Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.452
Поени од реакции
17.894
Фејсбук група наречена "стари скопјани".

Собрани комуњарски метузалеми, Југословени, србофили, и шиптаpи.

Слики од старо Скопје, во говна и кал, џамии, пазари со распослани кечиња на ливада и некој сточен пазар во позадина, по некоја слика од некој шиптаp што умрел пред 30 години, семе синапово пораки за добар ден или ноќ сеедно, по некој неуспешен обид за поезија, слика од Југославија и Јосип Броз. И многу носталгија. Што и да праиш, немој да го чепкаш нивниот свет наречен старо Скопје, оти мамата ти ја ебаа, ќе те вратат во селото од кај што си дошол.

Сега најново ќе се делеле, на, пази ова - стварно стари скопјани, и од овие поновите. Не знам што се десило, сигурно имало некое срање. Па средуваат ситуација, демек не чинело така да се делат.

Еве:
Screenshot_20221109-000416_Facebook.jpg

Мене ептен ми се интересни, и обожавам да им го ебам трипот на дневна основа. После тоа маме ми ебаваат они мене, како први тако други ми прават :)

Психијатрија :)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.820
Поени од реакции
6.408
Ако морав да одберам една песна како саундтрак на мојот живот, ако беше филм.
Ја крева раката во вис со стегната тупаница (и оранж вратоврска), па слично на Мист'а Будапест во митиншки стил извикува, Курчот Продолжува!

Ај драјв фаст.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.383
Поени од реакции
3.393
Драга Кајгана,

Давав сега еден одговор во тема развод и се присетив на минатата година кога секој ден разговарав со разведени родители кои постојано се жалеа зошто детето не го вратиле навреме, други зошто не го земале, трети не сакаат да го дадат, четврти да им укинале видување.

Не сфаќам како досега не научија дека ако бракот ти завршува родителството не прекинува со него. Ти престануваш да си нечиј сопруг/сопруга но не и родител на детето.

Како не научија дека не прават штета еден на друг со секојдневно пријавување во социјално, полиција пишување дописи туку го оштетуваат за цел живот детето. Престанете да ги жртвувате децата додека вие двајца војувате. Тоа дете утре во живот од трауми нема да знае што го снашло и од каде.

Не можеш бе на сопственото дете да му кажеш мајка ти е курва, татко ти е клошар. Да ми дадат еден подебел стап јас ќе ги мавам тие родители. Абе нели сфаќате дека и најголемиот одрон од човек да му е татко или мајка тоа дете секогаш ќе ги сака затоа што за него мама и тато се секогаш најдобри. И не немојте да ми кажувате бајки и сказни како детето плачело не сакало да оди кај татко му па сеа ќе пишувале допис до социјално па ќе се јавувале во полиција а детето нема ни 6 години до вчера заедно сите живееле и од денес детето не сакало да оди. Да, нема да оди ако ти му трубиш на глава на детето му ствараш стрес и притисок да има одбивност. Што мислиш дека си направил ти како човек, си го креваш егото, ќе речеш ете јас сум појаката страна, не разбирам. Не бе луѓе, вие додека војувате не гледате дека децата вечно си ги оштетувате. Не зборам за ситуација каде што родител вршел семејно насилство врз дете или детето било сведок на таков настан, зборам за обично решение за видување кои мал милион луѓе не го почитуваат и не го разбираат. Ми се темни пред очи кога ќе замислам колку деца на разведени родители живеат нездрав живот, тргнувајќи од околина, односите на другите...страшно. Кога ќе видам баби и дедовци како зборат за нивните поранешни снашки пред детето ми се повраќа.

Секоја чест на исклучоците, се восхитував кога ќе наидев на разбирливи луѓе на кои децата беа број еден па после се останато. Разведени парови кои функционираа многу подобро отколку во брак само поради заштита на децата. Камо сите да беа освестени до тоа ниво да им дадат здрава средина на децата а не да се понашаат ко да освојуваат војни полиња после развод.

Тргнувајте од себе. Да знам се прави лош избор на пратнер, се раѓаат деца во секакви околности. Но веќе кога сте го донеле на светов , бидете вистинскиот родител. Дајте го максимумот од својата љубов, заштита и топлина. Можеби некогаш мислите дека го правите најдоброто но не е секогаш така. Не можеш да го заштитиш детето и да го израснеш како што треба ако си го лишил од едниот родител. Не, не е љубов тоа затоа што му ја одземаш љубовта. Тоа е твоја лична сатисфакција, покажување на сила и желба за одмазда која детето недолжно ја отплаќа. Оставете го детето да си ги сака двајцата родители па макар и најлоши да се тие едни меѓу други. Војните водете ги на друго место не дозволувајте сопствените деца да ви бидат колатерална штета.

Лека ноќ.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.339
Ако морав да одберам една песна како саундтрак на мојот живот, ако беше филм.
Ја крева раката во вис со стегната тупаница (и оранж вратоврска), па слично на Мист'а Будапест во митиншки стил извикува, Курчот Продолжува!

Ај драјв фаст.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
4.074
Драга

Еве со @Византиецот решивме да штракнеме по еден себеслик додека сме на пауза, иначе да не не мислите во Германија на работа сне.

П.С. Не морам ни да кажам дека Курчот Продолжува!

Драјваме брзо или што би рекле англосаксонците - фаст!

Screenshot_20221110_112845.jpg

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.452
Поени од реакции
17.894
Koga go vidov golemiot turski sin Mahir Burekovic postiran predmalku, roden od golemata majka Bosna ne mozev a da ne kazam deka e nepravda da bide izostaven negoviot nisto pomal i pomalku slaven brat, Samir Burekovic, bosnjackiot Paul McCartney.

Numera za site vreminja i psihicki sostojbi:

Alejkum Selam i Merhaba.

Istotaka, so golemo zalenje zabelezuvam deka spotot na prviot brat e izbrisan od jutub sto pretstavuva nasa golema civilizaciska zaguba.

Kazete deka balkanskata muzika ne e najdobra na svetot.

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
Каква нова година какви резервации какви бакрачи јас нова година немам славено од нова година навака

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Драга Кајгана,

Да те поздравам од Лисабон :)
Денес бев да се видам со другарка ми Синтија, заедно што работевме на брод пред 10 години. Претходниот пат кога бев во Лисабон имав ептен малку време, и времето беше лошо тој ден и ја частев тарт и кафе во едно мало ресторанче, и беше превкусно и кафето и тартот. Овој пат таа ме частеше бранч во некое местенце што мене ми наликува на Паблик Рум, само многу подобро :) Јадевме Егс Бенедикт со авокадо и печурки и беше превкусно. Да, неверојатно но вистинито уживав во здрав појадок :) Последен пат здрав појадок имав јадено во Кора кога искочив со Јоланда на дејт. Хајлат на денот ми беше една девојчица што личи на другарка ми АлекСС, и личеше на неа каква што беше кога ја запознав пред скоро 20 години (значи најпопрекрасна). Седеше на 2 маси од мојата со еден дечко, двајцата штракаа на нивните мекбукови, со слушалките во уши.

За останатите работи на бродов можете да читате тука: https://tonchie23.blogspot.com/

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.820
Поени од реакции
6.408
Ди кеј, го прашав гугел, why do I LOVE LDR so much, и Quora ми го даде следниов одговор, а е најдоброто нешто што го прочтав денес, ако не и последово време, гласи вака:
"Lana Del Rey is not everyone's cup of tea, but she is many people's glass of champagne."
*horny alert*
Да и љубам тоа рамената бели западни!!! Од кревет со саати да не ја пуштам да излези!!! И ко че сме готови, пак со саати да спијам залепен до незе. Да не ја пуштам од раце. Порано ко бев hornier, 18се - 20се години, си велев she can like, sit on my face!!! Ама клетвата на секој маж после 30ет е дека тестостеронот опаѓа. Денес би бил задоволен и со тоа да имам можност да ја слушам кај што зборува 24/7. Ај свеар ту Год кеј, некои луѓе се толку интересни што буквално би ги слушал со саати како зборуваат без да зуцнам ни збор, само тишина од моја страна.
Незнам кој среќник че ја земи за сопруга, ама че биди некој што му е мил на Бог! Таков пакет, интелектуална - првиот спот и е снимен во Капелата на Наполеон во Палатата Фонтаин-блу (палатата на сината фонтана). Репертоарот го пишува сама. Сама одлучува за својата креативна моќ. Имагинација пука до Универзумот и назад, бетер од ѕидар. Згодна.бела.мека. Пеколно свесна за своите потенцијали. Оваа самодоверба е веројатно најголемиот плус, пошто заеби чоек шо вреди а не е свесен дека вреди. Либерал. I guess, Ко че дава Господ, дава.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom