Драга Кајгана (виртуелен дневник)

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
За слабеење само intermittent fasting со претходна 13 дневно master cleansing (книгата ја има на амазон).

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Inb4 муабетот за новогодишна атмосфера, ништо најбоље од мало друштво од 4-6 лица и board games како монопол, Cluedo, Civilization a new dawn, пропратено со cheese balls, тортиља чипс, пивце/варено вино и јадење благ ремет.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.960
Поени од реакции
15.185
Муабетот за новогодишна атмосфера, резервирав 7 ноќи во Берлин. Маму му ебам и корона и фул работа последнава година, решив да надокнадам за секоја пропуштен журка и дружба. Денес донесоа одлука да ги затворат сите клубови и да забранат собири за повеќе од 10 лица. А таман си реков ќе пишам нешто позитивно на темава за тоа колку добро сум прошол во бергхајм мергхајм, содома и гомора. Да биде уште полошо, пред два дена ми истече рокот за фул рифунд.
Не ми иде неделава, ај утре фудбал играм после година дена, мора да тепаме да осетам пак воља за живот.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Мразам ладно и зима!
Физичката активност ми е сведена на мимимум, не сум вежбал цела недела, и не ми се мрда, пешачење и трчање уште помалку, велосипедот под катанец до пролет. Па уште и ако се погоди тмурен ден :sick:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Не разбирам зошто да се хејтаат луѓето кои се радуваат на Нова Година.
Патем, секој човек си има свои желби и вкусови. А околу вкусови не се дискутира, индивидуално е. Но ние и тука мораме да судиме. Погрешно!
Пред се луѓето кои се среќни и се радуваат, шират позитивна енергија околу.
Инаку да не заборавиме, радоста и среќата е пола здравје.

Точно, низ градов владее предновогодишна еуфорија, шопинзи итн. Што има лошо во тоа?
Луѓето си китат по дворовите, во своите домови. Што има лошо и во тоа?
Баш е убаво и пријатно.
Не разбирам. Само тмурен и депресивен тип може да биде рамнодушен, мртов ладен и да не доживее барем малку предновогодишна среќа и радост.

Јас сум златна средина, на ова прашање. Ниту премногу, ниту премалку. Не сум во некоја еуфорија, но сепак периодов имам позитивно и пријатно чувство во мене и сакам да си поминам убаво за празниците.
Како и за секоја Нова Година си имам украсено дома. Двор немам, кога би имал би го украсил. Но затоа компензирам со украсување на тераса, фала богу голема е и прекрасно изгледа навечер (барем за мене).

Инаку општо, треба да сме среќни и позитивни во текот на целата година. Барем јас секогаш наоѓам среќа и во малите, ситни нешта. Таков човек сум.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.049
Поени од реакции
37.431
Драга,

Оваа дефинитивно не ја гушкале како мала. Толку тажно и огорчено суштество не сум сретнал, дефинитивно. И блокирана ми е на фејсбук за да не ја гледам и да не ми го труе просторот, ама пак ќе се појави некој пријател кој ќе постира некој ваков screenshot и ме потсетува дека дното одамна е пробиено.

Ина.jpg

Кутра таа! Не знае дека во Македонски Брод постои пештерата Пешна, пештера со најголем отвор на Балканот, која New York Times ја имаше постирано на насловна страна, опишувајќи ја како волшебно место ко од бајка; не знае дека има извор на солена вода, што е вистинска реткост (има само 2 такви во државава и и двата се во Македонски Брод); не знае дека во Македонски Брод е Козјак, најголемото вештачко езеро во државава во чија околина цела Македонија сака да поседува викендичка, или барем да изнајми за да ја види прекрасната природа (за таму се обложувам дека била, ама пошто со низок IQ и таква цела мизерна, којзнае дали знае дека била во Македонски Брод); не знае дека во долно Порече има пештерски системи со такви пештерски украси што најпознатите светски спелеолози им се восхитуваат на убавините; не знае дека воздухот е можеби најчист од сите места во цела држава (ама и покрај огромниот нос, којзнае дали ќе може да го почувствува)... Тешка мизерија! Претешка! Ох, земјо моја, што крепиш! :tapp:

Ич нека не оди! Со толкаво незнаење, којзнае каква глупост може да направи: да напише графит среде Пешна или да го исекне носот во солената вода, или да ги искрши сите сталактити и сталагмити при посета на пештерите... Плус на Македонски Брод не му требаат толку ignorant посетители - екстремно ќе падне просечното IQ на луѓето кои во тој момент ќе се најдат таму.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Како и секоја година така и оваа не го забораваме Рацин, 113 години години од неговото раѓање, до денешен ден живееш и не умираш ни ти ни а ни твојата идеја. Ќе се потрудиме оваа година да слушне за тебе и поголемата маса, но да те слушнат и твоите, да те слушне и работничката класа во твојата Македонија која е заспана и иако си и близу и си нејзин, сеуште не те знае, тебе а знае и почитува, дури и сака луѓе кои ја уништија оваа класа, а тоа е нивен срам.

Вечна ти слава Рацин, идејата останува иста, после толку години, се повеќе имаш нова и верна младина, што ќе проба да ја продолжи твојата идеја. Ќе се потрудиме деновите да не бидат само аргатски маки големи.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.713
Поени од реакции
35.455
Кајгич :love:

Дефинитивно го сакам летото повеќе од зимата, ама кога веќе сме зимаааааааааааааааааа.
- Сакам едно вакво малечко планинско куќарче,
- Сакам да заврне 2-3 метра снег,
- Сакам да си уживам покрај топол камин,
- Сакам да си пијам Pinot noir
- Сакам во позадина да свири некој slow blues
- Сакам да си јадам печени (врели) костени
snegg.jpg

Години наназад си ја посакувам истава желбава во зима и сеуште не ми се исполнила, па ајде пак да си ја кажам, со надеж дека Дедо Мраз ќе слушне:icon_mrgr:

Скромно нели, поскромно здравје :pipi:

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.429
Поени од реакции
5.872
Се сеќавам кога ти плачеше пичето по мене и твојте кикотења на мојте ретардирани шали на кои се правеше ко божем ти сметеа...можев лесно да се фатам со тебе, но во тие мигови јас изигравав некојси будистички монах од Тибет и се воздржував. Сега е касно, но глетката на твојата задница ми врати многу спомени.

Kajgana Shop

На врв Bottom