Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Кајг,
пак не си арна, се кочиш срцка, пак ќе те снема, да не е од моите долги постови? разочарана да не си, да не од НЕТов, светот пак ќе се блокира од паднати Микрософт сервери, а?! :(

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Елизабет Харли ја прогласувам за најанглиско препичиште ватсоуевер. Џишпиче и на 20, 30ет, а богами и на 50ет. Толку еблеста енергија, д фак ап??!
Ова е една од тие, шо буквално можат да ми седнат на лице.
дали mommy issues, се a thing или уште не? can we make em? Толку доста е за денеска.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Најголемиот на сите времиња, чиста агресија, но ладна, незаинтересирана агресија. До ден денес не сфатив како можеше после падот на врат против Кевин Рендлмен да се подигне и нецела минута потоа да изнуди предавање.

Феномен, Федор The Last Emperor.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
една Швајцарка ми рече дека сум бил "ein komischer Vogel". - Чудна птица. haha се чудам како да го толкувам ова? Ко мене нема да сретни, то знајме и ја и та.
Автоматски споено мислење:

На почетокот Бог ги создаде Рајот и Земјата. Земјата беше недооформена и полна со длабока вода, и тогаш имаше само Мрак над површината од длабочините, и Духот на Бога се движеше над површината од водата и рече - нека биди Светлина (комбинацијата сонце и вода е почеток на животот и на микроорганизмите дури и според модерната наука). И Бога ја виде светлината, дека е добра. И ја оддели од Мракот.
Евреите од старт ни кажаа се.
Засекогаш Правослани. ИСУС ХРИСТУС. НИКА.

Последно уредено:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
ДК

Додека генерал моторс и тојота правеле 33-34 коли по работник во Југославија продуктивноста била 3-4 коли по работник.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Некој се сеќава на Кум?

Се што ќе прочитате, се што ќе слушнете, се што ќе погледате, се што ќе облечете ќе има влијание на вашиот живот и ќе го дефинира она што сте. Затоа бирајте внимателно бидејќи за вкусовите сепак се дискутира.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Хеј кеј, те поздравувам при полноќново небо, пак со доста длабоки размисли. На пример денес ме мачи мислата дали има шанси Итај Пејо да е нешто ко прилепскио Џингиз Кан? Незнам, некош имам чувство дека 99 посто од популацијата на градот Марков (Исус Хр/Ника) да е праен од куро на мариоецот? Стручно прашајне до други прилепчани дали и тие се осејчаат вака? Еве незнам. Зато сите такви сеерџии? Појче на своја сметка, отколку на туѓа? Чунки тука лежел итроштлукот бебе моје, од себе да правиш будала, а не паметен. Алзо, их бите дих.

Еве ја па Еленче, вака како шо е свецки снимена меѓу златните столбој, така некако е замислувам и Олимпија *мама на Аце и позната античка илирско/македонска злобница и душовадник од ѕвездени размери (eh, можи зато хомо? убав тој)

и ya better bet дека оригинало е грчки.

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Никогаш не е касно за да кажеш Чао на луѓе за кои сметаш дека нема место во твојот животен пат.
Гледај само напред и не се врти назад.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.892
Поени од реакции
25.212
Тековен пмс, сеуште не знам што да ставам на плавиот ѕид за да се совпадне со се останато од собата.
Него, друга глупост направив сабајле...
Одамна имав идеја за фејк камин во катчето за читање. Вчера гледам во една продавница баш таков каков што сакам. Сабајле го издигав рано, "стануј каминот да го купиме!". Дремевме 3 минути пред продавницата оти чекав да отвори. Не го собира во гепек! Го донесовме некако со отворена задна врата. Го ставам таму кај што сакам, претходно измерив се', не ми се свиѓа! Голем е, ми го затвора просторот некако... Толку пцуење некој ми нема опнато уште од времето пишував во темата за мигранти. :pos:
Сега цел ден ќе мора да му помагам во гаража.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.786
Поени од реакции
17.306
Постојати три најлоши видови хумор. Првиот е на оние од Војводина, другиот на Битолчаните и без конкуренција на прво место е оној на шошоните.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Седиме на кеј по тренерки со лименките пиво.
Си правиме општи муабети, он вика : ,,Ако нешто ме зафркнало во животот тоа е мојата емотивност. "
Јас се насмеав рефлексно што да правам.
Вика: ,, Што, да не не сум романтичен? Кога сум те опцул на пример?"
романтика=отсуство на пцовки

И иди не го мужи, уникат е. Кај ќе најдам ваков непосреден, забавен, искрен чоек?
Како имаш трчано по автобуси за грип еден, како имаш средувано проблеми. И без серенада, поеми и драматични запросувања поминуваш и то со висока оцена.
Ајлавју бе.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Луѓе, војна ни се случува. :(

Никој не се излечил себе си, повредувајќи други.
свети Амвросиј Милански

IMG_2975.jpeg

IMG_2976.jpeg

„О, чудесен оче свети Никифоре, велик застапнику пред Господа,
Додека ја славам твојата волја и моќта на духот со кој си издржал толку маки и страдања,
но не си ја изневерил Божјата волја, застапувај се за нас, грешните, пред Севишниот за да ја заштити Светата Православна Црква и сите Божји чеда од напади на непријатели и неверници, болести и зарази.
О, прекрасен свети оче Никифоре, ти најдобро знаеш што е страдањето. Избави не!
Велик застапниче пред Господа, смирено те молам: застапи се за мене и моите блиски, пред нашиот Господ Бог и моли Го да нѐ избави од секоја епидемија, болест и душевно страдање.
О, прекрасен оче Никифоре, велик застапнику пред Господа, моли Го и оваа година да ни дари на сите нас благоденствие – да нема напасти по посевите, овошките и животните; да паднат добри врнежи, да грее силно сонцето; да се роди богат и изобилен род. Амин!

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Се закачив на city pop во последниве месеци на слушање музика,вчера Youtubе ми го постира албумов како предлог.
Fucking love it !

Kajgana Shop

На врв Bottom