Јубилејни двеиљадити твит ке га посвету на мој дијалект. Ке се прашате зашто не збору на мој дијалект, иако некои форумџие од мој град зборив? Епа не збору због поштовање прво према персонал, а после и спрема членови, иако некои од њим цепав си свои дијалекти. На факултет три године збореше литературно и од тг пукна ми филм и едино што пишују македонски е овамо. И у директну комуникацију кој ме разбере, разбере ме, кој не нек е жив и здрав. И туј ке се прашате зашто три године сам цепаја македонски? Епа зашто ме замоли колешка да ву збору кумановски и ја ву обеќа дека у четврту ке збору само кумановски и дек ми здосади од разноразни дијалекти, а на професори кд одговарасва зборесва литературно. (Не, немам ништо против дијалекти, искрено). А немам ништо ни против литературан, само искрено кд некога га боли пиштоњ да не ми збори литературан, ни ја не морам да му се кршу да му збору. Иначе нервирав ме много људи што због кумановски дијалект мислив дек смо србомани. Епа не смо мили мои, наш дијалект не е српски, тој што много људи се правив дек су Срби (имам исто људи видено и од други делови на Македонију куде се правив сс силу Срби, тој е њијан проблем), а још помал проблем е тој што демек туја највише се слушало турбофолк. Мало морген, слуша се свугде од Табановце до доле до Прдејци (добро де задњо село куде Гевгелију пред границу можда и не е Прдејци). Извините што замара, ама до следеќи пост кој ми е значајан по бројке ке збору искључиво македонски.