Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Мia amata,

денес конечно имав слободен ден, па решив да готвам. И тоа пица, оригинал рецепт како во Наполи. Само доматен сос кој го направив сам од свежи домати, купечкиот горчи и штипи на јазикот од вештачко,
моцарела, босилек, и некоја лажица маслиново масло.
Таков доматен + млечен вкус, хармонија во стомакот.
На првиот ден од неделата Господ ги создаде Италијанците!!! Толку.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
959
Поени од реакции
980
Драга,
"дал да бидам твоја постела,
нежна, мека бела свилена,
дал да бидам да бидам твоја последна тивка мелодија,
дал да бидам среќа голема,
никогаш од тага допрена,
ил да бидам твоја пустина,
таму ти да најдеш мир,
еееејјј, моја љубов ти,
колку денови се минати,
со љубов и мед, отров и лед,
не ми е страв, не нееееееееее
........."
Со овој извадок од песната на Калиопи ,, Порака", заклучив дека се и да е поминато,
го бараме она што сме го поминале заедно со некој, скапоцено време со многу убави моменти,
моменти кога сме биле поразведрени во душа, срцето ни било исполнето со среќа и
она време кога живеевме без никаков страв и тага.
Сакам физички да бидам присутен на училиште, ми фалат оние слатки
размислувања кои ги слушав од некој што погрешно сваќа што мислам јас,
ми фалат долгите дружби таму, ми фали да се поздравам со повеќе деца
што сум се запознаил и ми фали слушањето на професори баш во живо.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Hello Kajgana my old friend... Ептен е чудно и иронично што форумот падна баш во период во кој се издешаваа толку многу настани. Мислам дека за овие 10 дена ќе искоментирав на темава барем пет пати...

Дечкото од мојот аватар замина од Барса. Крај на една ера. Ден кој мораше да дојде и знаев дека е близу, но никако не смееше на ваков начин. Си има тема за тоа, да не замарам многу тука. Единствено ќе пишам дека еден личен сон - да го гледам најдобриот на сите времиња во живо на Камп Ноу барем еднаш, засекогаш умре...

Додека околината на мојот град гореше, секој се справуваше со катастрофата на свој начин. Граѓани, пожарникари и војници херојски гасеа. Политичари од сите страни дојдоа во бели кошули само за да се сликаат и собираат поени. Некои ширеа паника на ФБ. Други на истиот ФБ постираа икони и се молеа господ да ги спаси. На крај се’ се сведе на обични политички препукувања и обвинувања. Поради вакви работи на моменти би сакал да се самоисклучам од ова општество. Да помисли човек дека единствено решение да се подоправи државата колку-толку е да увеземе странци кои ќе ја водат, исто како што увезовме пожарникари да не’ спасуваат.

Последните 2-3 дена целата журка на социјалните мрежи ја прават анти-ваксерите. Луѓе што одат по митинзи за сендвич и сокче напишаа цели беседи за слободата и човечките права. А луѓе со „два понеделника во школо“ ни објаснија како тоа во вакцините имало бебешки фетуси и магнети. Само за тоа фамозно кафе што ќе го испијат како господа во кафич. Пошто не верувам баш дека им е за концерти и библиотеки...

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Седам на ФБ и тепам време.

Случајно налетувам на група каде што се организира антивакциналниот протест во недела.

Рандом антиваксерка прашува: како да се исчисти организмот од графен оксидот што го содржат вакцините?

Одговорите:

1.Научникот Новоселов ја издвоил јаглеродната структура на графенот со леплива трака селотејп. Пробај стави си лепак на тебе.

2. Раствори две супени лажици кварцен песок во чаша со вода и испиј ја на гладно срце.

3. Чај од маточина - помага и против 5г.

4. Зеолит

5.Спирулина (ова наш Зоте го откачи)

6. Секој што ја земал вакцината , никогаш нема да може да ја исфрли содржината од телотo. Лек за графен оксид нема.

Веднаш коментаторите почнуваат расправија и да се парчосуваат меѓу себе на тема кој ,,лек" помага , а кој не.

Zeolitot e laga ! Ne ne matocina ne pomaga , samo kvarcen pesok.

