Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.762
Поени од реакции
29.836
Драга,

поминува уште еден ден у вукојебинава.

24 март 2025 година, Македонија:
1. Убиство и самоубиство во Волково.
2. Пукање во Центарот за Социјални работи во Прилеп при што е ранета службеничка.
3. Гинеколог од Битола, виновен за смртта на бебе добил условна казна.
4. Згазени мајка и дете на пешачки на "Партизанска".

Член од
6 ноември 2024
Мислења
771
Поени од реакции
1.391
Жолтосаурус, се враќам во улога на бесен ентитет. Трчало, бегало, јас го фатило и носело во пичку матер. Тие со слабо срце нека не читаат, ќе се помочаат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.799
Поени од реакции
60.714
Dear K,

Значи дремење во кафуле ми е нов спорт. Кога велам кафуле мислам coffee shop, не мислам на она што кај нас популарно се вика кафич а всушност се нуди се, од алкохолни и безалкохолни пијалоци до скари и пици, слатки и буреци, не знам што уште нема во нашите "кафичи". Бубрег од еднорог да побараш ќе извадат од некаде.

Кафуле не е тоа, кафуле е каде што строго одиш да пиеш кафе, топло или ладно, каде има нешто како кроасанче или ѓеврече, тортичка или колаче ако не ти е доволно шеќер во крвта. Алкохол нема а со тоа и поголемиот дел од стоката нема интерес да влегува внатре и може човек да се опушти со џез музиче во пријатен амбиент:

Пушење се разбира е забрането внатре, во сите држави освен оние на блискиот исток и ние.

И така спортувам 4-5 саати во денот, продуктивноста ми се зголемува обратно-пропорционално со циркулацијата на крв во нозете. Ќе морам еден од овие денови конечно да ја реализирам новогодишната резолуција, да потрчам во парк.

Резолуцијата иначе е од новата 2015-та.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.074
Поени од реакции
9.344
Велшаниве го ебаа времето со шорцевите. Да се надеваме дека кафанџиите ќе пркнат овие неколку дена после цела недела на жалост.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.445
Поени од реакции
3.296
Дк

Пред 7 год си замина легенда на градо. Единствен човек што се трудеше да се случува нешто позитивно во градо.Секоја година организираше културна манифестација Мактеон, ја промовираше македонската нација, култура и јазик.Истотака беше и голем поет.

Ќе ни живее во сеќавањата .

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.046
Поени од реакции
42.074

Некое говедо од Радовиш си ја тепа бремената жена. Пријавуван бил многу пати во полиција, меѓутоа бил штитен токму од нив. Ова не е нормално каков дегенеризам владее кај луѓево. Најголемото дно од човек, ѓубре скапано све да му изнаебам, куршум во чело е блага казна за овој.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.074
Поени од реакции
9.344
Што поише гледам вакви видеа се повеќе барам манастири за ќерка ми.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.493
Поени од реакции
39.335
Niti imeto, nitu znameto, ni teritorijalni podelbi ni razni kurci palci predavstva so se desile niz nasata istorija, ne mi se gadele tolku kolku so mi se gadi momentalnoto relativiziranje na smrtta na 59 mladi deca od momentalnata vlast.

Utre da ima izbori za sds ke glasam, do tolku mi e maka i mi se place.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.050
Поени од реакции
15.955

Некое говедо од Радовиш си ја тепа бремената жена. Пријавуван бил многу пати во полиција, меѓутоа бил штитен токму од нив. Ова не е нормално каков дегенеризам владее кај луѓево. Најголемото дно од човек, ѓубре скапано све да му изнаебам, куршум во чело е блага казна за овој.
Ако некој знае име и презиме на говедово нека сподели, сигурен сум дека ќе се најде некој од околината на Радовиш што ќе го скрши од ќотек.

Едит:
IMG_2022.jpeg
:facepalm:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.676
Поени од реакции
10.080
Загубата на близок секогаш има неколку фази. Прво е шок и неверување, плачеш ама механички, не осеќаш болка, мислиш дека се е само некој лош сон и кога ќе се вратиш дома тој или таа ќе се појават од некаде. Следната фаза е прифаќање. Сфаќаш дека нема да излезе од никаде, тогаш почнува болката, онаа што крши и срце и душа, патиш, плачеш, ама овој пат знаеш зошто. И тоа најмногу боли. Третата фаза трае цел живот. Тагување и болка... До смрт.

Два пати ги поминав овие фази со две мои блиски особи и знам како им е на сите. Богами, барем колективно се тагува ако не друго. За родителите... Да не пишувам.

Пишано е и пренапишано за ова, како се осеќаме, колку е тешко, кој е крив, а мене она што повеќе и од самата смрт ме боли е тоа што ќе се заборави се и ќе остане се исто.

До следна некоја несреќа.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.319
Поени од реакции
10.083
photo_2025-03-27_13-17-29.jpg
Начекав едно залутано пиво у фрижидер, млеко е хајнекенов у пм :D
Начекав и една добра песничка, баш и овој муд се наоѓам моментално, а зошто да не уствари....доста стрес у задње време.

Kajgana Shop

На врв Bottom