Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Моментот кога се шеташ на плоштад и ти наездува некоја позната мелодија во ушно тапанче. Како што се доближуваш до изворот, сфаќаш дека е Comfortably Numb. Еден дечко со синтисајзер и со прекрасен глас ме пренесе дирекно на PULSE во 1994. Друштвото мораше да ме почека да ја дослушам целата песна. Оставив само 50 денари и сега ми е многу криво. Ми падна во впечаток еден постар пар, сигурно беа во доцните 60ти. Седеа гушнати на клупа и ја слушаа внимателно мелодијата на синтисајзерот.

Можам думрам на раат. :love:

Последно уредено:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кајг,
Дојдов пошо мали ми се сите останати платформи некако за да можам комплетно да се изразам.
И два збора да пишам овде, некако повеќе ми е од цел пост на блогот.
Битно уште сум зависник од благо и кафе.

p.s. Сеа глеам дека ДК е новата ДК, не онаа пред 5 години шо ја отворив. Ама ако, со среќа нека е новава. Цела една нова етапа од мисли, емоции и кратки приказни.:)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Од денес знам да сменам уље и филтри во кола. :cool:
Е ама јас тоа го знам веќе 46 години,море и вентили да наштелувам, а да и пракчиња сам менувам,море и ремонт сам правам
Не , не реплицирам, (од пред некоја страна)@blue ladabug, ќе ме свати.
само да се пофалам,пробав сам и успеав да пренесам текст-копирам од едно место на друго.
Ми покажа со „Мат во два потега“ еден на работа-завршен стидент, примен е преку агенција-бистро дете,ќе го биде.
И сега пробав колку било лесно - значи може за севте да се уклучам и во некој теми како-„пост на кој сте се изнасмеале“ и сл.
-----------------------
Не ти кажав дека денес бев на плоштадот со „невестата“ и си седев на клупа и си....

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мајка ми вика, на работа некој им шиткал камчиња за лечење, те прашува шо си у хороскоп и такво камче ти дава и да го носиш ко привезок и као демек колешка и зела за детето што ја болело нешо и прекинало да ја боли. Сеа јас дали сум сакала :facepalm:

ќе се полијам со бензин и ќе се запалам.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Е ајде драга сега да те видам. Се запознавам денеска со едно девојче, и нормално малку срамежливо се однесува на почетокот, и нормално за јас да ја опуштам и велам дека можи слободно да ме праша нешто ако сака. И нејзиното прво прашање беше: " за Аргентина или за Германија си? "
:vozbud::vozbud:
Се осоколи да ме праша :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Драга К.
Да се живее живот каков што не смее да се живее во Албанија и пак да не се задоволни!
Колку од нив плаќаат струја, вода, комуналии, радиодифузна, данок....? Нови реформи (нормално за сите граѓани се наменети) во здравството. Се е побрзо и поедноставно. Намалени цените на лековите, потоа реформа во земјоделието. Ајде, откупуваат и земјоделски производи по минимални цени, а ги препродаваат тродупло. Вози Мишко, државата мижи.
Потоа што чуваат добиток, и тоа се плаќа (доцни, не доцни пари ќе земат). Образованието опадна неколку степени (ако се прашувам јас, они во просек реално не се ни 2,50 во основно односно не знам како ги добиваат тие 6-ки на факултет) и тука добиваат т.е. така не е во нивната татковина. И сега пак не се задоволни, па ако сакаат да си ги задоволат своите потреби си ја имаат Албанија. Ете ја, излегува и на море. Па можат и нови далавери да прават (нов пазар и нови опции).

Македонскиот јазик кој го зборуваат е прича за себе.

Да не ги спомнувам оние трасфери кои ги прават, дрога за пари, пари за оружје и така. Зш тие ги има и во Албанија.

И на крајот ние сме биле лошите што сме спровеле еден случај во кои неколку албанци се затворни.

Староседелците во Америка и во Австралија на некој начин добро стојат со останатото население. Зошто и они не сакаат да бидат на некој начин современи т.е. цивилизирани? Се им се пружа, малку им се бара, а они речиси ништо не даваат и задоволството пак е на ниско ниво.

Што би рекол Владо “Ех оваа моја чудесна земја“..........

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Кајги кој курац ми е денеска? Истрчав 10 круга и ќе трчав уште да не паднеше целосен мрак, скокав на јаже, направив и сам не знам колку стомачни и уште имам енергија бе, уште нешто ми се прави, ми се скока.....сигурно корнфлексот што го јадев сабајле бил радиоактивен:cautious:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Passed down to you...
Знаеш она чувство коа си поминал преубаво попладне во некоја идила, опкружен со блиски луѓе и муабет неискажан од пре христа.... И после имаш малечка меланхолија дека му дошло крај на денот и мораш да се прибереш дома....
Битно сега малку полесно се дише, откако одредени појдовни точки на работа премостив(ме) и кои би не` чинеле многу да останевме по страна на патот. Тоа што следува е неизвесноста и изненадувањето што повторно оваа држава може да ти го подготви. So... bring it on!

So says Saladin

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
ДК
На погрешни луѓе имаш дадено полномошно,пази и ти да не се заебеш како тој Скопјанецот шо печалел во Ирак.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Хеј Драга.

Од 4 сабајле сум на нога. Изгледав 4епизоди од Six Feet Under, играв фудбал и останатиот дел од денот го поминав на пц. Изморен сум као коњ, легнувам да спијам оти утре треба да е убава ноќта.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Јајце, џабе се израдував што стигна плата денес (сосе бонусот ок платичка испадна) кога ми текна дека уште утре треба да платам милијарда сметки и да поткупам нешто за носење пошто нели, више не сум студент и неам џепарац од моите xD

#LifeSucksThenWeDie :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom