kazioX
Примерен форумџија
- Член од
- 28 април 2011
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 10.651
Стариве луѓе кои замаранти може да бидат значи. Ги разбирам до некаде ајде, постари се, побавни, ама за некои работи па стварно нема смисла. Како нормален човек застанувам во ред на касата во супермаркет и пред мене една баба 60ина години од прилика. Се брзав многу и ај си викам на оваа каса има помалку одма ќе завршам работа, ама не бе. Пази како тече муабетот:
-Стави го ова во торбата, другото во рака ќе го носам.
-Добро
-Не, не можам вака, ај обратно ако сакаш
Па ги преместува касиерката.
-Колку чини?
-Толку и толку
Плаќа и кусур и враќаат неколку стотки и 3 по 10 денари железни
-А може ли книжни да ми дадеш
-Може
-Ее оваа едната свиткана, ај друга ако сакаш.
....
И си викам фала курац ајде, готово, па и` текна ќеса ќе и` требало, ама само ако била бесплатна.
Па иди у три лепе бре, не знам како не и` скисна на касиерката стварно, јас не би можел да издржам. Пола саат три работи да ти наплаќаат па и кусурот не ти се свиѓа. И после ќе речат младите биле невоспитани. Не е до возраста, до личноста е, така да си знаете.
-Стави го ова во торбата, другото во рака ќе го носам.
-Добро
-Не, не можам вака, ај обратно ако сакаш
Па ги преместува касиерката.
-Колку чини?
-Толку и толку
Плаќа и кусур и враќаат неколку стотки и 3 по 10 денари железни
-А може ли книжни да ми дадеш
-Може
-Ее оваа едната свиткана, ај друга ако сакаш.
....
И си викам фала курац ајде, готово, па и` текна ќеса ќе и` требало, ама само ако била бесплатна.
Па иди у три лепе бре, не знам како не и` скисна на касиерката стварно, јас не би можел да издржам. Пола саат три работи да ти наплаќаат па и кусурот не ти се свиѓа. И после ќе речат младите биле невоспитани. Не е до возраста, до личноста е, така да си знаете.