Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.719
Поени од реакции
6.214
Да можев со моиве 30ет, да се вратам низ времето и да го посетам младиот Византиец на 17се, како со точакот искачува по Селечка планина над ПП, буквално ќе му кажев the best is yet to come!
Него не можам и подобро е така. Но, некогаш ми пишуваат ликови скоро неактивни овде, истрауматизирани од тоа што овде се пишувало за мене. ХАХА Се грижам за нив - не е толку deep. Во голем дел ова е за моја лична забава, а и делумно за да ги отргнам селандрите од малтретирање на други луѓе активни овде, кои се далеку диспревилигирани и со многу потешки животни приказни во споредба со мојата, па уште и интернет Џони им фали, булинг да им прави над главата. Не е всленска наука, се што треба е да се прокурчиш за да испровоцираш некој кој нема..а веројатно и никогаш нема да го има, она што си го достигнал ти. Да ги соѕидаш луѓето е најлесна активност од 24ти Јуни 1717та па навака.
Така да, главите горе!

 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.534
Поени од реакции
7.083
Kajgi,
posle nekoj ce rechi samo so Mecki ili BMWina se odi po shvalerki!
Ne be toj shto go biduva i vo niva ce perdashi. i eksit se ima komocija ako nema ubavina toa Nivata
 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Случајно наидов на песни што ги слушав кога бев поактивна тука, и еве ми текна да ти пишам :) а кога веќе сум тука да ти се пофалам дека се што си имав замислено полека ми се остварува :pipi:
 
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.517
Поени од реакции
38.264
Постот во купи продај група:

Screenshot_16.png

Коментарите:
Screenshot_17.png


Па пичка ти материна ќорава глупа, па ти пишува бе со огромни букви 9500 денари во самиот опис на производот, што мислеше таа бројката што е напишана што е? Позивен број за Јупитер? Абе забрани социјални мрежи на све што е 50+, бан одма!
 
Член од
22 август 2022
Мислења
464
Поени од реакции
1.623
Драга,
Време за забар, фризура и најбитно посета на блиски.
Пред неколку години, почна мојава акција да ги зближам мајка ми и стрина ми оти си се најблиску ако им треба нешто, да си се најдат една на друга.

Мисијата очигледно била успешна, вчеравечер ги фатив, две јатрви се жалат како сите деца се погодиле на таткова страна по табиет. :D
 
Член од
14 јули 2024
Мислења
105
Поени од реакции
176
Она ПиринскиМКД што го акнал базенот,антипатичен ми е кај го видам со мои очи.
Помалиот брат лупнал 35,000мкд со коплет пумпа и што не таблети за чистење и го бутнал во двор иначе голем имаме,за тој период додека не бев тука.Мајка ми води војна веќе два месеци заради високи сметки за вода по 100евра што ни доаѓа.Ем не плаќа,ем спремен е да лупа за базени голема пара.
Залетување е едно,ама што иде режиски трошоци бате треба да си спремен да одговараш.200 евра за мочан базен по сто пати да полниш,боље да не лупнеше 600 евра.
Ем 600 евра,ем 200 евра,влегувам во трети месец ќе биде весело 1000 евра тоталка.
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.342
Поени од реакции
35.549
Втора година по ред одморот го поминувам опкружен со илјадници Руси. Никогаш претходно сум немал допирна точка со тој народ, па сум немал мислење за нив, но по овие 2 години изградив и тоа како! Таква стока народ се, што немам зборови да ги опишам! Се буткаат, упаѓаат во туѓ простор, не почитуваат никаков ред, не почитуваат ни правила, ни прописи, без трошка основна култура се, од најмало до најголемо. Ај тоа што стереотипно дека сум плавуш и бел си мислат дека сум и јас Русин па по сто пати на ден ми се обраќаат на руски (зашто се глупави и ни еден друг јазик освен својот не го знаат) - тоа ми е по малку смешно иако ми го нарушуваат мирот. Но ме нервираат ситници како на пример: дете се качува по скали, јас зад него, нормално, подзастанувам за да се качи. Тие не. Цела редица од зад мене ме туркаат за да побрзам и се гураат за да поминат и пред мене и пред детето. И милиони други слични ситуации. Тежок егоцентризам! Одвратни до бесконечност! :mad:
 
Член од
4 октомври 2019
Мислења
523
Поени од реакции
967
Gi cistam skalite vo zgradata kaj sto ziveam, 1-2 pati vo mesecot hausmajstor sum a dali cistam ili ne nee bitno posto ziveam so 20 deca Somalijci sekako ke poserat posle 1 saat... vo toj moment vleguva Somaliecot so zenata i trojca od po 2-3 godini (10 pati popozitiven lii od nekoj sto ke ti drzi self development course) i vika - Majstor wie getzt? Nasmean, a jas so gnasniot djoger mi ide sa de samoubijam ili da stavam bomba vo zdradata site neka letnat....se mi e isto sekako i babata dojde na 2 nedeli poseta pa gledam da ne sum vo stanot....

- vikam komsija ova e trojkata bliznaci sto ja imas
- vika ne ovie se dve dvojki bliznaci... Axammm posto jas gledam trojca.... koga gi fati eden stress nema edno crnce...
Trcame na kaj avtomobilot da ne go zaboravil, na kraj go zaboravil kaj brat mu na gosti toj imal isto taka 6 deca pa si igrale vo nekoa soba i si go zaboravil deteto.....
I objasnuvam na zenata moja koja ima edno i koja go rani 3.5 saati dali apnel dali plunal dali djvakal... a tia bosi trcaat po gnasnite skali i gi zaboravaat kaj ke stignat....jas uste od koga proode mu vadam smoki ovosje neka jade i dvaka sam, ke go ranam nemam druga rabota.....
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.274
Поени од реакции
10.969
Најиронично нешто што го прочитав од сабајле: СДСМ: Ново пукање во Чаир, улиците станаа небезбедени за граѓаните со ВМРО-ДПМНЕ

За неполни три месеци замислете животов во Македонија се промени за 360 степени. Претходно се беше идилично, немаше пукотници во молови, грабнување и убиство на дете на сред бел ден, изгорени автобуси, болници, нефункционални клиники. Не знам како, за неполни три месеци вмровците ја уништија идилата во која живеевме изминативе години.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom