Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
Никогаш не сум била нормална.
Никогаш не сум го делела мислењето на мнозинството. За инат. На општеството, базирано на рекла-казала, и квази општествени норми со двојни стандарди кои очекуваат да им се покориш, е нема.
А никогаш не сум билани од оние слатки мали девојчиња кои за 1ви Април преку ноќ се претвараат во курва-мачкица-зајчица-ѓаволица...или потенцијалот едноставно блеснува. Изгледа, тоа е главната причина што сум искомплексирана. И што секој 1ви Април сум го поминувала како Одри, Фрида Кало или некоја таму ,,глупача‘‘ од историјата што нема деколте, разголена нога и не му е привлечна на машкото око.
Oh well.
 
Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
Да ти ебам среќата
It is TERRIBLE you drink beer! Haven't you read a thing I have written over the years about why we shouldn't use alcohol? Alcohol is a drug! Just because it's legal doesn't make it right! And we will NEVER get the pot smokers to understand why we shouldn't use drugs, as long as people use alcohol! Oh this just makes me so mad. I have ranted against alcohol for ten years, writing tons of blogs, thousands of comments, even a BOOK on why we shouldn't use mind-altering drugs like alcohol or marijuana, and then I come to YouTube and find people like you. It is so frustrating! My husband and our grown kids would never drink beer or any other alcohol! What a thing to do!
Ha Ha you are funny. Buy a dildo and have some fun lady.
Why would you SAY that?? What is WRONG with you???
Normally when I encounter people like you there are many or serious underlying physiological problems. You have a compulsion to tell people what to do. A controlling personality.
What is WRONG with you?? Why would you say I have physiological problems, just because I say we shouldn't use mind-altering drugs like marijuana or alcohol? My husband doesn't use these things and neither do any of our friends. People need to grow up and set an example.
Ne si ebana zatoa vaka zboris,da znaes so e ubavo pivce posle ebacina
Idi u tri lepe picke materine :D Is your own life so bad? What are you hiding from neebitis,suva sliva? Are you receiving counseling or therapy? Always someone else is to blame with the world being so wrong. So what is wrong with you?
После кога поубаво се загледав читам anti beer and booz да ти била страницата,не знам само како јас прочитав ant hill beer and booz :pos:
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Koja budala sum ponekad :-D
Otidena :-D
самата љубов ја убива љубовта:uzi:
Se izgaziv od smeenje, pa posle pocnaa solzi da mi tecat.
What iz frong wit me?
 
Последно уредено од модератор:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.800
Поени од реакции
24.716
Чекаш автобус во Шведска. Картата ти е уредно продадена и на неа ги содржи сите информации кои ти се потребни. Автобусот доаѓа точно на време. Шоферот те пречекува со насмевка на лицето, љубезно те поздравува и ти помага со багажот доколку имаш некакви потешкотии.
Нема дупки на патот кои ти прават непријатност за време на вожњата. Во автобусот имаш штекери, WiFi и доволно простор за да ти биде удобно.

Доаѓаш во Македонија. На шалтер имаш незадоволен работник кој те гледа намќоресто, а може и да ти се развика. Автобусот доцни. Доаѓа шоферот нервозен затоа што цел ден го поправал автобусот кој се расипал на среде пат и ти се развикува доколку имаш потешкотии со багажот затоа што „нема цел ден тебе да те чека“.
Патот е авантура поради дупките на него, се чувствуваш како да се возиш во Џип на нерамен терен. Во автобусот ечи Гергана, смрди на пот, а ти и мизеријата ќе се стиснете, затоа што нема доволно место.

Доживуваш културен шок!

Го сакате првото искуство? Протести за секоја работа која не ви се допаѓа. Кога веќе го сакаме колачот, мора да научиме и како да го припремиме, нели?
Ах да, да не ја заборавиме и цената на добро филуваното гомно, кое изгледа како чоколаден колач... 30% од платата за даноци, меѓу другото.
Не ви се допаѓа што некој од страна ви суфлира? Тој некој ризикувал многу работи за да промени нешто. Треба да си луд за да пробаш со глава да срушиш ѕид. Тој некој беше луд.
На крај ќе дигнеш раце и ќе заминеш затоа што гледаш дека на прсти се бројат луѓето кои исто така сакале да го срушат ѕидот.
 
Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Ди Кеј,

За на работа ми требаат некои tips for trips или како и да е, па барам по нетоф, да украдам нешто и кога стигам до некој лик, кој што прошетал доста и дава совети, при што доаѓам до следниов, број 40 :D

Бугарска работа, што би рекол Владо Јовановски...
capture.jpg
 
D

dobramuzika

Гостин
драга, сакам да биде како порано, пред школо да гледам цртани, после школо да играм со другарите на улица, фудбал, кутија, крижи-мижи, план... што и да било.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
ДК,

Го прочитав постот на @Daedalus и морам да се сложам, потполно е во право. Читањето книги е so out. Сега слушнав дека на Кембриџ, Оксфорд, Харвард и Принстон ќе ги исфрлат книгите од употреба, и студентите ќе се образуваат со помош на аудио книги и линкови од Википедиа.

Сериозно, зошто некој би ги читал Кант, кога може да прочита неколку реченици од некој што прочитал што некој мислел за некој кој прочитал три реда за Кант?
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Losa rabota e sto ne mozes da istepas nekoj preku internet. Zasp ne smislat neso?
Iskaca dlanka od ekranot i mavas slakanica. Ili sekirata zemas i po glava direkt i tuka prska krv. A moze i sto bilo sto ti se naogjag pri raka da mu go pratis preku etkran i da go osakatis.
Teeee od takt da te izvadat.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.527
Поени од реакции
33.720
Draga Kaygana,

Nekna u tezok pms mi se ispoplaka deka ne sum i kazal deka iam nova cetka za zabi.
I ete, pred sekoe iskacanje koa mijam zabi krvaram i izgledam ko count dracula.
Zimi kuro ako sekoja zena nema skluceno dogovor so nekoj vrach.
Ili nepcata mi se picki i treba u drugi termini da cetkam. Ima neso.
Se seguvam, srcki ste. Aj iskacam na soncevo, sakam da i gi napunam pegite. :3
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Гледам и не можам да се начудам....
Видовме протести и контра-протести, пленуми и контра-пленуми, наставници и контра-наставници ама тоа не е се, сега ние си имаме
Коза Ностра и Бозаностра

Дај бе нека не окупира некој више у мајчину...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom