Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Торбица за на појас 1200 денари ја продава еј, а му објаснувам дека реално по 400 денари се, до Кина да сум одел, ами имам јас торбица бе од Кина поубава од неговата набавна 150 денари плус материјал од фармерка правена не некој глуп шушкавец и подвижна реклама да си за 1200 денари. Шо би рекол Ц. а бе овие сите будали се :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

2

~2A

Гостин
Драга кајгана

Бевме собрани друштвото кај еден другар на роденден.Музиката милина рска српско, бокалот со вино до нас си затеравме.... си затеравме..... и си затеравме.... така што веќе почна да ни смета светлината од ламбата, па ај ја исклучивме.Опа иха! и така некој саат истепавме и после 1 саат по полноќ ај си рековме доста е да си одиме дома.
Само што тргнав за накај дома се почувствував како зомби ама ПРАВА З-О-М-Б-А! :confused:Си идам дома влегувам, се глеам на огледало ништо не ми недостасува, фаќам креветот и пробувам да заспијам.... мижам.... ама сеуште ми се врти упм :icon_mrgr: и заспав некако.
Се разбудувам во 8часот наутро (вампир јас т.е. швајцарски сат секој ден во 8-9 станувам), погледнувам низ прозорец и глеам сето виолетово... ај мајката! Ги тријам очиве и оп се си дојде во нормала. :icon_mrgr:
И то е то.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Го почнувам денот со турско кафе и малку изронето нес на кајмакот за арома. Уплатено ливче и чекам да почнат утакмиците;).

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Пак ја! Џабе паниката, џабе зноењето, пеев ко славеј во пролет преведувајќи и толкувајќи:icon_lol: Ме испофалија и италијанецов и македонецов, ја цутев ко кокиче :icon_lol:
Се на се, мојот прв ангажман помина во најдобар ред, значи правиот факултет сум го одбрала и правата професија:pipi:.А пази, уште неам ни диплома у рака:icon_lol:
И си заработив и парички, ла ла ла ла:pipi:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Кајганче,

Ми се исплашете напорната работа издвоивме победа и сум пресреќен !!!!!!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Дир, куротресачка долина е место каде куревите се тресат.

Да се цитирам сам себе "ама зашо уствари?"

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Драга, зашто бе секад ми влагаат некој летечки копилиња, инсекти, пајаци итн... ко да знаат дека се какам у гаќи кога ќе видам некој од нив :mad::mad::(

К

Кики.

Гостин
Драга,
кој би рекол дека проблемот со циркулацијата може да го реши само јога.
Почнав пред недела и пол и конечно си ги стоплив рацете(ова се случува еднаш во 5 години). :vozbud:
Само уште да можев да си ги средам мислите за да почнам со медитација супер ќе беше, ама не се откажувам, ќе пробувам да медитирам секој ден и ќе успеам валјда некогаш...
Јас само сакав да те поздравам и да ти се пофалам дека сериозно почнав да си го средувам здравјето. :)
Еве ти една, што ми носи позитивна енергија.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Другар
ретко овде се навраќам,но сега се уклучив и ми се отвори
на постот бр. 23881 од „Ханк Моди“? со почеток 29 јануари,
29 јануари,ме потсеќа на друго име,но со иста „тема“
29 јануари,како да е врежано во мене,баш поради тоа,
29 јануари,почина поетот чие име малкумуна и го знаат,
Пишувајќи стихови на македонски јазик,тој уште 1920 година
го постави и прашањето за потреба на пишување и издавање на граматика на македонски јазик.И работеше на тоа.
За него јазикот на еден народ е нешто најсвето и најуверлив израз на неговата свест, идеи и идеали.
Тој непознатиот македонски поет,тие години пред 2 с.в.војна
бараше да Македонија да биде во одност кон Србија како што се Хрватска и Словенија.
Истиот тој македонски поет зема учество во револуционерните движења и во борбата на македонскиот народ за свои национални и социјални права во 1903 год.
29 јануари 1939 година умира македонскиот поет, во крајна сиромаштија,заборавен и непризнаен како поет.
------------
многу сум ти лут КАЈГАНО
пред некој ден,два-три часа пишував за овој наш поет,кој другарувал со Дамјан Груев ни и со Кочо Рацин,напишав 2-3 страни но ти ми одговараш „ СЕ ПОЈАВИ ГРЕШКА“ обидетесе повторно,и јас пак повторно 2-3 часа пишувава но ти Кајгано пак исто ми одговори.
Не ме сакаш ли мене или не сакаш да се чуе и разбере вистината за овој наш поет и револуционер,но јас не се откажувам лесно,ќе пробам пак и пак ќе напишам неколку страници за човекот кој прв пишуваше песни на својот мајчин јазик - МАКЕДОНСКИ,и ќе напишам неколку негови песни и ќе постирам неколку негови слики,тој тоа и го заслужил.Да се спомне и памти неговото име.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Драга, почнува Резидент ивл на ТВ, јас го немам гледано а многу го фалат, се мислам дали да го гледам оти......МРАЗАМ ЗОМБИ! :eek:

L

.Lost Angel.

Гостин
Драга кајгана ех овој ден ако го преживеам од утре сум како нов веќе не можам да гледам парови среќни а јас сам без никој, без добар другар без многу работи ех драга кајгана прв пат во животот да отидам кафиќот до мене да нарачам 5 коњака и на бризина сите да ги испијам и сега знаеш како ми е кајгана ? верувај никако од утре те частам што сакаш ако го преживеам овој ден бидејќи ова беше премногу дефнитивно (n) не сум јас чак норис па да издржам се, секој си прави како сака, од лаги веќе доста мие ајде одам дома кајгана и онака сам сум нема да спијам уште долго време освен ако не се случи некое чудо :гомце:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom