Драга Кајгана (виртуелен дневник)

J

joli1

Гостин
edvaj čeka dijasporata da se vrati vo državata kaj što pretsedatel e čovekot što po nekoja slučajnost ne vleze vo avionot na pokojniot pretsedatel, vo državata kaj što toj što dezertiraše i pukaše vrz makedoncite denes e spiker na sobranieto, država kaj što premier ti beše osudenik za krivično delo i nekolku puta faten na delo kako zema mito, a sega premier ti e kleptoman koj što e odgovoren za monopolizacija na telekom vo Makedonija.

ili pak sakaat da se vratat vo država kaj što najpoznat pretpriemač ti e Zoran Vitanov od Lyconet, kaj što možeš da ležiš tri godini KPD za joint dur imaš desetina legalni fabriki za kanabis, kaj što imaš ednocifren procentualen broj doverba vo državni institucii, kaj što će te umrat predvremeno za minimalen profit.

da ne navlagam vo deseticite iljadi skandali na mesečno nivo, mizernite plati i penzii, opljačkaniot penziski fond, nenormalnata korupcija i mestenje tenderi, enormnite ceni na proizvodi koi gi nema ni vo zapadnite državi, itn.

ovaa država e topla samo koga zaminuvaš od nea.

Член од
22 август 2022
Мислења
748
Поени од реакции
2.148
Стресен период на работа, до средина на октомври ќе биде полудувачка.
Последниве 4 дена сериозно се мачам со расеаност и заборавеност, ама на мали детали.

Тој еден што ни е како прва помош на работа ми вика, провери си Б12 и почни рекреативно да решаваш математички задачи.

Ја, математика и рекреација еднакво на виц.

Му викам брат нешто doable да пробаме што велиш? И двајцата работиме за ист човек сигурно одмор нема да препоручиш, ама бар левата хемисфера да не ја мешаме у работава, ќе фати многу време "терапијата". Б12 пример, колку убав предлог. Кажи некој чај па ако треба и медитација. Математика бе.

...

Другово, за татковината и дијаспората.
Од време на време и мене ме фаќаат носталгии, ама си знам и сама зошто бев приморана да сум надвор. Да бирам пак, под истиве услови, пак ќе заминев. Не сакам со отворена рака да чекам од никого за леб, млеко и достоинство. Не можам да си дозволам, на толку школо, инвестирани време, труд, па и пари. За ова, навистина сум благодарна на општеството кадешто сум.

Ама, не ми е право летно време кога доаѓам во домот полн спомени како турист, а таму живеам под кирија, како вон ЕУ државјанин и према тоа и workload се дава нормално. Секој сака домот да му е убав и досежен, некој од нас сака и семејство да си создаде.

Но, само се молам здравјево да ме служи, домашниве да се на куп колку што останаа. А, за другото, оставам коцките сами да се сложат.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Драаа

Ко први денови,мора да се мрсам од самопослуга у туѓа земја . Жути ко жут народ азиски јебига скупо малку кај нив ама очекувам добро за јадење барем .

Иначе Ајс Американо у Старбакс е ВРВ !

FB_IMG_1693929846423.jpg
IMG_20230831_144830.jpg

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Пошто знам не им се чита на сите за Брикс и за Европа и слични коментари и споредби меѓу двете опции, ќе го ставам ова во спојлер, па ако сака некој да скокне, слободно нека скокне, да не мора да чита уште еден коментар на итнернет просторот за Брикс и Европа

Овој млечниов некако подобар ми е од овој со лешник.
Лешник е класика, не може да погрешите, ама некако овој со млеко ме потсеќа на Банџи чоколатцата ако ги паметите. Ако сте биле фан на Банџи со млеко, ќе бидете фан и на Брикс со млеко.
Лесна посластица за евтина цена.

Секако, нема да погрешите и ако ги земете тие со лешник, ама за мој вкус, за мои пари, ако некој ми стави пиштол на глава и ми каже да бирам едно, ќе го одберам млечниот Брикс (овој плавиот на сликата)

Одличен производ од Европа е ова, и секоја чест што решиле да направат и нивна верзија на Банџи (како нешто најблиску што можам да го споредам, не е баш за споредба со Сириус)

Се надевам ќе додадат уште некој вкус во иднина!

Брикс од Европа (y)

1694002414989.png
1694002419993.png

Член од
22 август 2022
Мислења
748
Поени од реакции
2.148
Драга, изгледа фините комшии од мојот спрат се само.

А, за овие горе, ќе предложам на куќен совет да донираме за Икеа ваучер. Среда, сабота и недела не се спие.

Све ми е јасно и лепо је то, али нѐ има што стануваме во 5. Жива среќа имам другарче стјуард, од време на време ни дава маски за спиење и тие чепчињата за уши.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.226
ДК,

единствено полошо од тоа тие над тебе да имаат секс а ти да спиеш со чепчиња за уши е и тие под тебе да имаат секс.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
ДК,

Децении веќе, не само тие од горе, ами од сите страни имаат секс, а ние сме жртвите. Уште полошо е тоа што станавме зависни, па наместо нив, почнавме со секс меѓусебно.

(Не пишувам за сексуални односи)

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Ако го љубиш Бог како што тој те љуби тебе, ќе го смениш никот. Мува од давење не моеш да спасиш а се нарекуваш Спасителот.
Богохулење и лицемерие Бог не сака, смртнику неверен.

Не е верата празно проповедање бре проклети измамници, што ве учел Бог вие се обратно правите.
Неблагодарните ќе ја осетат моќта Божја, зашто Он е одмаздољубив.

Неверни, Он е единствен, Он е семоќен и чекајте ја Неговата казна, како што јас ја чекам.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.235
Поени од реакции
9.859
Попио сам мало више, јбг....муабет за фудбал увек ме носи у овој правец.....Панчев, Бошко Ѓуровски и т.д.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
„Не судете, за да не бидете судени! Зашто со каков суд судите, со таков ќе ви се суди; и со каква мерка мерите, со таква ќе ви се мери.”
”Зошто ја гледаш раската во окото на твојот брат, а не ја забележуваш гредата во твоето око? Или, како ќе му речеш на брата си: ‘Дозволи ми, да ти ја извадам раската од твоето око; а, пак, ете, во твоето око има греда?’ Лицемере, извади ја првин гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш јасно, како да ја извадиш раската од окото на брата си.”

Аман вернику, најмалку три од Десетте Божји заповеди прекрши во еден коментар, дојди при мене да ти ја исцелам душата празна, чунки ти е распарчена како стакло на сите страни. Се појави илјадитиот војник, та дели правда и суди, дури за Судијата пишува. Претпоставувам еден од многуте што Бог го замислуваат не повеќе од старец со бела брада во бело, наследено од колено на колено. На гнев, со љубов ќе ти вратам.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Грешен си, Тој нема да прости, зашто Неговото второ доаѓање е да ги уништи грешниците.

Бог не се замислува, Бог се чувствува.

Ти си лажен, измамник, твоето цитирање на Светата Библија е лажно и никој не смее да ти верува.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Драга,

Секое утро кога одам на работа го гледам едно улично куче, загараче, што се вртка пред мојата зграда како постојано си ги корне ушињата, посебно левото. Се вртка тука долго време и сите му даваме храна по малку. Вчера помислив да му ставам капки за уши, па тргнав да барам прво корпа за да му ставам на устата. И средив тоа, дојде и една соседка да го држи за да му ставиме капки. Гревче мало, целото ушенце му е ужасно црвено. Се надевам дека ќе дозволи пак да му ставиме денес капки затоа што има многу големо воспаление. И се надевам дека нема да ме мрази заради тоа што му го правам, сакам само да му помогнам.

Друго што сакам да кажам е дека татко ми поминува малку така стресен период и е пренервозен. Многу ми е жал што најголемиот дел од неговиот живот го поминал во борба за своите работни права, и неколку години во пензија он пак има турбуленции поврзани со работа ради некои зликовци. Генерално е здрав човек и многу ме погодува тоа што ваквата психичка напнатост му се одразува многу на неговото здравје. Сакам само да го гушкам, и да му кажам исто како он што ми кажуваше претходно, уживај татенце, додека јас сум жива и здрава се ќе биде најдобро за тебе миличок.

Ф

Флеш

Гостин
Драа батали настрана шо се глупирам од забава тука,
малку сериозно .

Денеска требаше да е убав ден оти е Ден на Државата , ама оваа држава не ја сакам и нема да честитам , че честитам друго .... 8 септември , падот на Софија и Бугарија . Онака симболичен ден .

Друго за празнуење е долго чеканото излегување на Топлите Браќа ака Хемикалски Брача као би рекле у Бугарија ака Ацид Брачата по газдата на Кајгана форум .

НОВ АЛБУМ !!!! и одма добри критики .... ЧИСТО ЕЛЕКТРОНИКА ЖАНР !!!!! НИВНА ОБЛАСТ !!!! денеска на 8 септември излезе !!!

одма да пуштите да си слушате !!!

ЛЕЏЕНДС !!!! ТОА МАЈСТОРИ !!!

Screenshot_4.png Screenshot_3.png

Kajgana Shop

На врв Bottom