Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Шарената револуција е идеја на ехпемиерот за зајакнување на економијата и развојот на нови бизниси по енормниот бум во градежништвото и скулпторството. Сега на ред да направат економски бум се фирмите за бои и лакови, трговија со играчки (балони и пиштоли на вода) и сервисите за чистење.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.571
Поени од реакции
66.229
Драга Кајги,

Ништо не боли повеќе на овој свет како болеста на ближниот. Гледаш пополека како му се гаси оној сјај, онаа желба за живот. Како да му вдахнеш надеж, како и самиот си свесен дека светлото на крајот на тунелот е предалеку.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Замисли кеј си ставаш мобилниот да ти се полни и си чекаш, после некое време си викаш ај да го земеш кога гледаш празен, си викаш се расипал погледнуваш не е уклучен полначот...

и така кеј, исто и за кафе кога правиш... се случува.

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Не знам како не им е срам на разгалените богаташки ,,деца" во разни посрани интервјуа на прашањето ,,кое е вашето хоби?" да одговорат со ,,пааа...дефинитивно патувањата. Обожавам да патувам и да посетувам нови места."
Што зборуваш бе?! Навистина?!
Кој нормален човек не сака да патува?
Кој сака да чмае и да се досадува на едно исто место?
Сите сакаат да патуваат, само не сите ги имаат вашите пари за да го направат тоа.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кајгано,

Ево веќе 5ти ден се трудам да ја остам политиката... да ги наполнам троа батерииве. Тешко ојт бе у курац. Апстиненцијални кризи иам ко цигари да сум остајл.

АКо продолжат вака, нервно ќе попушти народот, ќе ни ја ебат генетиката... верви ме.

Овде кај шо сум појма немет кој им е премиер, градоначалник, министер, а ако евентуално ги прашам.. можат да помислат дек иам Паркинсон :D

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.181
Random fact no.1:
Цело време додека трае политичкава криза(па и пред да почне), ТАЈНО се преговара позади завеса.

Random fact no.2 :
Шарената револуција и контрапротестите се само инструмент за да они можат на раат да си преговараат позади завеса, под надзор на поголеми центри на моќ.

Random fact no.3:
Гадно ве излажале ако мислите дека било кој премиер/претседател во светот владее по своја волја, без контрола и сугестии од повисоки светски владеачки кругови.Македонија не е исклучок.

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Денеска направивме добри две три зделки, тоа ме исполнува во моментов, парите не ми се толку важни колку чувство на успех. Планираме да тркниме до Златните песоци ама со датата пред Пивофест кога ќе вратиме планираме нешто за фестивалот, викам од мене местото од тебе струјата и фрижидерите :icon_lol:.

Ќе си купам нова вреќа за тепање, колку ќотек има да и удрам и самата не е свесна :icon_lol:.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Кајги,
Студирам политикологија и иам една колешка што мисли дека се знае. Замисли денес ја праша асистентката дали во парламентот има пратеници од опозицијата или сите се од власта :vozbud:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.712
Поени од реакции
12.713
Драгано we meet again :)

Истоштен сум драга. Уморен од се. Од кога колку толку сум созреал, секогаш гледам да дадам се од себе, и колку имаш и колку немаш. Ако си во позиција да помогнеш, помогни. Тотално небитно дали материјално или не, сам треба да си доволно свесен со што можеш да живееш а со што не. Не ми требаат ниту фала ниту извини, баш напротив. Тие зборови енормно болат. Кога си се довел во позиција да ми кажеш фала или извини, не ми го цениш трудот. Па уште кога ќе го вметнеш тоа „ во право беше “, земи си го и начукај си го во газ. Длабоко. За цел живот да го паметиш.

Не ми сметаат зборови како будала и наивен, не ми ни смета фактот што знам дека џабе ти е помошта моја кога на крај, кад тад, ќе се вратиш на истата грешка, ми сметаат лагите. Гледам низ нив а уште сум тука. Знаеш дека гледам. А чим сум останал треба да ти даде до знаење дека искрено се грижам за тебе, ќе поминам низ нив, тоа што барам е не ме лажи, пошто едини што го лажиш си ти.

Чим си се осмелил да побараш помош, тогаш сигурно можам да помогнам, па и да не можам, ќе се снајдам. Али тие фала, извини и во право беше, извини ама не. Не ми требаат, не ги можам, не ми треба да признаеш ми треба да сфатиш. Само тука лежи најголемиот проблем, и не, не само кај тебе, кај сите нас. Нашите проблеми се најголеми и никој не може да не сфати. Колку и да пробува некој да помогни, не доволно е. Сакаш уште. Себичност ниво = човек.

Па ќе бараш оправдувања за се. За секоја ситуација можеш да најдеш оправдување, ама се дур бараш, цел живот ќе грешиш. Може ќе ти текне понатака во животот а може и не. Може ќе спиеш мирно и на топло, може ќе го поминеш животот со кошмари, твое си е. Твој живот, твој избори, ја никогаш не би си зел слобода да ти го решавам или кажувам како да живееш.

Али не можам да сфатам, чим си побарал моја помош, како може да немаш доверба во мене ? Или пак да ја предадеш таа доверба ?

Заеби, живот. Чим ти не можеш да сфатиш дека е еден и мораш да го живееш најдобро што умееш, чим ти не можеш да сфатиш дека твојот проблем е и мој проблем, дека целата поента е да научиш од грешката а не да научиш да ја контролираш штетата, или дека тоа што ја одам далеку од мојте можности е поради што ми е битно да си океј, а не ради што очекувам нешто за возврат како тогаш ја да помогнам ?

Вратата никогаш не ќе е затворена, ја ќе сум тука, секогаш спремен да дадам се за тебе да ти е подобро, али размисли, што кога ќе земеш се ? Што ќе ти остане тебе ? Што ќе остане од мене ?

Ја ќе најдам сили, во моментов ми треба алкохол и тоа многу :) али сум се пронашол себе. Животот ти е отисок, сеќавање што ќе го оставиш, за некој друг од тоа нешто да научи, на тебе останува да се најдеш

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

5км истрчав и одвај одам, можам да замислам на Фросе како и е :D Многу напорни денови/недели имав, де во Софија, де во Охрид, па пак во Софија, а во меѓувреме почнав и со работа и не сум се свртела дома. Ама ајде добро е бар тргна работава на добро, сега уште да соберам сили да научам и да положам :)

C

Castiel

Гостин
Kej

Збогувањата не се убави моменти. Се нешто што човек најмалку сака да го прави. Ама за жал се неизбежен дел од животот на секој човек. Некад носат кон подобро некад кон полошо ама не можеш да ги одбегнеш. Срање се ама јбг со тек на време човек се навикнува на нив. Ова ми текна да го пишам дека најдов совршена песна за збогувања. Уживај во песната.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Гледај жена ми како ме чува Пица домашна ми направи и тоа по мој вкус, прстите да си ги излижеш... :cool:

IMG_20160509_221545.jpg IMG_20160509_220353.jpg

Е ваквите девојки - домаќинки да си ги чувате.

Ај одам да јадам излезе трета тура. :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom