Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Добриот човек има тешка судбина затоа што он глуми таква улога, и во таа улога он како магнет го привлекува тоа што го глуми, односно го остварува идеалното сценарио за него, условно кажано.
Energy flows where attention goes, once this is in place, you can focus your energy on the goal and become obsessive about it.
Пасијата е таа што ја тера енергијата да осцилира правејќи стојни бранови, а со тоа и се материјализира условно кажано, користејки магионичарски речник. Можеби некој мисли дека мора да постои некоја консензуалност во метеријализирањето, а уствари поради тоа што нема индивидуалност светот се материјализира под волјата на еден ум.
“All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together.
We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter.”
― Max Planck
Кога гледаш лав како брка антилопа и те фаќа жал за антилопата, помисли дека и лавот и антилопата се едно те исто, затоа тука нема зло, уствари злото и доброто се на различни страни на иста паричка, пловат на ист брод.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Драга Кајгана,

Првото крстарење од мојот 8ми договор (прв во Арт департмент) е завршено.
Утре почнуваме ново крстарење. Сега за сега се осеќам како риба во вода :)

Утре ќе пишам ред-два од мојот бродски дневник :)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Кеј, има ново во темата за Готика.

Кај мене сеуште нема толку различно и ново, бевме седнати со шефицата во кафуле на Рајна, со поглед на Франција. Реката е пловна, има и семафори на ридовите во опасни заливи со виногради. Трговски и патнички бродови одат од Базел - Швајцарија, преку француски Стразбур, до германски Шпајер, нагоре до Холандија. Прв пат ја гледав Рајна, така блиску. И велам, од така мало изворче на Алпите, толкаво рекиште. ТОЛКУ МНОГУ ВОДА. Ако мислиш дека ова е многу вода ми врати, треба да дојдиме во Ноември уште еднаш, тогаш делов кај што седиме сега, е 7 метри под вода, и половина од шумата на германскиот и соодветно францускиот брег е под вода.
Во разговор со шефицата за приватни проблеми, истата ми залепи и еден ладен шамар на реалноста. Поладен од ветрот кој струи кај 25ти Декември низ средновековните полу-трупочни сокаци на Алсас и Колмар, ветар од којшто образите ти се како под Анестезија. Имено смета дека морам да простам. За се што сум преживеал. Ми вели, види се колку години си направил! и сеуште се трујаш со истите глупости?! Сеуште ли ќе бидиш заложник на татко ти? Зошто му го дозволуваш луксузот да си гневен на него. Луксусзот да мразиш. Дури во моментот кога ќе му простиш, ќе можиш да кажиш дека си слободен и дека можиш да одиш напред.

Ја набљудувам подолго време месециве, како се справува со колеги, има потенцијал да ги процени луѓето од прва. Или е резултат на извонредни интелектуални капацитети, или е бајди живеана. Јас не успевам толку брзо да ги проценам луѓето, ни одблиску, но идејата дека се држи до мене ми дава надеж дека сепак и јас имам нешто посебно во врска со мене. Не и ветив дека ќе простам, затоа што незнам како оди тоа. Немам искуство на таа тема. А и јас сум згрешил на бог знае колку. Ниту барам прошка. Ама осеќам, дека во нејзината директност лежи голема вистина. И сакам да се пробам. Ми вели - сега живееш овде, заборави на тоа зад тебе, друга опција немаш.
Ако успеам, тогаш и вие ќе куртулите од мене. Акцентот е на ако. :smirce:

Последно уредено:
Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Драга
Кога ќе слушнам како лугето се лутат со родителите, прошка ово оно?
Нееее , животот е многу краток.
Сакајте си ги и гледајте си ги секој ден.
До последен ден до последен здив бев до татко ми , секаде барајки лек на крај на свет...
Така било пишано ,но како да има да го видам уште еднаш.
Не знаете колку боли ,мада некои веќе знаат.
Не оставајте за утре за друг ден.
Почнете да живеете. Да си ги сакате .
Кога ќе одимате деца, тогаш сфаќате колку всушност Вашите родители се жртвувале за Вас.

Sent from my SM-A225F using Tapatalk

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.962
Поени од реакции
9.593
Драга
Многу болит ко на некој што си му верувал,си го ценел ќе ти го стајт ножот во грб во период кога ти е најтешко, се прашуваш дали баш и чекал таква прилика за да го изневерит долгогодишното пријателство поради некој што го запознал неколку месеци и што е најлошо имам и докази дека згрешил ама не му ги кажувам ќе чекам времето да му потврдит. Ама ако веќе сум навикнал на тие работи и овој пат ќе поминит најмногу штета во животот претрпив зашто ја кажував вистината секојпат. Болит кајги кога некој што си го штител,пазел,чувал,предупредувал,си му мислел се најдобро за да не паднит во проблеми се свртит против тебе само затоа што друг му ја наполнал главата со невистини. Дадов и отказ после 7години на работа,видов и премногу гадни работи за овие 20 дена,многу солзи, ама ќе пребродиме и овај тежок период кој уште не е завршен за жал а и психички Кајги пукам полека едноставно премногу проблеми ми се насобраа само да не се последиците уште пофатални.

Ф

Флеш

Гостин
Мерак ми е на срце она кога ќе ми се јават,нема дома ништо за јадење,купи си во спат,било што сакаш.
Знам дека мирен ќе бидам кога ќе дојдам дома и нема да водам на долго дебати,абе само фрлаш пари на јадење ,чувај пари,не троши ....

Џаолот се активира, ќе се мрсам. ...:gjavol:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.917
Поени од реакции
3.224
Досадно, монотонија убива....после коронава се е умрено...проблеми со комшиите нема кај да се оди....скапотија и досада владеат.

Kajgana Shop

На врв Bottom