Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.900
Гледам народов брзо се преобразил од најголеми американци со Халовин во најголеми римокатолици со божикните украсувања среде Ноември.

И не ми зборувајте дека е тоа поради обртот на пари.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.495
Кој вика дека во мултилингуалните фамилии има јазични бариери?
Ги собирам играчките на син ми по цел стан(што ги растури по стоти пат денес) и мрморам на македонски: ах бе, мама ти да ја ебам!

Од другата соба, маж ми: Што направив сега?!?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Esther Garrel и Pablo Pauly во спот за песна од Clio? Дали ова е паралелниот универзум сличен на Eternia ама на француска планета далеку во просторот? Вичевр д кејс, вери кул. Фрау Гарел на Инста е се она на што и Наполеон би бил горд. Дамата буквално се слика во Варшава - сега во густото, и тек тук во Монте Карло, а понекогаш и на глечерите со вечен мраз на Монт Бланк. Засекогаш Франкофил.

сори кхм, не мислев така, ми се испушти. хахаха
Која кујча јадеше мрсно уште еднаш?

Der Drachenprinz е мојот нов телевизиски хајлајт. Ми се допаѓа исто колку и Castelvania, а мислев ова нема да се случи.

Последно уредено:
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Drzava vo koja postavuvaat direktori, sudii I nacalnici vrz baza na nacionalna osnova I partiska pripadnost I gi nosat so helicopter samo na direktorsko mesto bez da ja znaat problematikata, bez obrazovanie, bez staz vo ustanovata ,taa drzava e vo izumiranje.
Drzava vo koja direktorite se pomalku obrazuvani od vrabotenite e ponizuvanje na intelektualcite, samo za da bidat vo sostojba na nemok za da bidat obezlicheni.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
690
Поени од реакции
1.814
Гледам во Ноември се избирало маж на годината на државно ниво.Подобро нека се организира натпревар за паразит на годината.Конкуренцијата во државна администрација е огромна.Главни критериуми за наградата се големина на државната плата,стаж на лепење на партиски плакати, дремење во партиски штаб,полнење на гласачки кутии и како најбитно колку години кандидатот неплаќал струја!

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Кеј,
Мерион Котијар ја запознав со Бетмен, ко му глумеше женска на Брус. Улога на Фем Фатал, меѓу другото - Комунистка. Порасната во затвор познат како Дупката, од кој успеава да избега, со цел да се пресели во Готам. Таму станува бизнисуоман, со посебен интерес за енергија од обновливи извори, но во истовреме сеуште лојална на друштвото на Бејн, и на неговиот план да го уништат градот. Можев да заприметам дека Мерион доста внимателно си ја избрала улогата тогаш, инаку не би глумела во сеперхеројска франшиза. Ако филмот за Мрачниот Витез излегол 2012та, актерите ги добиле улогите веројатно уште во 2009та. Фактот дека неа тогаш, ја интересирале теми, што масите ги ломотат денес, укажува на тоа дека жената е минимум една деценија пред нас. Се прашувам за што размислува денес.
Крег Фергусон бил Париз пред некое време, па ја видел со сопругот како се борат со децата кои биле крајно немирни, па незнаел ни дали да ги поздрави. Веројатно денес е веј овер ит, со теми ко погоре наведените. Или не.
Периодов сум диво хаотично велезен во Франк френзи, ал овр агејн. Алзо, ју'л екскјуз ми.
Ова им е снимано во Прованс. Единствен минус е тоа што пее на англиски.
Само за луѓе што го ценат материјалното. Другите, мрш.
Во видеото невидлив лик и го ремети (или разубавува?), навидум мирното саботно утро.

Плус бонус од тоа како си поминале позади камерата. :love:

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
Black Friday во Америка телевизор од 1000 долари со 30% попуст на 700 долари
Black Friday во Македонија телевизор од 1000 евра,цената дигната на 1500 евра со 30% попуст 1050 евра
само мала споредба...

Kajgana Shop

На врв Bottom