Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Едно делче од Лутер........размислете го.

DSU Teller: Do you want to know the real tragedy about marriage?
DCI Luther: No, thanks.
DSU Teller: Women always think men will change, but they don't. Men think women won't change, but they do.
DCI Luther: Where'd you get that from, a fortune cookie?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
devojcence само мене не ми пишува ПП. Сакам малце да сменам ствари во инбоксот, да олабавам од стандардниот модераторски инбокс полн со death threats :(

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Драги

Си работиш, работиш на случајот. Лека-полека, без брзање, со доста пажња и внимание, забава кога има простор за тоа, сериозност кога има потреба од тоа, инвестираш време за истото на големо. Ко личност се отвараш небаре си сликовница. Се за него, бидејќи вреди, нели?

И? .... За што?

За да дознаам дека некој рандом ропак стигнал до истата цел за една недела на која јас работам веќе со месеци и месеци претходно. Си докажав повторно дека сум се уште наивен, дека непотребно инвестирам време и емоции кај тотално погрешни луѓе, дека истите се премногу лесни (една недела, сериозно? Рака сечам дека се знаат преку сила не повеќе од два дена), и дека ропаците секогаш го добиваат тоа што го сакаат без никаков труд, а останатите или ќе се частиме со остатоците или ќе продолжиме да гниеме емоционално ради такви клошари ко едниот и ко другиот.

Отсега јас седам на страна, за следниот што ќе се појави, тој нека си покаже интерес и да се замара и "работи на случајот". Доста беше губење нерви од моја страна. Нити е заслужено, нити вреди.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Здрацо, уште еднаж.

Кајгано, драга Кајгано, многу си ми тесна. :oops:

поззз.
чхао.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
ДК

И после толку долго време сеуште не знам дали Шкорпион е машко, женско или Кончита

no offence to Шкорпион :icon_lol:

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Љубовта преместува граници, доказ за тоа е форумов. Се намалија димензиите за да има место за галеријата и мојата порака.

:love:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
Pobjegao sam
kao zadnje smece
jer sam se bojao ljubavi
jer sam se bojao srece

Проклето мразам кога се пронаоѓам во песни бе :place:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Драги

Луѓето уште не сфаќаат дека пол, родов идентитет, и сексуална ориентација не се взаемно поврзани фактори диктирани од дефиниција, најчесто пронајдена во учебник по биологија издаден од СФРЈ негде 50те минатиот век. Дека трите се посебни фактори кои можат да варираат од индивидуа до индивидуа независно од половите улоги кои уживаме да си ги припишуваме.

Едноставен тест е, составен од три прашања:

Пол?
Родов идентитет?
Сексуална ориентација?

Познавам личност од Франција која е женски пол, машки родов идентитет, и хомосексуална ориентација (во суштина, female-to-male транс особа која е геј. Кога би се отишло до крај, би било геј машко заробено во тело нa жена :D)

Да му олесниме на @Mojso?

Јас сум:

Пол - машки
Родов идентитет - машко
Сексуална ориентација - геј.

И не, не би ме познал на улица. Може сум ти девер, може сум ти најдобриот другар, може сум братучед ти. Најдоброто? Никогаш нема да дознаеш :D. Уште има во државава стереотипи дека пиеме мартини, шлапаме креми и дека мочаме виножита? Луѓе, загрижувате.

PS: Кончита е drag.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom