Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.430
Поени од реакции
11.276
Драга, вчера цел ден го поминав со другарки од тинејџерски денови, со кои заради сплет на околности и не се дружев баш толку многу, па после и далечината и туѓината си го направи своето. Без разлика на тоа, муабетот си течеше беспрекорно и буквално се чувствував како да сме продолжиле таму каде што застанавме. Се беше скроз природно, и многу носталгично и емотивно беше потсетувањето на старите добри времиња. Заглавивме до пет сабајле со длабоки дискусии за животот, работата и се измеѓу. После сето ова време, тоа ми беше баш потсетник за тоа колку се важни овие пријателства, колку ми недостасувале и колку поинаков би ми бил текот на животот ако сум направела некои други избори во животов.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.800
Поени од реакции
21.388
Драа

А ја па ичера пи Смут наместо обично,фтор пут у живот(прф пут кд искочи тамо негде пред 5-6 године) и тој на најлеукемичну утакмицу што сам гу гледаја, Милан Јуве.

Атмосфера ми беше дигни ме пао сам што би кажаја Сусаро.Среќа син ми ме изненадуеше на моменти сс по некоју фигуру што ги праи од магнетни коцке.

Аривидерчи ворева Скопско Смут.
Не ми треа цедевита од хмељ,пиво ми треба.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.303
Толку зло и неправда и корупција и лоповлук и убиства без завршница во овој усерен и покварен свет а тебе гледаат да те гонат за некаква слободна мисла која ти шета по главата која ја преточуваш во коментар..и велат демократија..мех..хк пуу..

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.542
Се осеќам како Џон Сноу кога им тргна сам во битката за Винтерфел. Проблемот е шо позади мене нема никаква војска, и најверојатно ќе ме згазат по незнам кој пат. :pos:

Се смејам, ама далеку е од смешно.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.339
Поени од реакции
6.383
Многу ми значи тоа што си честитал/а на Линкдин за успешно одржана конференција по некое небитно прашање во некој си хотел во Скопје каде што 90% дошле да пијат и јадат гага.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.339
Поени од реакции
6.383
Какво јебозовно манѓурче работи на каса у Веро у Дајмонд. Е сеа чмарчето и е гарант мармелада од седење цел ден на каса, ама па 7 години среќа си е.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.134
Кајганчич,

Сеуште ми е чудно како некои луѓе ја имаат таа потреба да се групираат во групи и волшебно да се чуствуваат посилни или побезбедни ако се дел од група.
И сето тоа како да доаѓа од идејата дека е многу битно ако има друг кој го има истиот став или размислување како неговото...
или ако се има негативен став кон нештото, се бараат луѓе кои имаат исто таков став и заедно ќе се лае додека карванот си минува...
Демек ќе се промени нешто? Самозадоволување?
И како да е најбитно и другите да мислат како што некој размислува, сите да имаат ист став за оваа или онаа работа... доказ дека е во право, дека добро размислува?
Глупости.

Најпрво страда толпата - секогаш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.984
Поени од реакции
6.469
.

Во архивата на Гардијан се наоѓа интересен фактоид кој најдобро ја опишува глобалната реалност на нееднаквост, криминогеност и страдание на популацијата.
8 поединци имаат повеќе пари од пола од светска популација значи 4,1 милијарди луѓе!
Се верува дека првиот трилионер е веќе роден и дека тоа ќе го посведочиме in our lifetime.
Според некои извори, вредност од 33 трилиони (33000 милијарди) се наоѓа на оф-шор сметките во кои ултра богатите ги чуваат богатствата. За било која држава би било крајно едноставно да ги стави надвор од закон и отвори/заплени тие сметки. Со такви средства цел свет би можел да биде поплочен со злато што се вели, ако ништо други никој и никогаш да не умре од глад. Што и да е, тоа е подобро од денешните 9 милиони жртви на гладот годишно.
Што е тоа милијардер освен алчност доведена до лудило? Што можат да некому купат 20 милирајди што не може една милијарда? Во светот на фантазијата си замислувам глобална организација со ингеренции да запленува се што е над милијарда долари имот на било кого, нешто како money cap.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.654
Поени од реакции
11.785
Форумов и модераторите исто како македонските фирми и менаџерите/газдите. Тотално одлепени од реалноста, без осет и сенс кога да олабават и да не микроменаџираат, да не ствараат токсична атмосфера. Затоа работници се помалку т.е. членови на форум се помалку.
Ајде уште малку и тие што се ќе си заминат, па после курот ќе ви го дадам да го модерирате ;)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.800
Поени од реакции
21.388
Драа

За да отфориш месарницу треа ти само симпатично звучно македонско презиме како назиф на фирму.Месо,месари и купувачи,сами ке си дојдеф.

Kajgana Shop

На врв Bottom