Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
ќеј,

тој не научил основна самопочит и просерава по темите дека Македонците и бугарите биле едно та исто, ал битно бил многу учен и него требало да сме го слушале, сите.
Да пошто само својот народ свирепо си убива преку 10ет млади тинејџери во Ваташа. Грозно.
Ама не, Достоевски и неговиот Ставрогрин и Ниче и други нихилисти читај(рано фашисти) му туриле него ум во глата, па зато тој така просветлен, а другиве глупи.
Абе чику, таквите се со камен да ги гаѓаш и клубојте по Битолата да им ги запалиш до темел - сосе нив, в'натре. Не планините да горат, туку дупките кај што се берат идеалистиве.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
ДК,

Мнозинството луѓе секогаш биле глупи и необразувани. Арно ама, немало интернет и социјални мрежи, па тишината и неможноста да се изразат го криеле нивниот простотилок.

Сега пукна таа брана, и од мониторите се изливаат агресивни реки на глупост, самобендисаност, простотилок и општа мизерија.

Нека му каже некој на ова тенџерето од постот над мене, дека јунакот на Достоевски од Демони не се вика СтаврогРин, туку Ставрогин. Уште нека му каже дека ниту еден филозоф во историјата не бил толку против нихилизмот колку што бил Ниче. Целата своја филозофија ја замислил да послужи како афирмација на животот. Една од петте главни одлики на Натчовекот е афирмацијата на животот.

Нека му каже некој на тенџерето да прочита неколку книги, навистина е срамота до толку да биде неписмен.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Драга, дефинирај болест:

Две сестри, имаат татко по име Дејан, сопругот на постарата исто Дејан се вика, а помалата фати дечко Дејан и по X време истиот тој будала дечко ја проси и еве ја и таа со Дејан ќе се мажи.

Ај овај првиот грев да го разберам, 2 растурени брака зад себе, ја нашол оваа, дознава отпосле дека татко и се вика исто Дејан, си вика океј можда случајно и ја жени.

Али овај вториов, при прва прилика седнување на маса, се запознаваш Дејан, мило ми е, Дејан и јас се викам (ти вика татко и) и Дејан се вика и зетот на поголемата ќерка.
Си станваш, на лево круг и низ врата.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Се зачленив на форумот пред месец дена, искрено очекував понаква атмосфера и поквалитетна комуникација. Она што открив е дека постојат се на се 5-6 луѓе со кои можеш нормално да комуницираш, на различни теми. На остатокот форумот има служи за вадење на фрустрациите, кои машала, ги имаат во изобилство. Немам никаков интерес ниту мотивација да останам на форумов. Би ги замолил адмонистраторите да ми го избришат членството, но и не мораат, секако не планирам повеќе да се логирам.

Поздрав до сите и секое добро.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.892
Поени од реакции
25.212
Сфатив дека ми треба повеќе тренинг за македонска кујна, шведска и исландска веќе имам усовршено.
На последната фамилијарна вечера, Исланѓани, покрај другото, ми го изедоа и пинџурот. Од тука решив дека треба да готвам повеќе македонски јадења и да ги викам на вечера, за да не биде само маж ми опитно глувче.
Можеби ќе направам и јутуб канал „Готвиме со Агда“ и ќе правам звуци како Алачки.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.449
Штета за Јулиус Евола. Од време на време ќе се појави некој пристоен форумџија и веднаш станува цел на навреди, кој е должен да трпи такво нешто, макар и на виртуелна платформа.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
Dobredojdovte na Internet.

Ako sakate vistinski predizvik, bidete zensko na internet.

Kako gi vikate - tetkite, sekoj den trpat iljadnici navredi, so godini, aj da placeme sea.
Ko za poemotiven pol, kako sto e popularno da se povtoruva i e vistinito, prilicno dobro se drzime protiv navredi, ocigledno.

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Драга
Како попрецизно да се објасни ситуацијата поради која Македонија надворешно а и внатрешно се наоѓа политички,најдобро го има кажано Мијазаки на едно интервју,директен линк и од интервјуто.

I'm not an agnostic or anything, but I don't like a society that parades its righteousness. The righteousness of the U.S., the righteousness of Islam, the righteousness of China, the righteousness of this or that ethnic group, the righteousness of Greenpeace, the righteousness of the entrepreneur.... They all claim to be righteous, but they all try to coerce others into complying with their own standards. They restrain others through huge military power, economic power, political power or public opinions.

Kajgana Shop

На врв Bottom