Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Денот може да започне!
20211231_131726.jpg
Драги пријатели, каде и да сте. Од се срце ви посакувам на сите да имате убав и пријатен ден во топла новогодишна атмосфера.

O

onefifty

Гостин
Се разбудив, сеа си правам кафе па ќе се дозирам со сарма, месце и еклерчиња цел ден и нормално, ќе се гејма, безгрижно, како у стари добри времиња.
Неможам да ги разберам луѓево што викаат, како бе за НГ дома ќе седиш :))

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Ponoc jeeee, ostao sam opet saaaam
Ponoc je, nikog nema, koga znaam
Srce mi nocas opet tuguje
Jer tvoje reci ne cujeeee...

Инспирација за песнава од мене црпел Жељко, гарант.

Нова година иде, ни да ме дирне, 364 дена сам, па што да не и 365-тиот...

Дури вчера ставив некоја сијаличка низ станов, пуштив Home Alone 2 уз сијаличките, се посмеав малку, али не е тоа-тоа.

Обично самотијата знае да ми годи, бар одморам од лицемерие, глупи или досадни муабети за политика, трачеви, али вака кога идат празници осеќам како самотијата ме јаде од внатре, ме сече ко нож од внатре и ме мачка на леб, така ќе биде и вечер.

Ти ебам тоа другарите што ги имаш, а како да ги немаш.
Што одлучија да ме одјебат зашто ќе славеле со колеги у двојки, што ме одјеба другаркава зашто си славела Нова година со нејзините (25 годишна девојка да седи дома со нејзините?! :vrtioci:), што ме одјебаа и без некоја причина, само со обично "ќе се договориме, ќе славиме, немај гајле".

А курцу ќе се договориме, ќе ве прашувам по пет пати за славење НГ или ќе ве молам сигурно, фала, чао, пријатно.

Во новата сакам само здравје за мене и моите, нови познанства и наоѓање подобри другари и Дедо Мраз, ако не ти е тешко, некоја женска што ќе ми биде travel buddy и ќе прошетаме бар 4-5 дестинации во годината, макар биле и некои блиски шетанки до Врање, Призрен, Солун и Поградец. Не барам многу, нели? :(

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Знам дека и други членови пишуваа, ама баш би сакал да знам кој беше Рембрант во редакцијата на Кајгана, кој ја нацрта новогодишната декорација во форма на една одредена течност која понекогаш ја исфрла мажот и која тука изгледа како истурена врз аватарите на членовите?

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Се загрева атмосферата со традиционална новогодишна музика.

Руска, кифлици, сармичиња и Нови год од Стекловата врти на телевизор. Тоа е за мене новогодишна атмосфера.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Пред да заврши 2021 сакам да упатам јавно извинување до братот @RickyLFC9 (и сите останати засегнати) за сите гомна кои најверојатно (не се сеќавам на сите) сум му (им) ги изел за турбофолкот и музичкиот вкус. Откако ги открив класиците на Цеца и Јужни ветар продуктивноста ми е 75% повисока, а пластичните чаши се празнат 50% побрзо.

Џејмисон фор д вин.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Драга,

Не постојат подобри вистински приказни од тие за серење у гаќи на познатите скопски фаци и манекенки по диска после претерување со белото.

Среќна нова година и божиќни празници!

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Драга,

генерално солидна година, можеше да биде и подобра, но не секогаш излегуваат плановите 100%, а за наредната ќе видиме, очекувањата се дека ќе биде потешка од оваа.
Оваа ја завршувам не баш сјајно, се укочив попладнево и едвај мрдам, се тешам дека нема да морам ни да станувам кога ќе стигнам до газер на шишево :D

Среќна Нова, останете здрави и живи!

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
ДК

Хајп за славје нова година ми е испод нула, и секоја нова ми е све понизок и понизок хајпот,односно whatever ме заболе искрено.
Нормално се нека ви е нај нај и коронишЧево нека го снемит подитно (аха мааАало сутра - у на З.З гестикулација).
Е, пред едно десет години се славеше у смисла кој е по напраен ѓомлезе е по фраер, што нажалост неиживеаниве уште го тераат тој филм лелел братуу каменнн сум се напраил луУУуудилоо - а братот нафукал 30 години и уште му е филм како тоа бил пијан. Ок ти си знаеш голем си.
Тој филм го имав на 15-16 години кога бев у Милениум у Белимбегово наљокан на хардкор вино од туба и прсканица наредена од Ченто, што исходот беше у 11 заспав над звучникот и се разбудив у 2 ипол.
Да сме живи и здрави, мање политика и појќе ширење љубав.

Kajgana Shop

На врв Bottom