Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.019
Драга,

нешто од Далмација.
Знаеш на 0:40 словенскава убавица вели - Evo, ovaj je grad, ovaj je grad, ovaj je grad - malen za mene
Ова е истото што си го велев кога заминав од Прилеп.
Иронија на векот е што се спремам да го посетам Луксембург, главниот град на државата Луксембург, истиот е веројатно помал и од Прилеп, а дури и да е поголем, пак архитектурата е средновековна и не делува мегаломански, да не кучкарам сепак е убаво.
Постов има за цел да ме потсети на својата вредност. Ние Македонците не сме ни свесни колку вредиме. А горе долу цел Западен Балкан е таков (со исклучок на Србија).
На работа имаше една колешка која искучкари за еден Словенец кој дошол овде на работа пред неколку месеци и одма барал после само месец дена да го преместат на далеку подобра позиција. Неа и беше криво, пошто 10 години окапала на ова место. А тој после само месец дена заминал на подобра позиција.
Што да кажам, самопочит и сопственото вреднување се најважни.
Можиш да си најдобар на свет, ама ако не го гледаш тоа самиот, тогаш нема да стигниш далеку.
За троловите со 10 профили овде. Кога ќе го посетам, ќе се сликам со македонско знаме до мене (кое прво го бапнав во куфер) и ќе постирам овде.


 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
* Следното надоврзување на пост ќе има казнени поени. Да не кажете дека не сте опоменати. Ако немате инспирација да напишете нешто свое и автентично, едноставно не пишувајте.
 
J

joli1

Гостин
Некад давно, на еден друг форум што е скроз неповрзан со Кајгана имав еден цитат од Ниче у signature/потпис (делот што се појавува под постот).

"Be careful, lest in casting out your demon you exorcise the best thing in you"

Кога прв пат го прочитав тоа, it hit home, затоа што пола живот бегајќи од себе си еб*в матер.

Цитатот го оставам за вас што се наоѓате или ќе се најдете во слична ситуација можда на мојата, за да знаете што правите.

Нема многу да навлагам што, зошто, како, кога и слично, но реков да ве поздравам и да ви посакам се најдобро на сите, без разлика дали некогаш сме дебатирале, дискутирале или расправале у врска со некоја тема. Целта никогаш не ми била да навредам или да омаловажам некако, ниту пак сум гледал некого од висина. Форумов има интересни типци и некои заебанти, но сепак у овие две години што сум регистриран и уште неколку други кај што само читав постови и бев фантом уживав во тоа што форумов го нуди.

Би излажал кога би рекол дека ситуацијата и местото каде што се наоѓам е супер, баш спротивно, но не го пишувам ова за да читате жалопојки или некои срања.

Со оние што сум комуницирал, но и со оние што не сум комуницирал на форумов, ви посакувам се најдобро, многу здравје, среќа, љубов, но и најбитното, душевен мир и исполнетост.

Бидите ми поздравени, до некое следно слушање/читање, поздрав!
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.528
Поени од реакции
34.678
Кајг,
сите роднини и пријатели на нашиот најмил и најубав @Govinda, такозвани Дон Џауан му посакуваме убав годишен одмор покрај палме док нишају гране, со единствена желба што поскоро да ни се врати, со песната „ Бум Бум“! :love:

 
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Драга Драгано, прими поздрави и честитки со:
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.895
Поени од реакции
17.518
FB_IMG_1625171636712.jpg

Слава му на Јосип Твртко, он е пример дека не бива, он е пример дека балканот има луѓе како што никаде нема во светот. Не поделуваат со векови, пробаа да не уништат и асимилираат но издвојувавме победи, за жал не срушија со тоа што не поделија како и што знае да го направаат тоа лукавите, за денес да не победуваат по мирен пат, и не само тоа туку не убедуваат во тоа дека треба и да сме и благодарни за робството.

Нека светка ова тука за сите автошовинсти на форумот, Јосип е пример баш за такви низ цела поранешна Југославија.

Ме радува што гледам како се повеќе работничката младина почнува да се буди, има кого да мразиме многу повеќе од самите себе.
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.609
Поени од реакции
8.478
When you have seen a little glimpse that you are the creator of your own misery, it will be very difficult for you now to go on creating it. It is easy to live in misery when you know others are creating it — what can you do? You are helpless. That's why we go on throwing responsibilities on others.
Со профаундли...
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.584
Поени од реакции
81.164
Ја користам оваа прилика да ги поздравам Комунална Хигиена, и пијаницата од градоначалник за тоа што еве веќе петти ден немаат пуштено камион да ги зачисти контејнерите со ѓубре... Да неможеш ни прозор да отвориш од смрдеа, а се гушиш на 40 степени. Хрк ПУ!!! :mad:
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Драга

Screenshot_20210702-103728_2.png

Си приумрев сабајлечки на постов живео реддит, али стварно бе - иам колешка малиот заврши со градинка и ќе се упишуе сеа прво одделение и на крај на тоа со градинкава ми покажува клип шо снимала се собрале као сите тие воспитувачки па као бина па едно по едно дете ги викаат па диплома.. и сум као wait wut?! Вика леле колега па се убив од плачење .. а го глеам малиот со прстот у нос вади говна нема појма шо се дешава и и викам аха ова ќе се памти ??
Забега све маме му еб*м, шо памтење има од градинка бе жити се.
Еве ја лично од градинка памтам едно копиле уште ми текнува, Нено се викаше со оние дрвенине коцки ме акна по глава ми дупна глава копилето све да му еб*м, да ми е при рука сеа би го згазил.. јеб*ла те градинка што морав да идам иначе кое идење бе .. моиве на работа, дедо ми стара комунистичка школа пцуеше само по мене кај ќе ме чува, старата беше по саглам од него лесна и земја али прати га сине у градинку нек се меша сс децу.. да бе и ми дупнаа глава ебате.
 

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.145
Јас у градинска со едно девојче лудачка им ги соблакавме гаќите на децата што спијеа, и сите спијеа со голи гзови... Онака, овие спијат дечињава, оваа ги соблака гаќите, кои на женски хулахопките, јас ја гледам... и ги остави сите така голи со гзињата да спијат, со слечени гаќи. И машки и женски.

:vozbud::vozbud::vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom