Обично си пуштам музика во кола сам од 3 причини.
- Знаат да пуштаат лоша музика.
- Знаат да читаат вести и политичари да зборуваат.
- Знаат и да пуштаат реклами среде песна.
Си го врзувам телефонот со AUX кабел, YouTube и си возам.
Ама, кога одам некаде за кратко, оставам радио. Прееска бев по нова лична карта, ја зимам, испаѓам, и на радио на Антена(да оние што пуштаат само најнови хитови од MTV - Drake, Iggy Azalea, Cardi B) пуштија музика од Robbie Williams и тоа Feel па Angels. Уште 2 круга плус свртев за да си дослушам. Има нешто поубаво кога случајно ќе испадне добра песна на радио отколку сам да си ја пуштиш.
Фала на братот Вори шо ме спомна. Вчера ми беше последен ден на работа во администрација. Совет за сите што ќе добиете решение во администрација. Во старт викајте не знам, не разбирам, немам тренинг за ова, не сум бил на обука. А кога ќе ви дадат работа што е толку проста што и мало дете може да ја работи, работете ја 3 дена најмалце, после по меил пратете ја во ворд верзија кај раководителот и прашајте „Вака ли треба“? После чекате да добиете меил дека некој веќе ја завршил и дека нема потреба од тоа.
Ова е за да си намалите од работен притисок, ќе ги намалите очекувањата на сите, нема да ве замараат во иднина, а благодарение на паметниве телефони можете да се занимавате цел ден со фејсбук и инстаграм наместо да работите нешто.
Платата е иста без разлика колку работни обврски имате или немате, третманот е ист.
Искрено ме изненадија колегиве на испраќање, се собрале скоро сите, ми купиле поклон и со свечен говор ме испратија во нови походи. Со Господ напред ќе биде.
Драго ми е што сум оставил впечаток кај сите за добар колега и работник во зградата кај што поминав скоро 8 години. Уште подраго ми е што имам голем број на пријатели што ми дадоа поддршка да напуштам работа.
Ценете ги многу тие што ви даваат поддршка кога ви треба и ве поттикнуваат за повеќе. На луѓето што слушаат позитивни реакции им помагате да градат цврст карактер на успешни поединци кои ќе ви вратат исто назад кога ќе ви треба вам.