погледнуваат кај човекот покрај себе што е со него што се случува и кој е.

И на крајот сцената и прашањето дали некој ќе забележи или ќе биде како приказната искажана претходно:

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
ДК..шо е работава денеска уште од сабајлево 3ца шо ги знам се свршиле ко договорени:D со срејча да им е

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Кога би ги опишала чувствата преку песна...

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Драга,

ко шо вика Алан Бол, креаторот на Сикс Фит Андер, живееме у свет у кој ги срушивме сите табуа. Освен еден. Дискутирање, доживувањето, живеењето со смртта. Со фактот дека ќе умреме. Онака тивко тажиме во себе, го криеме тоа од другите, и од себеси. Се доживуваме како силни и бестрашни кога се соочуваме со неа, само за да не си признаеме себеси дека сме смртни. И кога на мали деца им го праат муабетот: млад си ти, животот е пред тебе. Да бе, се слагам, само шо деновите ни се избројани. И 1.000 години да се, избројани се и конечни.

Вчера гледав еден тедток за селце у Индонезија каде мртвиот не го закопуваат кога ќе умре, туку останува да живее додека неговото социјално присуство не умре за сите членови на семејството. И наместо раѓањето или свадби и венчавки, чинот на транзиција од биолошката кон социјалната смрт е најголемиот чин кој го имаат. Со самото тоа го слават животот, го доживуваат како шо не го доживува никој од нас западните луѓе (западни од Индонезија :) )

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Добро бе дали сум нормален? Од кога почнав да одам на возачки часови цело време по знаците на улиците гледам. :D Туку вечер е големото финале на СП, веќе мое 4 како навивам за Германија и се надевам конечно ќе се израдувам на титула. Само да кажам имам кладба дека ако освојат Германците утре ќе истрчам 20 круга на стадион (8 км). До сега најмногу имам истрчано 18 и еве ми повод да си ја подобрам дистанцата.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
И најпрестижната награда златни ташаци оди кај Меси.

Да би одбирале ФИФА реално.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Драга К,

Од 100ка пакет погледни колку ми оди и тоа без никаков торент ниту нешто слично да симнување, не го исполнуваат тоа што треба не е океј вака човек плаќа за да има фул а не само 80 или како повеќето пати 70.... (n) Како и да е подобри ми е барем малце од 50ка што ми беше...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom