Драга,
не напушти еден огромна величина во рок музиката, мајстор на својот занат. Никаква маана не може да му се најде како музичар.
За да не биде се идеално и за да се донесе заклучок дека и тој беше само човек и тој грешеше, може да спомнеме и дека беше најголем националист и фашист беше меѓу рокерите и музичарите и најголем музичар меѓу националистите и фашистите. Па еден Баја Мали Книнџа и Томпсон беа мали деца за него.
Да ве потсетам на " Еј мој друже загребачки ", саркастичниот одговор на " Еј мој друже београдски " на Јура Стублиќ.
Дно дна од карактер и личност. Иронијата да биде најголема највеќе фанови имаше баш во местата и државите за кои што највеќе и сереше. Хрватска, Босна, Македонија.. Се спротивно од тоа што беше како музичар. Тоа е животот во апсурдистан.
За тие што не знаат член беше на четничкото движење (движење кое што за време после Балканските Војни и за време на Втора Светска Војна покрај злосторствата вршени во Хрватска и Босна имаат вршено злосторства и кај нас), поддржуваше геноцид врз два народи за кои што твредеше дека се одродени подгрупи на Србите (Хрвати и Бошњаци) и секако нас не имаше ословено како јужносрбијанци а дека македонскиот идентитет е создаден од Тито после Втората Светска Војна.
За цела среќа испадна во право само за Шиптаритe, дека тие ќе бидат најголемото зло на Балканов.
Како музичар секогаш ќе го има мојот респект, како личност секогаш ќе плукам по него.
Почивај во мир
Ќе му ја посветам оваа песна затоа што за мене е автобиографска химна и точно предвидување на овие 31 год од кога е издадена (1993 год).
Данас нема млека
Данас нема хлеба
Зато једи говна
Можда тако треба
Неће те претући
Само добар буди
Данас нема никог
Данас нема људи
Данас нема сунца
Данас нема неба
Ни сам себе немаш
Али тако треба