од ко сум дојден Европа, ин ми е да се возам со метро. Не од потреба, побрзо би запалил џипот зар не. Незнам, тежок фетиш, обид да се биди дел од нешто што го сакаат локалците овде или, сеедно.
Дур сум в град џипот е паркиран. Има нешто во тоа после работа в костум да се фотниш во црвено фарбаните возови. Плус тоа во Швајцарија имаш чувство дека ги мијат два пати дневно, сето блеска, новите се комплетно од стакло, од под до таван sozusagen, се до секунда точни, на секои 7 минути иди едно. Енивејс, мн предности.
Петокот беше 16.30 часот фајарабенд полно метрото, место имаше да седнам само до една забулена. Нормално дека одам да седнам, немам намера да стојам. Телефонот в рака. Фрли поглед кон екранот, а кај мене ова подолу одеше на риплеј. Одма се сврти кон прозор и така здрвена седеше остатокот од вожнјата. ХАХАХАХА
Мислат дека сервираат сексуални опресии спакувани во сет верувајна. Трубат дека тоа им е право.
Да? Мене ми е право да ја гледам Јелена разголена. Носи се со тоа или научи подобро.
Лос бомберос донде естан? че пукнам од смеа, и сама се има згазено од смеа ко го отпеала ова, сигурен сум. Ако, само така за масата хаха мега лајк Јеленоооо
во некоја наредна прилика че ви пишувам за Колoгни - Cologny, населба која важи за најскапиот поштенски код во Швајцарија (и Европа воопшто?). Ако не се лажам се гледа на една од сликите шо ви ги залепив овде. А тек какви погледи има од вилите над езерото (Женвското езеро кое не смеете да се осмелите да го наречите Женевско, јер на него има и други битни градови). Западно од населбата се излегува од Женева и за некој саат си на Mont Blanc (овај се гледа од Женева и во Август наврнат со снег) и Chamonix. Се чека зимоооо.
Знајш кеј. и ние имавме кристално езеро, планини, ама од сето тоа направивме партал. До народот е, бандини шамани и немаат многу врска со европска грандиозност или грандиозност од било кој тип макар била и индиска. Тој е тој тип на негативна селекција во македонија. Набркај го најдоброто и мизерувај. И супер што е така. Иначе кога че видев белогазести мермери на Свети Тропе. За мене оваа влашка транзициска афера (која трае и трае) се испастави ептен супер. Плус од секош бев европјече во душа, едноставно too good за тоа таму.
за нас мариовците велат дека сме биле мешани со француски војници од 1ва светска, кои дошле да копаат во еден стар град таму. Зато и носот и курот ни е кренат толку. Прави петлина еј.
Затоа кога караме не велиме ебаму мајката, туку басија мајката, ова басија е дојдено директно од пасија. HILARIOUS. ХААХАХАХАХ
не.
бела римска, хм да. Женевјаните се сепак протестанти. Далеку се тие и од латини и од французи. Горди Калвинисти, и те како гонети и убивани од католиците. Само ајде да не бегаме во мрачни теми. Швајцарци кои зборуваат француски, така се дефинираат себе. Толку.
Sum Prelapcanec ama do sega ne sum razbral zoshto barem pola mariovci se crni kako nojc.
Toa da ti bidi od Franzuzite shto imaat koreni od Afrika a napoleon gi vleckal so nego za da mu gi ceshlaat konjite i molzat ovcite.
Si gi zadrzhale navikite...
@vouager imam eden kaj mene vika deka tuka e cel zivot cel den Ksehan se vikal sedi na paterici zalizan od na Prilep bil....vika doma begam od zena mi da iskuliram..... poluinvalid... Vikam abre via Prilepcani se legendi ste ..... a za tebe ne znaev deka si od na Prilep....
Ќе имало утре некој протест за срањава со онкологија.
Во моментов сте соочени со две опции.
Една опција е да отидете на протест и да се дерете или што и да ќе се случи на протестот.
Друга опција е да се зачлените во една од партиите на власт или да се вработите во некоја од веб страниците блиски до истата и да си добиете пари за да ги ословувате тие што ќе одат на протестот како русофили и морони.
Не избрзувајте. Не дозволувајте емоциите да ве понесат. Размислувајте со ладна глава. Не донесувајте одлука уште вечерва. Отспијте прво. Разгледајте ја ситуацијата од сите страни, објективно и со разум.
Ако се решите за втората опција - ок, слободна земја е, правете што сакате, се тоа е легално и нормално, си имате слобода.
Ако се решите за првата опција - ок, слободна земја е, правете што сакате, се тоа е легално и нормално, си имате слобода.
Нема да ви се мешам, само сакам да ви кажам дека од вас зависи и вие сами си решавате што треба да направите.
Само ќе ве прашам да ја замислите следнава ситуација, ако сепак се решите за првата опција.
Ќе отидете, ќе се дерете или што и да е... а потоа...
...
Завршува протестот, си идеш накај дома, во поштенското сандаче те чека опомена за неплатени сметки. Не можеш да стигнеш ниту сметките да ги платиш со социјалната помош.
Влегуваш дома, фрижидерот празен. Си викаш; барем образот ми е чист и главата мирна.
Не за долго... Доаѓаат децата ти бараат пари. Живеат во време кога гледаат сешто на социјалните мрежи и имаат многу желби. Срцето ти се кине, ама мораш да им кажеш дека едноставно немаш.
Главата горе, очите вперени во таванот, транспарентот на кој пишува "УБИЈЦИ!!!" на гради...
Вреди ли??????
Хаха, се заебавам, ова е само статус од пред година-две кога еден македонски новинар убедуваше луѓе дека морал и етика се глупи и непотребни ако не може да ти ги платат сметките.
Кајг,
те читам и двосмислено пишување кај тебе тука, само ми дава до знаење што всушност се мисли со другата половина од мозокот, иако первезно е во другата опција веќе подолго време, тука ми дава две опции на избор за утрешниот настан кој куј знае кој го организира од позадина и со која цел,
...некако околинава нема меморија или не им одговара самото де жа ву „само името да се смени и цел фрижидер ќе биде полн со храна, а сметки сите платени закачени на клинец“, а бе шо да ти кажам мед и млеко ќе течело!
... па ајде го сменивме/ смениле името и си станавме Северни иако јас се чувствувам повеќе како Јужна и никој тоа не може да ми го оспори, за да се наполнат сите фрижидери и да се исплатат сите долгови и сметки, али прстот е доле или ако е позгодно вака горе , да долови што се случило после такво ветување и сменување на името!
... затоа немој среќо, немој данас да солиш памет, да се возиш во џипони, а да љубомориш на моето фиќо, смешно е нели, али носталгија јако тепа, а?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.