Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693

Кајг,
после три години Марко повторно го исплива Охридското Езеро, се прашувам дали државава вложува во вакви нејзини спортисти, таленти, посветени млади генерации кои се за пример?

браво за Марко!

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Денес возејки ми испадна предната раткапна, дури и ме помина мене и се тркалаше добри 50тина метри пред да заврши во ендек. Ја проследив ладнокрвно и си продолжив. Кога се паркирав се смеев сам ко луд у кола.

:pos::pos::pos:

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
Драга, ги сакам децата и си ги сакам внуците ама нека не ме замараат со 15252623 слики и видеа од нив и со муабети од типот - многу е итар/итра, опасна/опасен е, многу е паметна/паметен...
Ок е, за мене сите деца се исти. И утре ако имам дете сигурно нема да мислам дека е најпаметно и најумно и све нај нај.
Чил. (y)

Гледам и детево Марко по којзнае кој пат го препливал Охридското езеро. Јас само што ќе влезам ќе се удавам. (n)

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Многу луѓе во Македонија мислат дека се експерти. На пример ако гледа фудбал секој викенд по 2-3 меча мисли дека може да биде менаџер на ФК Сандерленд на пример. Да купи опрема за музика, ќе мисли дека ќе напраи албум за месец дена, без претходно да вежба 24/7 на пијаното или кој и курац да е. Се ценкаат на пазар за 200 триста денари со старцине, а у ресторан бакшиш ко нешто еј демек задоволни сме со услугава. На трезно едно размислување и ставови, во кафана после 3-4 ракии друга енергија и мислења. Експерти на секое поле, а не ебе ко магаре кој стигне.

Не сте вие за европско првенство и да ве знае светот. ВИЕ СТЕ ЗА ЕБЕЊЕ!

ВАРДАР ! СКОПЈЕ ! МАКЕДОНИЈА!

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Drag watto

Dali sme jas i ti wot i dzesika na novata generacija? Ne znam. Samo ako jas sum wot a ti dzesika. Vidov denes eden influenser so nov brend na maicki i mi tekna na tebe. Uste cekam da mi stigne edna od onie tvoite. I meminja vekje nikoj ne mi pravi. Posledno koga zborevme nisto ne te razbrav. Ako citas staj nekoe srce na instagram.

Te cekam vo klubot,
Laura

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Драга,

на другар од средно му се роди син вчера, се направивме пепел, последно што се сеќавам е давам пари на свирачи а тоа беше 10 пм ............. кој сака нека честита ја имам изгубено едно добри 2-3 часа од меморијата

а така остан ми со здравје одам да се трезнам.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.200
Драга,

Внука ми која е 2.5 години знае како сама да си пушти цртан на Јутјуб, паузира, промени, попушти/намали глас на телефон.
Јас на 2.5 години не знаев дека постојам.

И тоа е се што треба да се знае за денешниве генерации.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.477
Драга,

Мотото на Православните е - немој да стремиш и да лакомиш кон материјалното. На другиот свет ќе имаш тоа што посакуваш овде. Исто немој да ја спомнуваш Марија Магдалена - курва е, ние сме чесни.
Мотото на Протестантите е - Госпот не створи во материјален свет, тој сака да стремиме кон материјалното, колку повеќе стремиме кон материјалното толку поблиску сме до бога. Марија Магдалена е жената која го сакаше Исус.
Hence сите (православни) словенски земји сакпуваат во сиромаштија, ова не важи за тие кои не се православни, пак колку толку убаво се држат - Словенија пример.
Hence германските групи на народи живеат во подобра финансиска положба. Во нив ја вбројувам и САД, пошто од тие 350.000.000 жители, солидни 70.000.000 се со германско потекло.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Драга,

Обично не гледам евровизија, ама годинава изгледав. И од тогаш се опседнав со дечиштата од Måneskin. Ги преслушав сите песни на италијански и англиски и ги научив на памет, преслушав преработки, изгледав live performances, слики изгледав, интервјуа и почнав да зборам за нив 24/7. Одлепена сум скроз по нив. Вонсериска харизма, пеколен шарм, талент, младост, лудост, нереална убавина, ексцентричност, доминација, оригиналност, автентичност. Tutto completo!

Срам ми е да кажам, ама Дамиано почна и во сон да ми се појавува :rolleyes:. Никогаш не ми се свиѓале помлади од мене, ама детево ме освои веќе уште кога кажа 'buonasera signore e signori'. Не знам дали со гласот или енергијата или изгледот...и многу ме потсеќа на Ville од HIM.

Значи, го имаат најдоброто од најдобрите и дефинитивно групава е најкул нешто што и се случило на светската музичка сцена. Red hot chili peppers, nirvana, arctic monkeys, the rolling stones, led zeppelin сè на едно место! Се надевам славата нема да им удри в глава и дека ќе опстојуваат уште долги години како бенд во истиот состав.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.477
Драга,
вашата вечерна доза феминизам после денешните 100ци прочитани страници од страна на Византиецот.
Ве носам на трип во 90ти, hop on во временската машина.
Милано, Италија 1993та.
Една убавица со далечни сканднавски потекла, се спрема да чекори. Навидум едноставно. Навидум без скриено значење. Навидум површно. Но она што е неверојатно за Надја Ауерман не се нејзините ултра долги нозе или платинум руса коса.
Она што е вистински неверојатно кај неа - е нејзиниот ум.
Таа го разбира концептот позади Версаче.
Таа знае зошто Џани решева да го користи ликот на Медуза како лого за својот бренд. На анкета која тој и дада Донатела ја спровеле во Италија, 90% од жените одговориле дека Медуза им асоцира на женски гнев. Таа е најубавата жена во Грција. Според старата легенда таа е заколната девица во храм од Атина, божица на невиноста. Но Посеидон ја силува, токму во храм од Атина. Со тоа бил прекршен заветот/заклетвата за доживотна невиност кој Медуза и го дава на Атина. Наместо густи црни локни, таа добива змии на главата. Наместо убаво лице и кротки очи, таа добива очи од кои излегуваат пласја, свопови зелена светлина, со нив мажите ги претвора во камени статуи.
Многу грчки 'херои' одат во познатата клисура каде живеело чудовиштето Горгон, за да ја убијат. Но од сите 'херојства', остануваат само камени статуи. Стотици, илијадници, сиви, камени, статуи. И една сама жена. Која место коса, има змии на главата.
Видете го погледот на германката Ауерман - симбол за женси гнев. Не затоа што таа површно го мрази мажот - денес е среќно мажена во Дрезден. Не, ова е далеку поголемо од тоа, затоа што таа го мрази светот. Светот е онај кој пишува религии според кои таа треба да биде угнетена. А таа е онаа која дава живот.
Сега на Прилепски - ко че роди мажот, тогаш че биди помојчен од жената. Дотогаш, се е во вашата глава. Но не и во реалноста. Ајт созравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom