Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.753
Поени од реакции
16.974
да не отварам тема за неписменост и снобови... јасно дека од поодамна кај нас слободно се даваат имиња на деца, не знам само дали може да спречат имиња како адолф хитлер, иако сега и тоа е дискутабилно со блгарско/француски договор...
Друго ми е околу имињата... имаше во ЕхЈу, особено во Хрватска меѓу атеисти, крстење на деца со старо славенски имиња кој не се врзани со рисјанството, а дел од нив станаа последнава деценија многу популарни и кај нас, имиња како Ведран, Давор и слични.. Но во ехЈу се даваа и на девојчињата словенски имиња, како Вишња, Јагода, Дуња, Ружа, Лилјана итн; Мислам кај нас во МКД, слабо со овошниве имиња, а цветни имиња има... Но сега има нова мода, англиски имиња а НЕ знаат што значи... Шер е цреша ама Мелоун или Мелани е ДИЊА :cool: а сега гледам дека Дињата станува популарно... слично со имињата на милениците, кај нас уште кучињата се со англиски или германски имиња, а на пример во Хрватска поодамно си имаат и нивни имиња...
Е сега не ми е јасно таму во Уса или УК кога го шетаат и довикуваат гласно кучето да не им доваѓаат и луѓе со такво име, кај нас и тоа е можно :icon_mrgr:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Само пет минути поминати надвор се доволни за да се почувствувате како да сте во некоја сцена од Чернобил.
Грлото ме чеша, очите ме пржат, кашлам, градите ме стегаат, не можам убаво да си земам воздух.

Ова не е човечно. Ниту сум астматичар, ниту имам хроничен бронхит, ниту сум пушач. Надвор е ужасно загушливо и алармирачки опасно по живот. Се плашам искрено како ќе продолжи ова.

Среќна ви Нова 2023, посакувам само кислород, здравје, мир и спокој во душа и многу љубов!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.525
Поени од реакции
18.407
Зошто, о, зошто вие мажиња ги облакате тие фегетски новогодишни џемперчиња и уште повеќе, со кој ум се сликате такви со девојките/жените пред елки и споделувате на платформиве, јавно? Ако ве тераат жените на тоа, бутнете ги од балкон, елегантно.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.734
Поени од реакции
35.560
Кајгич:love:

И Ататурк бил Бугарин?!

Големата љубов на Ататурк - Димитрина. Не чуле за Елени Каринте?

Туку за малку ќе заборавев Трамп, Меркел, Путин имаат бугарски корени, внуци од трети братучеди на козметичарката Ѓенка, родум од Перник, со адреса на живеење во Велико Хасково.
И Фидел Кастро, Ленин, Сталин, Хитлер биле Бугари
И Пеле, Марадона, Роналдо,Буфон, Меси, биле Бугари
И Бетовен, Моцарт, Вивалди, Бах, Чајковски биле Бугари
И Индијанците, Самите, Абориџините се Бугари.
И Спајдермен, Бетмен, Супермен биле Бугари
И браќа Карамазови, Квазимодо, Јуриј Живаго, Раскољников биле Бугари
И Бонапарта, Цезар, Клеопатра и Тутанкамон биле Бугари.
И Калимеро е бугарин.

А бе земјината ротација не е вртењето на Земјата околу својата оска, туку Земјата се врти околу Бугарија.
Племе татарско, пу.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Не вреди добри работи да правиш и да се однесуваш добро со надеж дека ќе се смени нешто...подобро без милост отколку да полудиш.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.418
Драга,

Сакам и овде да кажам едно големо благодарам на еден кајганџија посебен за мене.
Фала ти пријателе:love:

Ако никогаш не се вратев овде, ако никогаш не напишев одредени објави немаше да имаме шанса да се ''запознаеме''.

Официјалното запозанавање е кога ќе дојде на пиво во Скопје евентуално Илинден :D

п.с фала ти кајгана што постоиш годиништава

Поздрав,

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
New year , new me глупости. Единствено нешто што сфатив е дека ми треба промена на работното место. Моето прво менување работа ми беше заради потреба од психолошки апсект, од финансиски аспект на претходното ќе извадев и повеќе пари да останев. Сфатив дека не е ова работата за која сонувам и се надевам за 2-3 месеци веќе ќе сум и во друга фирма. 99% ќе сум во друга само се надевам во таа што посакувам. :icon_lol:
Параметрите од испитувања дел беа ок дел беа па не баш ок. За црниот дроб беа покачени и има некој препишани апчиња што секако нема да ги пијам. Ќе поминат празниците ќе се стабилизира. :icon_lol:
Си дадов за цел 2-3 книги минимум месечно, едната веќе 1/3 поминав па се надевам ќе продолжам со темпото.

Еве една фотка од погледот од меаната што го отепав цел ден и придонесов да ги одржам тие резултати за црниот дроб. Нема кафана кај што има подобар поглед.
1672870672339.png

и една пред стемнување:
1672870905622.png

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.140
Многу ме интересира тој феномен на долга врска па брак со рандом личност после краток период од раскинување. Не знам дали е некаков патерн ама иам 2ца братучеди што имаа 7-10 години долги врски, почнаа заеднички живот да планираат со девојките, и од ведро небо се разделуваат, наоѓаат нова женска после 2 месеци и 6 месеци по раскинување направија свадба. Еве 5-6 години подоцна и двајцата по 2-3 деца имаат. Другарка една од основно идеше со еден копук од основно до сеа и раскинаа негде у Септември и секако тоа сите го знаат пошо беа досаден пар што секое јадење го овековечуваа на инстаграм. Еве ја се верила со друг копук.
И други луѓе што ги познавам истово го имаат направено. Као кој кур седиш 10 години у врска ако не ти оди? Кој кур ја замараш цела твоја база на пријатели како тоа вие сте биле на ручек у берово и сеа си кажала да на друг?

Сфе тоа на unfollow иде.

Kajgana Shop

На врв Bottom