Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Се си мислам,дали е сега време да ти кажам чао или збогум,сепак само добро утро.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
„... Досега ги сметав македонските востаници за разбојници, а тие се почесни отколку нашите војници и офицери. Колку ниско падна наша Турција, колку проклетство паѓаат врз нашите глави. Замисли, овие Македонци се борат само за својата чест и за својот имот. О, колку страшни работи се прават овде, пливам во крв. Ако не те имав тебе и мојата љубов спрема тебе, веднаш би преминал на страната на Македонците.“ Извадок од писмото на Зајфула бег, 1903 година. :place: :place: :place:

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
„Сакам нови почетоци. Ама секој почеток да трае вечно“
Некои глупости шо ги сонував прееска.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Во квизов ''Се или ништо'' вчера имаше еден јак момент.

Лила: Кого ќе отвараш ?
Дечкото: Не знам кого....се мислам Кате да ја отворам
Сестра му: Јас мислам да ја отвориш Катерина
Дечкото: Добро тогаш ќе ја отворам Катерина.

Аее прснав дома моиве се чудеа што ми станало :pos::pos:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Пред некој ден, си седев со книгата у рака и си мислев зошто ич не ми се учи. :D
И ми текна! :icon_mrgr: Порано во сите тетратки чував детелина со четири листа. И си помислив дека можда тие ми носеле среќа. :ROFLMAO: И одма утредента после школо, барав детелина со четири листа. :pos: Ама не најдов ништо. :( Сите беа со по три. :ROFLMAO: Тапа се.
Кога ќе видам птици, си пеам: Колку птици, толку петки. Колку птици, толку петки. Стоп сите се мои! :свиркам:
Не бре, нејќе. :pos:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Драга,
Вчера патешествиа. Си седам јас на компјутер, те читам, и кога ОП нема струја. Нема струја значи нема интернет :place: Што е најлошото знаев некако дека ќе трае дооолго дооолго. А телефонот, на 5% батерија. Мислам, гениј сум. Си викав ај после ќе го полнам. Јеа рајт! А уствари страв ми беше да го ставам на полнач зашто и завчера имав проблеми со струјата. Малку ветре дувна и струјана почна да се гаси и да се пали, едно милион пати. Фала богу немам навика да оставам ствари уштекани ако не ги користам. Единственото нешто што прегоре завчера беше еден продужен (што штити уствари ако има преголем напон). А вчера 3 такви прегореа во рок од минута :eek: Се напнав. Ама среќа ништо поише не прегоре, као на пример на комшијата 2 телевизори и радио :confused:. И цел ден идев по комшии, со едниве да видам како им е нив пошо исти проблеми имаа, кај другите да си го наполнам телефонот за да можам да викнам некој да поправи ова.... Па прашање, кој да викаме, зашто бандерата кај нас нели навалена. Ама на другата бандера видовме една гранка како ја допира, па мислевме тоа може да е.
И ај се јавив кај оние за струја. Значи, се јавив пред 5. Прв пат дојдоа 8:30. Вика ќе се вратам за саат време. Помина и поише од саат. Јас во измеѓу време, сум фатила да чистам. Неможев НИШТО друго да правам. И тоа од чистење, само можев да бришам прашина со средство, зашто водата можеше да ја снема во секој момент зашто пумпата не работи нели, па ја остаив за веце барем. И после прозори бришев. Неможев ни да јадам, а немав јадено ништо до 5. Ама, фрижидерот не работи, а нејќев да го отварам за да не се губи ладното, а пун храна. Фатив корн флекс да јадам, ама некако не ми беше доста. И на крај викам заеби, отворив најбрзо што можам, фатив нешто и затворив. И мислев којзнае колку сум гладна, а тоа после 5 залчиња, не ми се јаде веќе. Па после жедна бев. Имав шишиња со вода, ама топла. Бљак. Глава почна да ме боли....
Конечно дојда накај 10 и нешто. А спремна бев да се помирам со тоа дека нема да имам ни струја ни вода до денес. Пошо не очекував дека ќе работат толку касно навечер. Ама, не е ова Македонија :) А пред да дојдат, почна да грми и да светка. Си викам можно ли е толкав баксуз да сум? Среќа не заврна. И они си ја осветлеја бандерата фино лепо, ја исекоа гранката, средија што требаше. И ОП ден :D Работи се`. Испадна дека сме имале струја, ама сме имале премногу, немало ништо да контролира колку струја добиваме. Ама толку многу ме болеше глава, мислев ќе ми прсне, па неможев да се радувам ич. Земав апче, што не се случува често. И малку кога ми подопушти, се спремив за кревет, и таман легнав пак почна да ме боли. Ама заспав пред да осетам дали се врати со полна пареа.
И ова научив од се` тоа:
Лекција бр 1. Боље е да немаш вода отколку да немаш струја. Зашто ако немаш струја автоматски значи дека немаш вода, дури и да имаш :D
Лекција бр 2. Ако падне дрво на жиците и само една бандера се помести, не значи дека на другата страна се` е ок.
Лекција бр 3. И да е се` ок, не значи дека се` е ок :D
Лекција бр 4. Добро е да имаш добри комшии. :D Да не беа они, уште ќе немавме струја можеби.
Лекција бр 5. Не оставај куче кое се плаши од грмотевици, блиску до стаклена саксија.
Лекција бр 6. Увек имај батерија и шишиња со вода.

П.С. Да имав добар апарат, ќе имав најбоље слика. Има една ливада на минутка од мене, и вчера вечерта имаше еден милион светулки. Тоа ми беше хајлајт на денот. :love:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Драга, во земјава наша има прости луѓе, и просто проширени. Мене не ми е јасно како може некој да се запише на Програмерски факултет а да нема врска од компјутери, го цитирам : "Јас брат незнам ова, јас едвај знам да отворам резултати да проверам."

Во земјава наша мислат дека сите треба да завршат факултети, и да бидат академски граѓани, и да работат- Правници, доктори, програмери....а никој нема да продава на пазар, да биде овчар, да држи авто-школа, страшни сме еј!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom