Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Aнано
Седам со колешките и као демек учиме анатомија за колоквиум.Ама само као демек.Си го подаваме черепот.Ама нема горна вилица :(
Убаво.
И да ти кажам една филозофска мисла:
Земјата не е кревет.
И така.
До многу убави заклучоци дојдовме вечерва.
Многу сакам да заврши неделава.

K

Kicky

Гостин
Дуња,
готово е сега и нема враќање назад!
Напишани се предметите за полагање на државна матура!
Мисија: извршена :salut:
Уште еден проблем помалку!

Ах, само да знаеш колку беше убаво вчера...Ако не се земе фактот дека кога се вратив дома буквално чадот од цигарите на другар ми ми беше врежан во кожата - прекрасно беше :back: а кога излегов надвор - снег!!!

“овај круг сам смислио овај круг сам створио.....овај круг....“ :pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Драга

имало мразачи на снего-мразачи
јако
џон кјусак из да шит
еве сеа кевин џонсон го јаде стапот
п.с. зошто се ми има смисла се дур не се нафатам да го остварам?

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Драга кајгана...

She says : не можеш да убацуваш така било што кај што не му е местото
мене никој не ми рече да се јавам
ти коа ќе ми речеш ќе ти се јавам
а јас коа сакам ти да ми се јавиш нема да се јавам
ако сакав јас ќе се јавев веќе немаше да те прашам тебе...

и така...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Добровечер.
Немам посебна инспирација, немам ни посебен повод да пишам, ама досадно ми е, па тоа е најдобрата причина што ја смислив во моментов за да се извадам дека сум пишал овде.
Дали и мене ме престигна неискреново општество или не, не знам.

Велат дека среќата не можиш да ја доловиш на хартија, туку ја доживуваш. Од тоа следи дека најголемите ремек дела произлегле од тагата. Еднаш слушнав дека на некој италијански писател му недостигала инспирација. Одбрал да биде несреќен и тажен за да пишува ремек дела.
Не ја сфаќам логиката и не се слагам со тоа целосно. Во последно се обидувам да напишам нешто баш кога сум среќен. Тешко ми оди да опишам, ама барем се обидувам.
Не сум баш чест низ форумиве во последно време. Може да се логирам за да прочитам нешто, да ѕирнам 3-4 подфоруми и да се одлогирам. Дали е до тебе или јас така си имам замислено, ама во последно време многу негативна атмосфера се шири овде. Од една страна ја имаме некоја Важна-ВД, што јас дури завчера прв пат сум ја забележал, а од друга страна ги имаме сите останати мангупи кои ја мразат, а притоа и' посветуваат постови и фан групи и' отвориле (?). Не ја сфаќам поентата. Знам дека постои игнор опција, штета што ретко ја користат луѓето овде. Јас деновиве затоа што бев многу добар си дозволив себеси да се почастам со еден мал гест - стадов многу членови на игнор листа. Порано ќе се изнервирав ради што Милан ќе изгубеше, па ќе се логирав и ќе опнев 3-4 членови на игнор листа, после ќе ме зафркнеше некоја утакмица на уплатено ливче, па пак логирај се, стави еден член на игнор, избриши двајца од на мсн, си се празнев негде.
Сега бришам и ставам на игнор чисто ради - кур ми е двор ми е. Колку сум исполнет со самодоверба во последно, што не личи веќе и на мене.

Во овој дел ќе зборувам за самодовербата. Моќна особина! Во последнава недела, можеби и повеќе, 10-15 дена, исполнет сум со голема самодоверба. Интересно е тоа што многу убави работи ми се случија откако имав поголема самодоверба. Порано ја немав. Во последно газам све пред мене. На секое поле. Апсолутно на секое. Друга интересна работа што ја воочив откако имам поголема самодоверба во себе - ми се случуваат убави работи. Уствари, ова беше првата работа. Втората работа е што постигнувам добри резултати. Третата работа е што сум среќен. Ова се трите најбитни работи кои го карактеризираат изминатиов период.

Колку работи научив во последно (зборот "последно" го користам често во постов), да ги соберам сите работи што ги научив, како да се повеќе од цело минато.
Баш деновиве правев резиме на 2009та година, и премногу сум задоволен од неа. Баш си размислувам кои работи ја ставија до негде во сенка, и ги има во голем број. Ама иако ги има, задоволен сум. Ова е година во која ги постигнав работите кои си ги имав зацртано, освен една, онаа најбитната, не би кажал која, ќе бидам оф топик. Оваа година беше година каде се случија многу пресврти, беше една многу интересна утакмица во која примив многу голови, ама и дадов многу голови.
Мило ми е што се надевам дека нема да играм продолженија, дека резултатот ќе биде во моја полза. Да играм продолженија ќе е лоша работа, играчите ми се уморени, трите измени веќе ги потрошив. Некогаш, голот е гол без разлика дали е даден од акција во која Роналдињо им ги крши кичмите на тројца играчи и ја нафрла топката за Бориело да даде ножички гол, или Пирло да даде гол од 40 метри, или Инзаги да даде од пола метар и голот да е офсајд а да не видел судијата. Голот е гол, без разлика на кој начин е постигнат и мило ми е што успеав да ги постигнам многу оваа 2009та година. Господе само дај ми сила и смелост да бидам разумен.

Вечерва заврна снег, за таа пригода напишав три хаику, четвртото го напишав во мозоков, петтото недовршено ќе го довршам утре, сигурно кога ќе си одам од на кафе.
Во последно време имам толку прецизен распоред, толку ефикасно го реализирам, јас сум ѕвер. Ѕвер со стил!

Животов е убав. Во последно време немам време ни за нервози, ни за двоумење, ни за тага, ни за бедирање. Немам време, како што се нема услови за живот во оваа држава.
Дали се прилагодив на ова време на невреме?

Интересно е тоа што целиот свет е настанат од една материја и плус тоа и најразделените и најразединетите атоми на најразличните страни на светот можат да стапат во реакција, (а по пат уште милион други) и да формираат причинско - последична врска.

Јас понекогаш сум како играч на Јувентус и Интер, безнадежен обид нешто да направам.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Здраво Кајгана.

Вечерва бев жив. Вечерва имав живот. Вечерва постоев.

Сакам пак вака. Сакам постојано вака. Сакам секогаш вака.

Барем знам што е она што ми недостасува и како изгледа кога го имам. Сакам и подобро од тоа.

Добро е што имам насока на каде да одам.

Поздрав, Кајгана. Посакај ми среќа.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Џес

Заборавам да уживам во животот.
Во уникатните моменти.

Сакам да пеам на песнава што ја слушам, да пеам и да се дерам и да се смеам...Ама не можам зашто ќе разбудам некого..
Сакам да излезам на дождов и да се шлапкам во вировите....Ама не можам зашто ќе настинам.
Сакам да можам да им ја кажам вистината на некои луѓе, да ги направам среќни...Ама не можам, зашто знам дека некои работи ќе ги повредат.
Сакам да го бацам на сред улица. Со затворени очи. Или на дожд..ама не можам зашто...премногу причини...
Сакам да имам храброст почесто да им кажувам на луѓето што ми значат дека ги сакам. Онака спонтано. Зашто рекле или направиле нешто за да се насмеам. Или за да ми удоволат. Или едноставно затоа што се моткаат тука некаде-низ мојов живот...ама не можам зашто..па ни јас не знам зошто..
Сакам да легнам на шарената перница, некој да ме гушне и да ми вети дека се се случува со причина..ама...нема!
Сакам да се врати вчера. Немаше да се замарам што мисли и ќе мисли, туку ќе ..:)
Знаеш Драга, малку треба да исполниш нечија желба.
Малку треба и да ги направиш твоите мисли-дела.
Воља и чисто срце.

Ветувам дека следниот пат ќе уживам во секој миг.
Без разлика на последиците.
Во тоа е смислата на се, нели?
Да уживаш во постапките и сите последици.

А јас утре ќе уживам во последицата „Кафе“ поради постапката 3:26 АМ
Време е да си легнам.
Бладам.

И знаеш што? Еден ден, ветувам дека ќе напишам нешто паметно на твоиве страни.
До тогаш...
:back:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Драга Кајгано,

Уште 20мб, уште само 20 мб...
и ќе можам да се испружам во мојот најмил кревет, и да заспијам на пола филм.
Најслатко.
Прееска врнеше снегче, излегов на прозорот, ја испружив раката и ја почувстував првата снегулка. Чек да видам дали уште врне.
Леле ама се разденилооо, е не врне. Нема ни покривка на колите.
Ауч. си го удрив малото прсте у ќошот на креветот.
Сега ич не ми мил. Сега го мразам. И ќе размислам дали повторно ќе се дружиме.
Ахх. Денес размислував, т.е денес поточно сфатив. Он е кРИВ! Не директно, не буквално, него онака некако поврзав дека он е тој црниот мачор у мојата прикаска. Бљак. Нејќам да имам црн мачор, нејќам таков. Одамна си забораив ја, али некоја ќелија од купусов горе што нагалено си го викам мозок, ми вика дека причината поради која не го отварам басот(срцето) никому е он. Не дека сеуште го љуби, него поради таа грда мисла дека повторно ќе биде пак така.
Е баш е кретен.

Се симна филмот :) Сеа ако не се пушти ќе го лупнам мониторот со секира.
:back:

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Кајганче,

Досадно е многу.. посебно недела, ахх :S Плус треба да се учи, и школово више, аман!!! Ќе се издржат ли уште овие две недели ??

И само ти се жалим бе .. ништо убаво да ти кажам. Еве пример, вчера бев излезена, интересно беше, зезање, смеење.. музика (тапа :pos:) и тоа. Важно добро пројдов. И и и иии такаааа. Ај се читкаме после, утре.. некогаш.

Ај лав ју.
Д. :back:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Драга,

Легнав со пижами, се разбудив по маица, а пижамата горна на стол... Ај сеа. Да беше лето ќе разберев, ама сега. :леводесно: Ама се наспав важно, ијако до 6 саат не можев да заспијам од не знам кои причини. Нејсе, вчера вечер беше ок, ијако касно излеговме, смеење падна ако ништо друго. Ги отворив пинг понг, како и секогаш и така. :pipi: Падна и организација за Нова година, биче весело. :пивце: А за денеска, ако денот по утрото се познава, ќе биде ова досаден ден исполнет со многу дремење пред пс.

Ајде чаоз сега.

Мaрко.

:salut:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Драга К.
Денес недела, утре у школо. :nesvest: :nesvest: :nesvest:
Ајде нека дојде што побрзо нова година!!!
Времево не ми се свиѓа, ако веќе е ладно нека падне снег.
Многу ми е досадно, и ќе те замарам се додека не си најдам друга занимација.
Лав ју. :kesa:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Еј

кога ми е радосен денот пишувам радосни постови
но зошто едноставно не се радувам во живо?

E

`EsCaPe`

Гостин
Хм...

Ако нешто не разбирам, тоа е ова што ми се случува во моментов, тоа нешто што ми се случуваше цело лето, тоа нешто што секогаш се враќа баш оној момент кога ќе дигнам раце. Судбинава нешто многу гадно ме зафркава. Па и у хороскоп вчера со мој зборови беше напишано, мојата најупотребувана реченица за тоа нешто што не го разбирам. Да бе, ми пишуваше дека имам чувство дека судбината прави заговор против мене. Па како да не го мислам тоа бе Кајгано, како ?!?!?!
Малце подоле пишуваше дека и покрај тоа треба да издржам, да не ми падне духот дека ме чекаат пријатни изненадувања.. ама искрено не знам духчево уште колку има сила да се држи...

Се осеќам.. ко во круг некој, истото па истото, ко да го преживувам цело лето again and again.. ама guess what? Ќе издржам бе.
Па да, инает ме фати. Се се случува со причина и многу ме интересира која е причината што секогаш ме враќа на почеток..

Сеа, да или не?
Ај ќе решам сама..

Чаос.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom