Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409

-D...mojot roden grad, potocno moeto maalo,
za koe povece pati ti imam pisuvano,ene ja i zgradata na CE-KA,
i srpot i cekanot gore-razbira se,takvo bese vremeto posteno,
i parkceto pred ceka i ribarnicata pod nego i crkvata pod ist pokriv,
i bunarot vo dvorot koj ne se gleda,od koj pievme voda celo maalo.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Рекламиве на Кока-Кола биле која од која подобри низ годиниве, ама новава мислам дека им е врвот. И да не го сакаш пијалоков нивниве реклами те терат да пиеш Кока-Кола.

Многу им се љутам на моиве родители што ме оставиле сам да растам без брат или сестра. Јас го немав тоа чувство кога знаеш дека никогаш нема да бидеш сам, кога знаеш дека покрај тебе стои брат или сестра на кој може да се наслониш или да се наслонат секогаш. Тоа чувство другар не може да ти го даде па колку сака нека е добар со тебе. Затоа јас нема да бидам како моите и да го оставам детето единец да биде. Повеќе од едно ќе бидат сигурно, па какви сака нека бидат финансиите, бидејќи парите може да се најдат ама брат или сестра не може.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Нoвaтa нaселбa вo Скoпје ќе се викa :drumsound: АЛЕКСАНДРИЈА :vozbud:

Kill me, kill me now !

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Што рече Malcolm van den Сабаховић пред година и кусур.

I'm out.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Ова е нешто што денешните деца појма немаат што е а камоли да имаат пробано некоја пита...

Инаку вакво нешто имаше појканата моја баба и многу често јадев прекрасни пити и секако селски прав леб.... <3 :cool::love:

1601352_10209145811143599_1565039031780239414_n.jpg

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Се будам сабајлево, излегов, го шетнав кучето, дојдов, јадев, сварив кафе и седнав пред компјутер, да видам шо имат:kafence:

Се уклучвам на ФБ, читам Џесика, одам подолу пак Џесика, одам уште малце пак истата, некоја си Џесика си го загинала ајфонот па сеа цела Македонија го барат, иначе била пејачка и се плашела да не и ликнат голи фотки.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
И ето ти денеска пукна сонце, остај све долу на кафиња мафиња, шемиња менгемиња, стрижена бричена оговарање и сеа шо прајме?
Кој им, жими Асима мој на ова момичиштава, сите акнале oversized наочари за сонце? По по по, глумици еј, инфериорност, авангарда? Шо прајте?
Абе скраја да е.

Последно уредено:
Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Дај бре научете еднаш дека не се замараат луѓе баш вас кога ќе ви текне.
Кога ви треба услуга, помош, консултација без пари од некого, прво прашувате дали е слободен, а не да го малтретирате психички додека тој работи, си ги решава своите проблеми и/или му е нешто лошо, па згора на се се лутите ако одма не ве регистрираат.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
"Запјевај нашу пјесму
Мени и теби ријечи познате
чекам те на старом мјесту
тамо где љубав почиње"

Седнавме да ручаме, напрајвме живели со црвено винце и оп, слушам познати стихови... прав хедшот!
Јас и жена ми на оваа песна... ах спомени :love:

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
имам периоди кога си викам до кога...
жена сум и личам на девојче
и си викам од утре секој ден ќе се шминкам на две три недели ќе одам на фризер и ќе личам на мајка... што е ова.... два три дена се шминкам - одам еднаш ако ја најдам фризерката иии в година следна тура раснење.

Е сега го однесов на повисоко ниво проблемов
Мислам што да им пишам на клиентиве, и си мислам да земам да учам малку деловен англиски - тие не ме гледаат само ме читаат, да звучат писмата како од некој возразен не како пост на драга кајгана.... Па да мисли дека со дама си има работа...

За некој попат шо го загинал деловниот македонски ова ќе бидит невозможно тешко... Ич немат да ме бидит за возрасна...

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Е уште у Пржино се немав изгубено. :ROFLMAO: А не ми беше намерата уопште да завршам таму. Али ко шо вика Фазлиновиќ, сплет мултиглупих околности... а и моето (не)знаење и толку треба. :P

И ја терав секој ден колешката да си извади слободна карта... и на крај јас ја изгубив. :ROFLMAO: До душа откако ја изгубив прошлиот пат, уште еднаш ја изгубив, ама ја најдов. :D Али овој пат чисто се сомневам дека ќе ја најдам. :X3: Aj... и на паметен може да му се случи, не само на мене. :D Само што веќе ме имало на некоја црна листа, па ако ја изгубам пак... не дај Боже. :ROFLMAO:
И само шо ми тресна телефонот на бетон. И баш сеа најде да ме фати дожд. Али данас није мој дн. :D Биче боље. :D

Ај чао. :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Како и се друго во македонскиот јазик, фразата "братска делба" е двосмилена. Теоретски означува фер и рамномерна распределба, практично означува доживотно раскарани и незадоволни браќа кои или не разговараат или се влечат по судови за бедната оставштина од своите родители.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Драга
Моментот кога за викендов треба да средиш и книга и видео а не знаеш ни InDesign ни Premiere.

Kajgana Shop

На врв Bottom