Драга Кајгана (виртуелен дневник)

C

Castiel

Гостин
Кеј

Ќе му посветиш на човек внимание , љубов и слични убави работи. Ништо нема да му згрешиш, за на крај скроз да те игнорира и да се праи како да не постоиш. Те гледал во очи и те лажел, а ти си се праел на будала дека си поверувал. Толку бесчуствителни створења има што е страшно. Некој ќе им набие комплеки и си ги лечат нормално на тие што ништо не им згрешиле. Самото тоа покажува за какви личности се работи. И покрај се се трудиш човек да останеш, ама изгледа не си им на ниво едно здраво да кажат, да прашаат што праиш , како си , жив ли си....Бар да си им згрешил нешто па да има зашто да се однесуваат така. Ама не да се трудиш да продлжиш да бидеш добар е голема глупост и ќе си трпиш така. Само се врти тркалото и се се наплаќа.Дали порано или подоцна не е битно Кога си игра со оган не се чуди после кога ќе се изгориш...
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.799
Знаеш она коа ќе си го исполниш сонот од дете шо си го имал?










ТАКААААААААААААААААААААААААААААА!

Жими се сеа комотно можам да си умрам и ич кур да не ме боли, најбољи провод дефинитивно.


Еве и најубаото од Милано нема да го стаам у спојлер :Д hehe




so says klipche grmeheheheheh
 

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.311
Поени од реакции
10.329
Тргнав да ти пишувам нешто жолта, ама си реков заеби.It's time.Имајте убава вечер, лека ноќ :)
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Одкако се појавија и се раширија социјалниве мрежи јас си имам проблем со нив.
Можеби на тие околу мене им изгледам арогантен и тврд ретко кој знае колку е лесно мене нешто да ме измести од мртва точка.

Преска додека си бегав од на вежбање видов едно човече, распарталено, и си имаше купено едно млеко,абе како го имаше гушнато како страв да му е дека ќе му избега и немат да стигнит да го испиет или да го поделит со блиските, можеби му го имаја поклонато, можеби имаше собирано пластика цело сабајле за да го купит, не е важно, важно е како се влечкаше по патот, а истовремено и брзаше, имаше една искрена и мала насмевка, онака, како да беше горд што успеал да го имат во неговите раце.

Додека не го сретнав, се нервирав со банални работи кои ми се дешаваа последниве два дена, откако го видов како да се вратив на основата и тој минимум што е потребен во животов наш.

Среќен сум што имат луѓе кои помагаат на такви, дали со пари, дали им даваат да им ископаат бавча за да им дадат пари, затоа што и тие имаат гордост и не примаат пари за ништо, сакаат да се чуствуваат корисни.

Среќен сум и кога ќе видам некоја стара баба како собрала 30-40 кучиња во двор и ги ранит и ги чуват, а не ги шутира како 90% од мангупиве по фејзбук и твитер.

А не сум среќен кога ќе видам млади деца во црвен крст, кои облекле униформа само за да се сликаат за на инстаграм со неа.

Незнам, но се надевам дека ќе си најдам искрена и нормална девојка која гледа колку е грд и тежок животов околу нас, и која ќе е отворена да помогнит, а истовремено ќе ми помогнит и мене да сум поотворен и да не се плашам да помагам како што јас сакам.
Сега ако пробам, и ако некој пробат да ме исмеват и блокират, да не ме остават да си го терам животот така, затоа што имат многу проклети луѓе, жими една мајка ќе земам шипка и ќе му ја закачам вчереп.

Затоа си седам мирен, и го гледам цел циркус околу мене, а помагам само на блиски луѓе, и не ми е жал да го поминам цело лето на работа и парите да им ги дадам, дали на моите, дали на другар, или да ги спукам на куќарка за кучево кое ме лае понекогаш.
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Abe,
ne znam kako na lugevo im se komentira na glas za toa kako se oblekla koleskata, so postirala na fb, so komentirala vamu-tamu.
Ok da si gradite mislenje za nekoj, ama so ti e problemot so go kazuvas na glas? Kao, ja treba da se soglasam so taa tvoja konstatacija, da se nasmeam, da ti aplaudiram?
Seriozno?
I ovie luge smetaat deka se "dostojni" da imaat izbiracko pravo, a onie za koi komentiraat "ne se dostojni".
Koj vie e problemot be?
Koi ste vie da kazuvate vaka treba ili taka treba?
So sakam ke praam be, ne ste vie tie so trebada mi kazuvate dali moeto e pravilno ili ne.
Nikoj ne ve prasuva za vaseto mislenje.
I neka si ostane samo mmislenje.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.138
Поени од реакции
16.029
Драга,

Од пред некое време откога приметив дека врапчиња се вртат околу тераса почнав да им оставам малку леб секој ден. Кога ќе дојде едно да јаде, обавезно креска и идат уште едно, две, зависи колку ќе го разберат дека нашло нешто. :D Фино се осеќам кога ќе ги видам, стварно животинкиве се многу поразлични од нас.
 
Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Кеј мори,
овој дедото шо го запознав на кеј ми ѕвони веќе двапати :pos: Еднаш да ми се пофали дека ќе иде на еднодневна екскурзија, не знам кај беше, сега па да сме пешачеле заедно, можело и на Водно :pos:Леле, леле изгледа ми е судено да се дружам со пензионери - живеам со бабичка, еве дедо си запознав, на каса нон стоп ми идат и тоа е. Ама таква сум жалостива, гледам дека муабет си бараат и шо да им прајш ае :toe:
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.542
Поени од реакции
14.674
внука ми од училиште задолжително ги натерале да одат на Кино за да го гледаат you don't mess with the Zohan.
вчера си дојде од таму и ми ја раскажуваше сцената каде што зохан си ја стрижел "грмушката"
we re going places.
 
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Да се надоврзам на постот од пред некој ден...

Ѓорѓе Иванов, овој претседателов на државава, во едно не толку далечно време беше еден од најценетите и најпочитуваните професори на ,,Правен факултет".

Ако не ви беше јасно за каква руина од образовна институција станува збор...
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Да му ебам глаата на Хорхе...
У понеделник од факултет ќе не носат у посета на КПД Идризово, а шупаков гарант у недела ќе ги пушти сите затвореници...

Ебате шупелката...

:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.016
Поени од реакции
7.099
12.04.2012 беше крвавиот Велигден, масакрот извршен од страна на исламисти.И место да се сеќаваме на овој ден, ние се расправаме за нечија аболиција, нешто што некој ни го кажа дека ќе се случи на 15.04.2015 и тоа јасно и гласно.Хорхе успеа денот во кој треба да се сеќаваме на жртвите на исламскиот тероризам, да го исполитизира до крај, и да креира сосема друга тензија.А чинот како чин беше очекуван.
Ваков, таков, Љубчо уште еднаш покажа како политичар и визионер е далeку пред сите други.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.258
Поени од реакции
8.363
Еј знаеш што ќе биде врв?
Да ни фураат сега патриотиве правдање у стил: " Претседателот е правник по професија он ако не знае вие да не знаете."


Кој се носи титула професор божеее.... †
 

Kajgana Shop

На врв Bottom