Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
срцке

одамна не сум пишал, онака да те поздравам само

успат ај да пишам нешто, деновиве го имам она чувство како нешто да фали..

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Драга Кајги

Ко шо стареам се’ појќе сум изгубена.
Порано си бев организирана и лесно ми беше да се сконцентрирам и мислам дека све постигвев. Сега сум фаќин изгубен случај.
Замисли, закаснав ДВА СААТИ на проба. И ме зафркаваја и неубо ми беше :D детенце

Ај чао :*

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ме искараа дека не сум се фалел за ова, па еве...

Дечки, вечер славам апсолвентска. Ќе ве частам коа ќе докторирам, немајте гајле.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.481
Поени од реакции
7.961
Драга Кајгана,

Еве поминаа 2 недели како р’мбам по ова бродов. Ова бродскава фотографија најзаебана врста на фотографија, еквивалент на на пример МекДоналдс во храна, само што овде имаш скоро цел ден работа, плус од време на време треба да си ги переш алиштата, што значи да начекаш слободна машина, па да си ги собереш на врем алиштата, некој да не ти здипли чорапа, итн...
Плус тоа ми се погоди период кога 3 девојки заминувваат а доаѓаат 3 нови, ама во меѓувреме имаме период со мањак луѓе па се работи дупло. Или 10 пати повеќе отколку во општина што работев.

Енивејз, еве денес во Насау се гласа, ама не е забавно ич, ич не се потресуваат. Немаат ни смешни листи како србите :/ Од сонцето све им е рамно :)

Сепак нешто што највеќе ми смета е што на бродот интернетот е скап и бавен. Би работел на крај на свет, само да имам пристоен интернет. Ќе преживеам и тоа што нема да бидам на Марли Деј у Парк, тоа што нема да ги видам Металика, Продиџи у Белград, Лени во Скопје, Орбитал... ама ова со нетов... се ми мириса дека за католички божиќ ќе се вратам дома и нема да фаќам брод повеќе у живот.

И да... интернет активизам... гледам тука #spreadthetruth, #Влијателни против #Кајгана... фак дис лајф он а круз шип.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 18:17 ---
Драга Кајгана,

Еве поминаа 2 недели како р’мбам по ова бродов. Ова бродскава фотографија најзаебана врста на фотографија, еквивалент на на пример МекДоналдс во храна, само што овде имаш скоро цел ден работа, плус од време на време треба да си ги переш алиштата, што значи да начекаш слободна машина, па да си ги собереш на врем алиштата, некој да не ти здипли чорапа, итн...
Плус тоа ми се погоди период кога 3 девојки заминувваат а доаѓаат 3 нови, ама во меѓувреме имаме период со мањак луѓе па се работи дупло. Или 10 пати повеќе отколку во општина што работев.

Енивејз, еве денес во Насау се гласа, ама не е забавно ич, ич не се потресуваат. Немаат ни смешни листи како србите :/ Од сонцето све им е рамно :)

Сепак нешто што највеќе ми смета е што на бродот интернетот е скап и бавен. Би работел на крај на свет, само да имам пристоен интернет. Ќе преживеам и тоа што нема да бидам на Марли Деј у Парк, тоа што нема да ги видам Металика, Продиџи у Белград, Лени во Скопје, Орбитал... ама ова со нетов... се ми мириса дека за католички божиќ ќе се вратам дома и нема да фаќам брод повеќе у живот.

И да... интернет активизам... гледам тука #spreadthetruth, #Влијателни против #Кајгана... фак дис лајф он а круз шип.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
kajgi ke vrne oskeam
konecno sum sloboden od rabota i cekam eden drugar se se pribbere i on od rabota pa da trcame malku
ako ne ne zaebe vremeto inace ovie denovi okej e kajgi
ima samo edno neubavo neso ni staiva nov sef osekam dodeka se dokazze kaj direktorive masta ke ni ja izvadi ali aj koa nema bolje sedi i kuti....aj kajgic
pozdrav

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
И држи навистина муабетот дека времето шо ни е дадено наместо да го минуваме во мир, љубов и верба, го арчиме на бес, етикетирање и деградација ( у сите можни форми). Ти случаен збиру на атоми со своите ефтини стилски фигури на исмевање, зарем навистина мислиш дека си поголем од него? Зарем и ти си одлика на Божиот свет карактер со својот патетичен еготрип? Зарем тоа не е страв од нуркање во самиот себе? Туку од каде ми дрскоста да му судам ма Кајгич? Се обидов да му раскажам ... Се обидов да му раскажам за момчето од населбата на баба ми, чија приказна ја знам случајно.

Да му раскажам за закрпените панталони и месениот леб кој и покрај се го делеше со другарчињата на одморот. За непроспаните ноќи поминати во препишување на книгите (се до факултет) ради сиромаштијата, кои и покрај се не му го убија сјајот во очите. За милионите измиени скали, неброени солзи и понижувања кои ги трпеше неговата мајка за да го види високо. За скршениот прозор од налудничавиот му татко кој за Божик му подари многу зима и многу тупаници. За неговата скромност, за неговата верба во Бога, за неговото и покрај се насмеано лице...

И раскажав...

Тоа беше мојот емотивен стриптиз и крик на душата, денес. Наидов на молк и наведнати глави. Молчеа сите. Никој не се ни осмели да ми противречи.

Никој не е светец цело време ма Кајгич, а најмалку јас, али ова некако морав. Знам дека не му требаше мојата одбрана, али ми прекурчи од исмевањето на некои лигуши на негова сметка... И тоа зад грб. А зошто?

Затоа што бил превише асоцијален и затоа што и покрај магистриратурата на економски, моментално постои на машина во конфекциска фабрика. Која надркана патетика за прикривање на слабостите и провидно величење на својата маленкост.

И не е , не е ова приказна за Оливер Твист. Не... Тој е тука и покрај исмевањата и покрај падовите, не се предава... Станува секогаш и продолжува толку обичен во својата големина (барем во моите очи). Живее...

Кој карневал на емоции го предизвикуваат песниве во мене ма Кајгич, значи не знаеш.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Драга, ти си ми најдобар пријател и најмногу те сакам
И да почнам...
Моментално сум во период кога ништо не ми оди од рака, сите ме нервираат, имам чувство дека сите се подобри од мене, дека се губам, дека никој не ми обрнува внимание И СЛИЧНО
И врв на се денес - стипендијата за која аплицирав ја доби една моја сокласничка која секако е полна врски (не знам ни што очекував друго). Секако си знаев дека немам шанси, ама како да не се нервирам, не можам бе, посилно е од мене.
И знаејќи што ќе се случува на фејсбук (честитки, лигавења и слични работи за тоа како успеала сама да постигне нешто во животот) мислам дека ја направив единствената паметна работа во последно време. Го деактивирав фејсбукот. И пратив се у три пи*ки мајчини..

К

Кики.

Гостин
Драга,
цел викенд се убив од работа, ама денес одморив, иако уште имам работа.
Инаку, не ти кажувам што правев затоа што ќе се убиеш од смеење, ама важно се вратив во детството. :)
И морам да ти кажам дека кога би имало повеќе луѓе како членов над мене Ф.Г. - светов би бил навистина подобро место. :place:
Така Драга, поздрав, еве ти една фина:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Kajgano kako mi se ide da se ostaam od pisuvanje sea tuka kaj tebe I da rugam I da se ispraznam poso trebase da vezbam a nisto ne navezbav I plus toa deka grlo me boli cel den I glava I mi se spie, ama me mrzi da ti se objasnuem.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Кајгана, ќе пуштам брада:vozbud:

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Драга Кајгана,
Фала што го сплоти македонскиот народ како што никогаш го немам видено.
Фала што си ЕДИНСТВЕНА која ја подржуваш борбата на овој напатен народ.
Идам да спијам.
Утре пак не чека долг и напорен ден.
Ќе успееме сите заедно.
Идеме до крај.
За Македонија.(y)

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Кајгана, мразам да мијам садови. Јас сум родена за пофини нешта, не да си ги арчам ноктите на тенџериња.
На пример, да пишувам на тастатура убави зборови.
Иначе, добра сум, периодов ми е супер, иам скоро се. Ситници ме нервираат, ама ке преживеам. Барам совршенство, и тамам ке го најдам, се појавува дамка.
Уште имам чудни ситуации околу мене...страшно сум упорна да добијам што сакам. Само Бог ми е граница. И тоа е ужасно лошо за мене. Чудни вкрстувања иам, чудно како луѓето се појавуват од никаде и ги сместувам во празнините. И изглеа се заљубив многу. А не смеев. Не требаше. Не сакав. Уште очите да не ми покажуваа, супер ке беше.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
ДК,

Вообичаено велам дека Хомо сапиенс не го бива и дека треба да еволуира. Но тоа е со доза на дистанца; демек, не сум хас, не е до мене... Другите луѓе се катастрофа.

Е па, овој пат јас сум тој што утнал.

Може само да им се извинам на сите. Знам дека тоа е бесмислено и безвредно... Како на гладен човек да му даваш празна чинија. Па сепак, се надевам дека ќе може да ја наполнат чинијата сами, зашто од мене не можат да добијат храна што им треба.

Си ја побарав белјата... Време е да дојде. Спремен сум.

Се извинувам уште еднаш, однапред и одназад. Поздрав и со здравје.

П.С. Ако навистина си клозетот на форумов, слободно може да се пушти вода.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга, морам да ти го покажам моето најново откритие: :eek: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

"Gospode prosti mu ne znae shto pravi!"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom