Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Драга ај да не се зезаме сите го читате Византиецот јас обавезно баш ми е забавен кога и да се искаже ја почесто поминувам да ги посведочам реакциите на неговото постоење впрочем се повеќе сум убеден дека он не е права личност ами креација на менаџментот на кајгана оти чим замре малку темава он пласира појак тригер тачно дизајниран за овај публикум инаку лесно е да се зезаш со Византиецот тоа е знаеш и сама линија на помал отпор и инстант лајк допаминче нека се драпаат со тапетарот да ги видам но верувам у Лестер дека Карлин на аватарчето кај и да е ќе почне да му работи подршка почесто да го носи инаку имам за фалење се деси нешто многу интересно шетам кучињава со мојте колеги ливадари ливадарки и еден комшија ми се закачи ми се жалеше за све и свашта па почна и за народот овде и кажа нема дно што не го допревме леле кајганооо ми светнаа очите имам комшија од форумот подобар момент да паузирам со лековите не сум можел да изберам имам вишлиста кој може да е ептен сум возбуден од сега прошетките со песовите ќе ми бидат многу поинтересни се зезам бе драга само сакав да види Лестерчо како Карлин би го направил тоа би пласирал соушл коментери и критика на грото у публиката и тоа со текст без точка запирка оти би знаел дека буквално се овде мора да се прочита али бар Лестер си признава

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Членот арно си се пишал Византиецот.Поголемиот дел од постовите тука му се ко од човек од тоа време.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.901
Поени од реакции
21.876
Драа

Слушна гу дефинитивно најселску пцофку. Да му го ебам пиперот!
Што би кажале тинејџери ВТФ!?!?
Е како бе пипер ке му ебеш? Дирекно од њиву или од џак?

Што сакаш да изведеш, пунети пиперке?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Периодов започнавме да работиме на софтвер за една државна клиника во Германија, што понатаму е во план истиот софтвер да биде распространет ширум државните клиники не само во мојата покраина, туку речиси низ цела Германија.

Едноставно во целосниот пакет на софтверот е вклучена и мобилна апликација, наменета исклучиво само за пациенти.
Значи пациентот ја посетил клиниката, му биле извршени лабараториски анализи, РТГ, ултразвук, доплер итн со што му била поставена дијагноза како што и му била препишана соодветна терапија за неговото понатамошно лекување.

Пациентот ја инсталира апликацијата, се логира во истата и има целосен увид преку неговиот паметен телефон до сите негови резултати, препишана терапија, медицински извештаи, закажан термин за наредна контрола, како и потсетник кога е време да ја земе неговата претходно препишана терапија.
Апликацијата му испраќа звучна и текстуална нотификација кога е време да земе одреден лек во претходно одредено време, пациентот го зема истиот и потоа потврдува во апликацијата дека ја примил препишаната терапија. И така секој ден, се додека има потреба од лекување.
Доколку се работи за хронични болести, со хронична терапија, пациентот си ја употребува мобилната апликација постојано во текот на животот, каде ќе има целосен увид во резултатите од сите досегашни извршени контроли, препишани терапии итн, односно увид до целата негова клиничка историја.

Истовремено сето ова е од големо значење како за самиот пациент, така и за самата клиника која има постојан увид во примањето на терапијата кај пациентот, како и неговата моментална состојба. Исто така пациентот добива секојдневно прашање, како се чувствува денеска? Тој има опција да означи илустрирано, исто како и дополнително да даде текстуален опис, што вработените во клиниката ќе го проследат и ќе го препратат до неговиот лекар, со што доколку има потреба пациентот ќе биде исконтактиран текстуално преку апликацијата за совет или ќе го повикаат на предвремена контрола.
Како што преку апликацијата постои и опција пациентот да комуницира директно со неговиот лекар, за било какви прашања поврзани со неговата болест.
Доколку пациентот не поседува паметен телефон (што овдека е голема реткост), преку веб ги има истите опции.

Значи не правиме муабет за приватни клиники, туку за држвното здравство овде.

Работејќи, се потсетувам на мојата татковина, каде што една веб страна за вакцинација едвам профункционира силно на гурање.
Па се прашувам дали таму е возможно нешто повеќе. Не, категорично НЕ.
И на подарок да им го дадам целиот софтвер, џабе, ќе нема кој да работи на истиот.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.160
Поени од реакции
8.906
Кајгана бе.

Го гледав мечот меѓу Бразил и Србија на сФетЦково.

Абе го имаат Нејмар за кои платија 222 милиони евра бе за да игра фудбал. Еден од најбогатите спортисти во светот. Аба нели се родил у Бразил, џабе му се и пари и таљенат и сФе кога после оној старт што го доби од шумадинецот. Му отече зглобот.

Нормално медицинскиот тим на Бразил треба да биде активен за да го третира најбогатиот фудбаљер на денешницава, ама нели е Бразил и таму да ти биле "експерти" кои полагале државен на мала речица.

FiXCTjwUoAAu6QZ.jpg

Наместо веднаш да го преврзат ко компресивен завој, ладни облоги. Тие бразилските "експерти" го оставија да си се шета наоколку со отечен зглоб за да му расте појќе.

Да ти се серам на тие 222 милиона евра и сФе ако си меѓу такви кои полагале правосуден кај Таљат!

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.493
Поени од реакции
10.105
Najmalku me interesira dali kje pobedi vecer Zvezda ili Partizan,
dokazaa i ednite i drugite deka se stoka nevidena,
ne zasluzuvaat ni treneri kako Obradovic i Ivanovic,
ni igracite vo roster, ni pa Evroliga.

Ne se nisto povekje rivali od Barsa Real, Efes Fener, PAO Olimp, Virtus Armani, i red drugi,
za da ima bilo kakvo opravduvanje so sekoe derbi e prekinato, poradi edna ili druga pricina.
Koga mislis deka nekoj sport moze da uspee na Balkan, i potoa stokata te potsetuva na realnosta :sick:
Dodeka "sportot" e za lecenje frustracii, nema sport tuka ...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.923
Поени од реакции
17.908
Драга

Ризикувам да добијам бан или казнени, ама ми е гајле. Оваа хорда дивјаци со која го делиме воздухот слави некој празник (ме боли онаа работа на буквата к кој празник им е). Три часа низ градот узурпираат и слават како да освоиле Светско првенство во фудбал, а не како некој мочан празник да им е. Буквално од ден во ден ми стануваат се поодвратни. Врв на идиотизмот беше кога правеа кругови во кружен како да се на Силверстоун и ја блокираа главната улица во градот. Бог нека им е на помош на луѓето што ке го делат воздухот со Албанците. Знам добри Албанци кои се човечки максимум, али 99% се затуцани во 18. век, а за жал и ке останат таму. Се надевам барем дека ке го дочекам денот кога „Вујко Сем“ ке им го заврти грбот и ке бидат тоа што навистина се.

П. С. Денеска видов две шиптарчиња во некоја традиционална носија со оние калимеро капи, искрено им фалеа стапови па да изгледаат како козари и секако кози, јер нели козојеби затуцани се.

Kajgana Shop

На врв Bottom