Добровечер.
Немам посебна инспирација, немам ни посебен повод да пишам, ама досадно ми е, па тоа е најдобрата причина што ја смислив во моментов за да се извадам дека сум пишал овде.
Дали и мене ме престигна неискреново општество или не, не знам.
Велат дека среќата не можиш да ја доловиш на хартија, туку ја доживуваш. Од тоа следи дека најголемите ремек дела произлегле од тагата. Еднаш слушнав дека на некој италијански писател му недостигала инспирација. Одбрал да биде несреќен и тажен за да пишува ремек дела.
Не ја сфаќам логиката и не се слагам со тоа целосно. Во последно се обидувам да напишам нешто баш кога сум среќен. Тешко ми оди да опишам, ама барем се обидувам.
Не сум баш чест низ форумиве во последно време. Може да се логирам за да прочитам нешто, да ѕирнам 3-4 подфоруми и да се одлогирам. Дали е до тебе или јас така си имам замислено, ама во последно време многу негативна атмосфера се шири овде. Од една страна ја имаме некоја Важна-ВД, што јас дури завчера прв пат сум ја забележал, а од друга страна ги имаме сите останати мангупи кои ја мразат, а притоа и' посветуваат постови и фан групи и' отвориле (?). Не ја сфаќам поентата. Знам дека постои игнор опција, штета што ретко ја користат луѓето овде. Јас деновиве затоа што бев многу добар си дозволив себеси да се почастам со еден мал гест - стадов многу членови на игнор листа. Порано ќе се изнервирав ради што Милан ќе изгубеше, па ќе се логирав и ќе опнев 3-4 членови на игнор листа, после ќе ме зафркнеше некоја утакмица на уплатено ливче, па пак логирај се, стави еден член на игнор, избриши двајца од на мсн, си се празнев негде.
Сега бришам и ставам на игнор чисто ради - кур ми е двор ми е. Колку сум исполнет со самодоверба во последно, што не личи веќе и на мене.
Во овој дел ќе зборувам за самодовербата. Моќна особина! Во последнава недела, можеби и повеќе, 10-15 дена, исполнет сум со голема самодоверба. Интересно е тоа што многу убави работи ми се случија откако имав поголема самодоверба. Порано ја немав. Во последно газам све пред мене. На секое поле. Апсолутно на секое. Друга интересна работа што ја воочив откако имам поголема самодоверба во себе - ми се случуваат убави работи. Уствари, ова беше првата работа. Втората работа е што постигнувам добри резултати. Третата работа е што сум среќен. Ова се трите најбитни работи кои го карактеризираат изминатиов период.
Колку работи научив во последно (зборот "последно" го користам често во постов), да ги соберам сите работи што ги научив, како да се повеќе од цело минато.
Баш деновиве правев резиме на 2009та година, и премногу сум задоволен од неа. Баш си размислувам кои работи ја ставија до негде во сенка, и ги има во голем број. Ама иако ги има, задоволен сум. Ова е година во која ги постигнав работите кои си ги имав зацртано, освен една, онаа најбитната, не би кажал која, ќе бидам оф топик. Оваа година беше година каде се случија многу пресврти, беше една многу интересна утакмица во која примив многу голови, ама и дадов многу голови.
Мило ми е што се надевам дека нема да играм продолженија, дека резултатот ќе биде во моја полза. Да играм продолженија ќе е лоша работа, играчите ми се уморени, трите измени веќе ги потрошив. Некогаш, голот е гол без разлика дали е даден од акција во која Роналдињо им ги крши кичмите на тројца играчи и ја нафрла топката за Бориело да даде ножички гол, или Пирло да даде гол од 40 метри, или Инзаги да даде од пола метар и голот да е офсајд а да не видел судијата. Голот е гол, без разлика на кој начин е постигнат и мило ми е што успеав да ги постигнам многу оваа 2009та година. Господе само дај ми сила и смелост да бидам разумен.
Вечерва заврна снег, за таа пригода напишав три хаику, четвртото го напишав во мозоков, петтото недовршено ќе го довршам утре, сигурно кога ќе си одам од на кафе.
Во последно време имам толку прецизен распоред, толку ефикасно го реализирам, јас сум ѕвер. Ѕвер со стил!
Животов е убав. Во последно време немам време ни за нервози, ни за двоумење, ни за тага, ни за бедирање. Немам време, како што се нема услови за живот во оваа држава.
Дали се прилагодив на ова време на невреме?
Интересно е тоа што целиот свет е настанат од една материја и плус тоа и најразделените и најразединетите атоми на најразличните страни на светот можат да стапат во реакција, (а по пат уште милион други) и да формираат причинско - последична врска.
Јас понекогаш сум како играч на Јувентус и Интер, безнадежен обид нешто да направам.