Mn sakam cool lugje.
Onie najinteresnite u drustvoto so gi smeat site.
So takvi se druzam.
I gi sakam.
I oni me sakaat.
Dobro e sto zatopli vremenceto.
-Не бе брат, да ти ебам државава нема квалитетна забава во државава бе...само музика што не слушам носат ко Турбо Фолк...нека има и нешто што не е турбо фолк да му ебам матер..
-Не беше на Дубиоза пред некоја година?
-Ма какви Дубиоза само нив ги носат..
-Е да..ги носат....а на Ману Чао да не беше?
-Хаха ма каков Ману Чао он само една песна има позната што му ја слушаат не ме заебавај..
-Ахам да..а..да не беше на Балашевиќ??
-Ма не ме смеј бе? Балашевиќ? Не го бива бе, ја на пијано бољи сум!
-Е да..можда.....а...на Вајтснејк да не отиде?
-Боже сачувај..кретенска работа..старци уфилмани..не ме јеби!
-Да не планираш на Сабатон да идеш?
-Ма какви Сабатон, Неделтон бе...само некои странски квази бендови носат...до кога ќе го поштуваме странското повеќе од нашето бе??!?!
-Да не беше на Тамара вчера?
-Хахаха Тамара? Мор лајк Цицкара хахаха. Ма не бе шо ти е она три хита направила годинава и мисли концерт ќе прави..
-Е да..
-Не бе брат..нема ништо музика...само турбо фолк носат не ми се верува кога у Македонијава нешто барем малце ќе процвета..не не бива како народ бе брат..тоа е..
-Е да..
Не бе брат Дејвид Гета го викнале тоа само тинејџери се ложат на него дека се нели глупи поради тоа што се тинејџери. Шо кур прави едно копче притиска..не бе, тоа музика ли е, само гласни звуци е тупсидупси нешто....нема бе, ништо н се дешава у државава...
Во последниве 48 часа, песнава ја слушнав над 100 пати.
Таман ја исклучив, пуштам телевизија да погледам малку кошарка и на тајм аут ја пуштаат на разгласот
"Stressed Out"
I wish I found some better sounds no one's ever heard,
I wish I had a better voice that sang some better words,
I wish I found some chords in an order that is new,
I wish I didn't have to rhyme every time I sang,
I was told when I get older all my fears would shrink,
But now I'm insecure and I care what people think.
My name's 'Blurryface' and I care what you think.
Wish we could turn back time, to the good ol' days,
When our momma sang us to sleep but now we're stressed out.
We're stressed out.
Sometimes a certain smell will take me back to when I was young,
How come I'm never able to identify where it's coming from,
I'd make a candle out of it if I ever found it,
Try to sell it, never sell out of it, I'd probably only sell one,
It'd be to my brother, 'cause we have the same nose,
Same clothes homegrown a stone's throw from a creek we used to roam,
But it would remind us of when nothing really mattered,
Out of student loans and treehouse homes we all would take the latter.
We used to play pretend, give each other different names,
We would build a rocket ship and then we'd fly it far away,
Used to dream of outer space but now they're laughing at our face,
Saying, "Wake up, you need to make money."
Yo.
Yo.
Used to play pretend, used to play pretend, bunny
We used to play pretend, wake up, you need the money
Used to play pretend, used to play pretend, bunny
We used to play pretend, wake up, you need the money
Yo.
We're stressed out.
Yo.
Се задомаќинив на Водно последниов месец Најдобро место за одморање на мозокот
Вчера се заебавме највеќе на свет. Некој ѓавол не натера да се симнеме од крст по патот што оди долж жичарата. Матер си ебав, пола пат на гз го симнував. Излеговме во една шума, десет минути низ дрвја идевме за да се припоиме до некоја козја патека А, искочивме колку да се прошетаме, демек ај на пола саат до марково крувче, па ај до крст да тркнеме, па ај побрзо до дома да пробаме нов навидум пократок пат. Цели 56 минути се симнуваме до средно, пат кој го трчаме за 20-тина минути по козјите патеки
Сите ме прашуваат кај си поцрнел На море бев
Пред една недела слушам пеат Шверцери од Водно, одма го прочешлав цел дел и не ги најдов. Поминувале со кола педерчињата, испеале и кидавела И ќеифот поминал и Вардар загинал.
Поздрав, 0-1
Да не му се иде на некој до Матка викендов, преку Водно?
Се пoчестo и пoчестo, читaм стaтуси кaкo мaшкиве биле сoсемa рaзoчaрaни вo женскиoт пoл, нaсекaде гледaле сaмo спoнзoруши сo рoзеви штикли и тигрести хелaнки сo тoн пудрa нa нив, смoтaни и префригaни. Немaлo oбичнa девoјкa сo кoњскo oпaвче, приземјенa и oбичнa, дa мoжеш сo неa тoчaк дa вoзиш.
Пa кoј ви е крив штo сaмo пo тие сo хелaнките се гледaте. Ете oди вo еден кaфич, клуб, пaрк, билo штo. Пoлнo е секaде сo oбични девoјки сo кoњски oпaвчињa. И никoј не ги зaприметувa. И ќе улетaa тaa вo хелaнките и кo никoгaш женa дa не се виделo. Сите вo неa зјaпaaт, се трудaт oкoлу неa, сoбирaaт стoмaци, сметки и плaќaaт, пијaчки и прaќaaт.
И нa крaј кoгa ќе зaмине сo тoј сo нaјскaпaтa кoлa, oтвaрaaт фб и сo скршенo срце и егo плукaaт пo се штo е женскo.
И јaс еднo време пoзнaвaв еден штo сaмo oвa гo збoреше. Нaјтешкo е вo живoтoт дa нaјдеш oбичнa женскa. Дa мoжеш дa гледaш еднa утaкмицa сo неa, oнaкa лaбaвo пo тренерчињa, дa си испружиш нoзе и дa си пуштиш филмче.
А јaс зaљубенa вo негo. И тигрести хелaнки немaв. И фудбaл следев и филмoви сaкaв. И пред негo бев тoлку време....
Ете сегa имa еднa oд тие сo хелaнките. И веѓите си ги средувa. И фенси кoлa си купил. Се прилaгoдил чoвекoт, штo дa прaви. Кoгa немa другo...
Денес е веројатно последниот релакс ден што ќе го имам ... па не знам за колку време. Утре иам 2-3 обврски сабајле, па фаќам бус, викендот е испланиран, а од понеделник се надевам ќе се започне со работа, не знам колку стабилна, али битно ќе биде нешто сосема ново за мене.
Не можам да ти опишам колку сум среќна за сонцево. Ми е гајле што е повеќе жешко од потребното и јас неам нови патики, али многу ми е мило што се кренаа температуриве. Јас сум мајско дете, пролет и лето ми се доброто време од годината. За месец дена ќе правам 24, тоа малце ме замислува, али тоа што сум помала од оние со кои се дружам од генерацијата, отсекогаш ме тешело.
Се мислам дали да го носам папагалчето со мене утре. Мирно е, нема да црека по пат, али пак Велигден ќе дојде брзо, пак ќе треба да се враќам дома ... не сакам да му правам непотребни нервози и уплави. Ќе почека и тоа уште месец дена. Почнаа и домашниве да се жалат од него, многу пердуви собирале по под, не можеле во кафез да го приберат, да сум си го носела со мене. А не се свесни дека и тие се приврзаа со него, и онака водат монотон живот, па ова им носи малце разонода во денот. Дури и ме караат дека сум си играла многу со него кога ќе сум дома. Јас им викам дека ако не сакаш да му обрнуваш внимание на животинче, не треба ни да го имаш ко прво, а ко второ тоа кутро не има само нас во животот. Па што ако и го зафркна цело цвеќе на мајка ми, нема врска тоа.
И така ... Сега да си го испијам нараат кафево, нормално сама на тераса, и ако успеам некако да го пикнам и ова лудото во кафез и тоа да види малце сонце.
Денеска и официјално бев баниран од најглупата страна на фејсбук - Анима Дунди. Кои кретени се само ауу... Не знам кој го имаше објавено погоре постот за вдомување на кокошка и на сето тоа па после ја објавија и оваа слика:
Не можев да издржам да не му објавам печено пиле во тава со ориз во коментар. Стварно беше убаво зготвено. Не се јави некој од админите да му кажам колку е ретардиран, само го избришаа коментарот. Не знам шо друго може да се каже кога и професор на факултетот за ветерина вика дека немаат појма шо прават. Каде ќе одите во животот со ваков памет бе...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.