Тука настанува општа мешаница и калакурница од 200+ постови. Антиваксерите не можат меѓу себе да се договорат кој лек го чисти организмот од графен оксидот што го ставаат во вакцините.:ROFLMAO:

Епилог : доаѓа админот и ги брише сите постови и пола трајно ги банира. :D

Па добро бе мајка вам јебем неписмену. Вие ли ќе протестирате во недела ?!?! :pos: :pos: :pos:

Дај веќе еднаш оној буцкото од Северна Кореја да ни фрли атомска бомба и да не спаси еднаш засекогаш.:tapp:

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.959
Поени од реакции
8.143
ДК,

Можи и поубо шо беше паднат форумот.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Драга,
дејството во Убавицата и Ѕверот се одвива во регионот Alsace во Франција. Средновековни градови
како Colmar и Srasbourg со куќи со полутрупочна архитектура и камени покриви кои светат како писа. Вришти на Келти + Франки + Галија.
Кога ќе го посетам регионот, ова е она што го очекувам, исто како што вети Дизни. Сега не баш до толку вака како Романтицизмот од крајот на 18ти век, ама whoring around French villages seems to be just my kind of thing.
На луѓето не им кажувам дека доаѓам од Византија. За да не разбудам Крстоносен жар во нив.
Назад на темата љубејне. Гифојве нека трепта овде, да се знај шо се луѓе-лебеди.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И' велам на Теодора. Ко че умрам, а имам чувство дека че умрам млад, ти оставам аманет на надгробна плоча да ми ги изгравираат стиховите од Пол Верлен.

Месечева светлина - Пол Верлен
Твојата душа е одбран пејсаж
каде шармантни луѓе под маски и бергамаскери
свират на лира и играат,
и се речиси тажни под чудните облеки.
Сите пеат во мол
за победоносната љубов и животот полн можности,
изгледа и самите дека не веруваат во нивната среќа
а песната им се меша со месечевата светлина.
Со кротката луна, тажна и убава
која прави птиците да сонуваат во крошните
а фонтаните да липаат во екстаза,
високите витки фонтани помеѓу мермерните споменици.

Еве ја сега не ми прави 2 часа муабет лута ми е, а можевме да разговараме ко маж и жена, чак и лубеница да пресечевме. Помислив да и' речам дека можи че и' е криво еден ден ко че ме нема за тие 2 часа лутина, ама сфатив дека така ќе ја дозасерам работата. Затоа попаметно е дa почутам :D. А песнава ми е една од најелегантните работи кои сум ги прочитал од страна на поезија, а ретко читам тоа.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Драга,

ние модерните Либерали сме бетер од секта, бетер од рани Христијани кои се кријат во пештерите на Тоскана, на Апенинскиот полуостров. Без разлика каде одиш и од која нација си, штом твој колега/колешка во тебе ќе препознае Либерализам се случува експлозија од космички размери, колизија на две црни дупки кои содаваат гравитациски бранови низ ткаенината на просторот. Си го чуваме грбот како да сме фамилија, иако јас лично ни јазикот не го разбирам за обична конверзација.
Имено денес од управа, лидерката на мојот оддел (се сеќавате пишував за неа, таа од која сите се кријат во саксии, шкафови, фриждери) ќе добие повик од Админстрација заради претераните часови работно време кои ги имав изминатиов месец - нејзин план.
Во споредба со неа и нејзината хиерархиска моќ, капак на се Германка, јас сум џуџе (да, со моите 1.90цм :LOL:).
Но во споредба со одделот Администрација (на целата институција), таа е џуџе. Што ли ќе донеси нашата наредна средба со неа? Промена во однос после перење, или уште понегативни енергии? We'll see. Сега имам 3 дена одмор.

Ако ние обичниве смртници, а Либерали, еден во друг препознаваме луѓе со добра мисла, па се поддржуваме вака како што се поддржуваме. Тогаш замислите како се поддржуваат оние во тајни друштва? На нео-нацистите им праќам сочен јужначки бакнеж, со јазик. Ко Јуда со Исус. Ајде чао.

Последно уредено:
M

Macedon1um

Гостин
Не те пуштаат едно кафе да испиеш во угостителски објект без доказ за вакцинација (дури и на отворено). А во исто време талентиве од влада планираат попис за месец дена каде што ќе треба да пушташ и невакцинирани попишувачи дома, кои предходно поминале барем едно сто-двеста куќи пред да дојдат кај тебе

:tapp:

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Драга Кеј, пренеси му на некој што не бил на запад дека ако паднеш на улица у несвест, 99,99% од луѓето што ќе поминуваат кур ќе ги боли за тебе.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
samo sto se vrativ od... zenami uste vcera me predupredi ...
- Utre se otvara nov RAMSTOR,tuka da si vo 13 casot ida odime moz ke ima nesto,moz i trkalo...
jas obekam li nema beganje i op doma vo 13 casot i vednas trgame...
toa e RAMSTOR vo turskine 4 kuli dgavalair li kako li se vikaat ..i sto ...NISTO
vo Bucinci od td Mrsevci ona selo ima isto takva slicna kooperacija...ebati reklamata nov RAMSTOR

Kajgana Shop

На врв Bottom