Драга Кајгана (виртуелен дневник)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Од медиумите барам само една работа не ги правете глупите луѓе познати.Не ми е гајле ни за А ниту за К ниту било која друга буква од азбуката, а во секој случај нема да пишувам имиња и презимиња.

Во склоп на ова еве какви луѓе треба да бидат познати.

Има и други ова се само два примери.

П.С Живееме во слободно опшество (барем на хартија) па секој може да објавува што сака(со мали исклучоци), а јас имам слобода да ги игнорирам глупостите ама потешко е да ги игнорираш ако секој втор ги повторува.

Ф

Флеш

Гостин
Значи како ми пречи многу немање принцип кај Македонците за почит и кој е кој .

Гледаат да те згазат во било кој елемент и можат.

Дебили кои имаат пари,имаат повеќе почит кај луѓето отколку кон човек кој е нормален.

Побудалувам жими се.

Не можам да бидам ок тука .

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.013
Аххх Византиецот отишол на бања да гледа голи студентки и затегнати фитнес дадички, ама го пречекале стари чичковци што се бореле во Втора светска војна и на кои ташаците им се удираат од колената. Штета. :(

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Денеска сум позитивно настроен, па овој пат ќе се потрудам да ја претставам Македонија во позитивно светло.

Многумина од нас сме се соочиле со моментот да пречекаме на гости странски туристи во Македонија. Што правиме тогаш? Одма ги носиме на Матка, Водно, им ги покажуваме прекрасните манастири ширум Македонија и многу други прекрасни нешта.

Па сега, на момент си помислив. Колку прекрасно би било на тие странски туристи да им се презентираат прекрасните пејзажи ширум Македонија, патувајќи со воз.
Едноставно.
Им купувате билет за воз на релација Скопје - Битола и имаат полни 10 часа вистинско доживување. Возот полн, просечно со околу 120 патници, владее пријатна атмосфера. Штотуку тргнал возот, туристите веќе се опуштиле на удобните седишта. На почеток започнало да им студи, па си ги облекеле топлите зимски јакни и продолжиле да уживаат гледајќи низ прозорците.

Таман се приближиле кон Прилеп, кога во Богомила возот застанува и машиновозачот вели народе време е за одмор, на пругата стои друг воз во дефект и ќе мораме да почекаме. Полни 4-5 часа возот си стои во место, туристите и понатаму заслепено уживаат гледајќи низ прозорецот и си велат која убавина.
Започнува да владее нервоза кај останатите патници, па така туристите ќе имаат прилика да научат и неколку Македонски пцовки.
Започнува уште повеќе да студи во патничката кабина, па туристите си ја фрлаат целата облека што ја носат со себе на нивните замрзнати тела, со надеж дека ќе се загреат.
Петтиот час, конечно дошла друга локомотива и го остранила дефектниот воз кој го попречувал движењето. Патувањето и авантурата продолжуваат, на лицата на туристите се забележува топла насмевка.

Вие како домаќин, оваа мизерија веднаш ќе ја фрлите длабоко под тепихот, со што ќе започнете да им раскажувате дека Македонски железници запнале да направат брза пруга од Србија кон Грција, на која ќе се патува со голема брзина.
Со цел првенствено да се заштеди на трошоци за патување, да се намали енормното загадување, едноставно и брзо да се оди летно време на одмор.
Додека, како доказ за нашето гостопримство, попатно ќе им организираме неколкучасовен престој во Зелениково, пауза за растегнување на нозе во Велес, како и бесплатно ноќевање во паркот во Гевгелија. На тој начин странциве ќе ја запознаат темелно Македонија, без брзање.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.403
Драга Кајгана,

не можам да ти опишам колку глупо и во исто време смешно ми делува кога гледам како балони дупчат да се види дали бебето ќе е машко или женско. Ми се повраќа од какви било видеа од тој тип. Огномети, кутии, бебиња маскоти ..циркузи.

Брате као не ве сфаќам. Твое е детето а машко а женско. И да имаш розева боја и да имаш сина боја ти пак ќе си среќен и ќе молиш Бога, универзум у што и да веруваш да е живо здраво и се да е ко што треба. Нели ви се безвезни малце тие работи. Као сигурно нема да почнеш да викаш не не не на видеото и со тој народ околу тебе. Па коа ќе видам народ ко свадба да прават...страшно. Баш сум сметала дека тоа е работа кој прво би се споделила со најблиските околу тебе а не драмење со видеа, лајв стримови и што уште не. И уште нешто. Од кај тоа дека розева е за женско а сина е за машко бе. Одвратна ми е розевата.

Чао

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.846
Поени од реакции
6.461
Минимализам на југот од Франција. Убаво е да се види колку калифорниецот е одушевен од францускиот know how, куќата e опремена со cutting edge германска апаратура. Не сум спремен за зимо кеј, кога ќе ми текни какви вили можиш да ренташ за 800€ на јужниот брег, сакам пак лето. Минатово, цел германски колегиум беше таму, со исклучок на неколку што заминаа на Сафари во Африка. А јас? Македонија се вратив.
Сега со душа чекам потег на Јули - Август. Weit entfernt, aber doch, trotzdem mehr als bereit.

Европа е готова.
*Да го колонизира Универзумот.

Императорката че ви пее за Грешка 404ри,
бун вуајаж жамбесил, или, патувај добро.. имбесилу, му посакува и бугарскиот колегиум на Византиецот. хаха
#DieKaiserin

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.806
Оние куќине не личат ич на куќа.
Глуп нордијски скап брутализам а личи ко од лего коцки да е направена.
Вакви куќи у Мајнкрафт си правиш.

Куќа без ќерамида не признавам.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
1669542321050.png
Мистерија ми е како човек од моќните аристократски кругови летово се вратил во Македонија?o_O

Дали тоа Византиецот имаше посадено некое нивче со тутун, и лапна субвенции?

Ф

Флеш

Гостин
Ликови ко Византиецов,Сунџерот Боб,Чичо Анчо,Ставро(додека не почне сестра да чепка) и даље го прават форумов уникатен и интересен .

Византиецот ми е интересен карактер и гледам нишо лошо . Интересни надмени постови пишува кои ми се смешни. Па цел форум е 50% спрдачина постови,50% е место постови.

Доста хејт спрема Византиецот.

Имате игнор опција и уживајте :LOL:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.846
Поени од реакции
6.461
@Filip Telford мојве напишале песна за тебе :* катари ли се, бого-мили ли се? ам, Масони??

cz we hate what you do, and we hate your whole crew, so please don't stay in touch. Клај ме на игнор, олесни му на лешникот што го имаш во главата. Чус.

Kajgana Shop

На врв Bottom