Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.714
Поени од реакции
35.464
Кајгич :love:

Зарем има нешто поубаво од ноќно возење, додека паѓа дожд, музика и парно. Релакс моде, полнење батерии:pipi:Лудница, милина.

И секако кој друг би можел да ти наруши таков мир и убавина, ако не - ЖЕНА:mad:
Како да препознаеш дека „точакот“ што вози пред тебе, го управува жена во два чекори:
- Доаѓа кривина, па веднаш удира кочница до 50км и почнува да лази.
- Ја поминува кривината и полетува.
Се до следната кривина и се така во круг.
Морав да ја трпам кокошкава затоа што почитувам сообраќајни правила и прописи, па не доаѓаше во предвид да ја преминувам на полна линија или на испрекината линија ќе доаѓаше кола од спротивен правец. Нејсе.
Ја преминав кривината, па давам жмигавец конечно да ја престигнам за да не ме нервира повеќе со тоа тргни - застани возење. Кокошката гледа дека ја престигнувам и уште дава гас, со „точакот“ од 60 коњи и 1200 кубици:icon_mrgr:.
Таман ја преминав, истата секунда ми пушта долги светла. Аман мориииииии, ме исплашииииииииииии.

Гуско една, си полагала за возачка дозвола, сигурно требало да научиш што е тоа рамномерно возење, уз пат требало инструкторот да ти каже дека не се зголемува брзината додека друго возило те престигнува и како правилно се употребуваат долгите светла.
Си се фатила за волан, почитувај ги другите учесници во сообраќајот, или вози како што треба или остави нека те возат.

И покрај се, ноќното возење, додека паѓа дожд, музика и парно е најубавото нешто:love:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
На сикрет санта му се паднав на една стипса што јогурт не купува ни проја кога јаде. Веќе сум помирен со фактот дека компир у фолија ќе ми биде поклонет, као демек на шала, а уствари скапаницава од гревовите нејќе да даде не па друго.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.480
Поени од реакции
11.387
Ах таа сообраќајна некултура. Колку само се пронаоѓам во секој еден текст посветен на сите проблеми со кои се соочувате. До пред некое време многу се нервирав, но потоа сфатив дека доброто однесување во сообраќајот е исто така дел од личната култура и воспитување на човекот. И како да очекуваме сообраќајна култура, кога нашата општа култура е на многу ниско ниво?!

1. Арогантни и дрски велосипедисти, мотоциклисти, па дури и пешаци!!!
Семафорот за пешаци светнал црвено, пешакот на сред пат чека зелено. И ти од кола (тебе ти е зелено) треба да се подадеш од прозорец и да му кажеш 'извинете господине, може да поминеме на зелено?' Да да, ова ми е најсвежо, од сабајле!

2.Трепкачи? Повеќето возачи знаат да ги користат само кога паркираат за десетина минути (читај за кратко), па за да не плаќаат паркинг...но не и кога треба да се префрлат од една на друга коловозна лента, да свртат лево или десно, да претекнат некого, итн. Мене ми е императив користењето трепкачи. Од тие таквите што не плаќаат паркинг затоа што се 'само за кратко' еднаш бев блокирана 15 минути, а уредно си имав платено паркинг место.

3. Долгите светла кога возат зад мене. Значи, ако видете некој да ви пушти четири трепкачи тоа сум ја и ве предупредувам да си ги изгасите долгите светла, затоа што го загрозувате и вашиот, а и мојот живот.
Долго светло се пушта исклучиво ако пред тебе е чисто и немаш добра прегледност на патот. Исто така кога некој сака да ве претекне, ако сте биле прв у колоната го менувате долгото светло со кратко, затоа што веќе не сте прв, туку втор!

4. Кога сакаш да претекнеш некој кој возел бавно и автоматски му текнува во моментот кога го претекнуваш дека возел бавно и дава гас паралелно со тебе и излегува ко да се тркате. Океј е Шумахер, не се договоривме така.
Беспомошноста во вакви ситуации е ужасна.

И не знам дали е голем бројот на таквите кои навистина не заслужуваат возачка дозвола, но дефинитивно се многу забележливи, а нивното нерационално однесување може да има фатални последици.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Драга извини за овој скопски сленг, али у живот највише поштуем жена која знае да вози :toe:
Ок, јасно поттикнат сум од некои постови пред мојот, ама живци имам скинато со тоа тргни застани и 52,378 км на час со променливи амплитуди. Возам околу 20 км до работа, на километар растојание познавам цуца зад волан, не мора да ја видам! И еднаш се вклучувам после Батинци, ми се падна после една плавуша, одма почнав со пцуење и среќа и комисии.... Кога џенскава, сурпрајс сурпрајс, одвозевме до Расадник како едно тело! Такво течно возење, без глупави кочења и со таква брзина, ретко гледам и кај мајстори. Денот ми го разубави, поминаа сигурно 3-4 години од тогаш, уште ја памтам:cuc:

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.055
Поени од реакции
37.439
Драга,

До толку ли сме отидени како народ, што кога ќе направиш некоја ситна добрина на непознат човек, те гледа како да не може да им поверува на очите? Денес еден дечко на некоја група на facebook имаше побарано стари читанки и буквари, од деведесетите, да купел, зашто не можел да ги најде никако, а навистина му значеле. Јас чувам многу стари учебници, па најдов некои од нив и му понудив да ги скенирам и да му ги пратам. Пресреќен беше, дури ми нудеше да ми плател. За што, за пола саат работа која ќе измами насмевка на нечие лице? Нормално дека никогаш не би зел пари за такво нешто. Ги скенирав и му ги пратив учебниците, а тој не престана да се заблагодарува ко да не можеше да поверува што сум направил. Живеел далеку од тука, почнала да го удира носталгија, па му значело многу да се врати на тој начин во детството. И така, денот ми почна убаво - усреќив некого, а мене ништо не ме чинеше. Заврши со проблеми на работа, и сериозно почнувам да размислувам за можни алтернативи. Ајде, утре можеби ќе биде подобро!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.881
Поени од реакции
17.714
Драга,

Kрајно тензично беше денеска додека се договарав со колегите околу одморот. Колешката не прави проблем, ама колегата се лигави. Ке работам ако треба цел месец без одмор, ама си ги барам моите осум дена да можам негде да одам, инаку, ке биде вака на крај.
SadRecentDromedary-size_restricted.gif

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
ДК

Си само-дијагностицирав нарцисизам.

Сабајле си пуштам youtube и си го оставам лаптоп-от пуштен, се враќам навечер си чепкам нешто и решавам да си пуштам музика. Си тера плејлиста и си викам "fuck this is some good shit" (поради некоја причина овој дел од мислите ми е на англиски) продолжувам и гледам дека е моја и после тоа слатко си се изнаесмеав и ми потече некоја солза. :D

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Ми се тормози на интервју некое самозвано маркетерче со слушани курсеви на јудеми и брејнстер.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.558
Поени од реакции
3.351
Д.К.
Ја осеќам вештачката интелигенција кај ми дише у врат,среќа крстен сум па кога ќе побарам помош од правиот пријател (Бог) веднаш интервенира и и удира заушки и ја праќа кај и е местото-во ќошот со главата свртена накај sид...:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom