Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.651
Живееме во држава каде што и покрај тоа што ти е готова новата лична карта и одиш секој втор ден да провериш, тебе те враќаат месец и десет дена затоа што не била таму пристигната за кога ќе потегнеш врски до Белата Куќа, Трамп, Бајден, Путин и Орбан да ти кажат: Еееј тука е, може да си ја земете. Нооо, тоа не е се, ја земаш и гледаш дека имаш грешно презиме, а во меѓувреме брзаш да ја земеш личната карта за да аплицираш за пасош по брза постапка за да можеш да одиш на одмор од 1 септември.

Еве ако не фрлам бомба ја Стефан да не се викам, и тоа ќе биде со сите почести све организирано како што треба, со волнен елек од дедо ми, старо даљинско од Грундинг телевизор, Ц4 залепено под елекот и има да се издерам најгласно на свет АЛАХУ АКБАААААААААААААР и све ќе разнесам. Да ти ебам и држава и мајка и гроб и се по список, ЕДЕН НОРМАЛЕН НЕМА.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.071
Поени од реакции
6.825
Живееме во држава каде што и покрај тоа што ти е готова новата лична карта и одиш секој втор ден да провериш, тебе те враќаат месец и десет дена затоа што не била таму пристигната за кога ќе потегнеш врски до Белата Куќа, Трамп, Бајден, Путин и Орбан да ти кажат: Еееј тука е, може да си ја земете. Нооо, тоа не е се, ја земаш и гледаш дека имаш грешно презиме, а во меѓувреме брзаш да ја земеш личната карта за да аплицираш за пасош по брза постапка за да можеш да одиш на одмор од 1 септември.

Еве ако не фрлам бомба ја Стефан да не се викам, и тоа ќе биде со сите почести све организирано како што треба, со волнен елек од дедо ми, старо даљинско од Грундинг телевизор, Ц4 залепено под елекот и има да се издерам најгласно на свет АЛАХУ АКБАААААААААААААР и све ќе разнесам. Да ти ебам и држава и мајка и гроб и се по список, ЕДЕН НОРМАЛЕН НЕМА.
Не би требало презиме да ти утнат или име,еднаш си влезен со мб во систем на мвр и така те води системот, грешката за име презиме ја прават обично за прв пат кога се вади пасош или лична карта.Може да ти погрешат едино адреса и тоа често се случува.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.785
Поени од реакции
21.318
Не би требало презиме да ти утнат или име,еднаш си влезен со мб во систем на мвр и така те води системот, грешката за име презиме ја прават обично за прв пат кога се вади пасош или лична карта.Може да ти погрешат едино адреса и тоа често се случува.
Уреду е Тошкофски.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.651
Да не ја трупаме темава, за жена ми е конкретно работата не за мене, така да и те како може да утнат презиме, кретени кретеноидски све им ебам.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
600
Поени од реакции
1.991
Да не ја трупаме темава, за жена ми е конкретно работата не за мене, така да и те како може да утнат презиме, кретени кретеноидски све им ебам.
Проверете да не ја омажиле за друК.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Никогаш не сум го читал Достоевски ни неговиот Ставрогрин.
Не сум читал ни Злосторство ни Казна ни било кој руски дела. Впрочем, ние бевме почнале со Пушкин и тоа негово грозно опишување за тоа како педерот Евгениј Онегин си ги поткаструвал ноќтињата и си ја средувал косицата со саати пред огледало, дур тоа протагонистката Татјана (ако се викаше ова воопшто вака) се просераваше на колена за неговата љубов. Ова ми стори таков гаден вкус во устава, шо би рекол Стерлинг Арчер, cock flavored spit. Не сакам патетични луѓе, ова е балканското во мене.

Алзо, тука кренав раце и се откажав од нив. После се пробав со Ана Каренина, ама човече типов гмечеше по 200 страни низ томосиве, за тоа како лајела кучката Лајка, и како мрдала со опавчето и слични ѕинѕири бинѕири по 80ет страни. Колку безидеен треба да бидиш за да пишуваш така? Далечен плач од Хомер. За мене лично ако ме прашуваш, да се изразам со Ставриев речник - пролиф книга + руските уметници на мислата, пролиф на квадрат. Нема пара ни ќотеќ шо би ме присилил да ги читам овие - при здрав ум, ако се оболам то е друга приказна. Најчесто се книги за болесници.

Мојот домен на интерес беа Балканците, засекогаш. Комнините, нивните фрески по ова шо денес Бугарофилите се дразнуваат да го викаат Вардарска и Пробата. Иако, кај нив нема ни едно значајно дело од Византијци и Императори. Манастирите на Династијата Палеолог таму над Прилеп, Трескавец, тоа е мојот домен на интерес. Од 9ти до 11ти век? Тоа време сето словени по пробава - нели уште во 6ти век дошле? Шо му курот на таткои на Комнина да истура азна златници во изградба на Манастири над Скопје - Пантелејмон? За словените, хаха.
За Достоевски да го поминам со пролазна, барав кратка содржина на нет. И имав/ам такво куроболие за овај факт, I can't stress this enough to you.

Јас немам ниту еден истомисленик овде. Дури ни тетката со 3те профили што ја бранев/ам не е мој истомисленик. И за ова имам куроболие. Мене не ме навредува лајкот шо ти го стиснала некоја која за да втаса до Викншките предели извајла бугарски пасош - јер само за толку и дарил бога.

За да објаснам - јас, прилепчанец, денес во Базел (утре? Бог знае каде). Со помочан економски факултет, над вашата врвна Фило-Софија. А сепак прстен со дијамант купен од своја пот, на мои 29ет години. Ти, филозоф, кладирничар. Толку. Ајт.
Автоматски споено мислење:

Јас не би да славам други, туѓи, кој не ме знаат ни кај сум на мапа, ил се прават дека не ме знаат. Јас сум ебано преопседнат со мојата афтентична вредност на овај свет бедници.
Не сум ја среќен шо го носам дијамантот на мене, тој е среќен што било кога бил клаен на моја рака - вака некако. Сега сме јасни?

Таму некаде над Преспа, боеше раката на Ману-ел Комненос.

Последно уредено:
Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Драга Кајгана

За мене бачата е ангелот а регетонот е ѓаволот.
Бачата во последните 20 години е најкул нешто излезено во светската музика.

Сити поп,хаус и бачата е светото тројство

И Софи Рејес после сестрите Дадарио

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Знам дека напишав дека заминувам од форумот, но еве уште еден, последен пост од мене, за рецепцијата на големите дела од филозофијата и уметноста.

Муабетот е, потребна е длабочина за да препознаеш длабочина. Големите уметнички и филозофски дела се како огледала. Ако пред нив застане мајмун, па и со дијамантски прстен на прстот, во огледалото ќе го види само неговиот мајмунски одраз.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.301
Знам дека реков оти ќе си одам откако плачев ко женче по темите ама ете да пофилоСофирам уште малце, чунки сите ја знаете онаа од Ниче:
МАЖ рекол, МАЖ одрекол“.
Не, не, си одам сега, толку. Само сакав да кажам.

Кој мочко, Боже Господе, еј! :facepalm:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
ДК

Зошто е толку тешко за луѓево да го разберат концептот „Ако застануваш на секое куче што лае нема далеку да стигнеш“.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
и како и секој друг дијамант од круната на скопјанецот Јустинијан, кој бил закопан во тиња и прашина, кој излегол, бил отпрашен и блеснал бела светлина. Пошто ми е во гените. Дали мајмунски или балкански неандерталски или било какви, тие ми се <3, не ги давам за ниедно руско ил викиншко гомно на светов. Ни навреден, ни лут. Среќен мисирам во каменот до прстов. Ајт. Јас не се одјавувам, тука сум.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Драга има нешто со дел од Ерменкиве и сфаќање дека облини се знак на женственост.

Периодов упознавање фамилии, идење на посета дома и... колку и да е човек дисциплиниран, вилица ради. Резултат... 3 кила плус на вагата.

Вчера другарка ми Инга: ,, Ауу Грл, ама си се пролепшала. Волцку се поправиш и ете вака треба да изгледа едно женско, види сѐ си е на свое место, види сега како фустанчево ти стои. Е, ова е тоа, ни плус, ни минус. Да не те видам да се брчкаш како што знаеш. " Душа. Стварно се поставила како член на семејство, секогаш заштитнички. Само нешто иде опозиција, како мајка :D Аа Грл, ама зошто не ја купи таа кремата што ти реков, знаеш колку е добра за убоди. / Аа, ама ти кажав сабајле провери притисок на гладно. / Аа, зошто си онлајн волку касно, да не ти е лошо, кажи одма болница одиме заедно ако си сама.

И општо, не разбирам шо е со луѓево со тотемизирана вага у потсвест. Де си ослабел, де си се поправил, де колку време ист си останал. Има и други теми на разговор мислам.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.742
Во прилог на жештиниве, навечер излегувам малку во двор колку толку да го добијам сопствениот раат да здивнам од поминатиот ден и секоја вечер се изнаслушувам ретардирани македонски муабети и веќе како особи не можам органски да поднесам.

Се едни исти глупави теми, дерење на глас, немање грам осет за околина, од рубриката издвојувам муабет поврзан со емиграција на ,,запад". Они се да ти знаеле тоа како функционираат работите во Германија во сите сфери па дури за однос меѓу комшии

Многу згрешија што ни дозволија шенген визен режим и олабевна процедура за работна дозвола, се накотија многу луѓе што мислат дека ако живееле таму еден месец, одма они се разбираат од системи и економии во други земји...евидентно и по овие темиве на форумов поврзан со гастербајтерство.
До вчера што се вика живеевме по села, Скопје го доживувавме(некои се уште)како метропола сега почнавме многу да се топориме со ,,знаењето" за тоа каква била Европа...

Kajgana Shop

На врв Bottom