Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Колку сум нервозен? Ме треси!
Само гилотина за мене!

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.408
Поени од реакции
3.316
Драјгана,

Два дена со ред ми се јаде проја. Барав на нет рецепт ама го немаше тој автентичниот на мама. Сношти и пишав, денес се разбудувам - рецептот пишан на фб. Знам што ќе имам за ручек, нешто што ќе ме потсети на дома. :jeeee:

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.836
Никош не ги сфатив оние дечки шо у топ10 пријатели на фб имет минимум 7 машки.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.909
Поени од реакции
25.277
Имам една школска, има над 60 години. На почетокот кога се претставувавме и кога ја прашаа од каде доаѓа, жената рече „не знам“. На крај објасни дека била родена во Холандија, но се преселила кога имала две години. Од тогаш, па до сега, жената живее низ светов. При еден разговор ѝ признав дека му се восхитувам на нејзиниот начин на живот. Рече: Ја имав таа среќа што имав родители кои сакаат да патуваат, подоцна си го најдов и сопругот кој го сакаше истото.
Значи живеат некој одреден период во некоја земја и си даваат задача да го научат перфектно јазикот. Ни самата не знае колку јазици може да зборува. Нивната ќерка го има истиот начин на живот, работи како лекар во хуманитарни организации и патува низ светот. Знаела 9 јазика перфектно, како да зборува на мајчин јазик.
Познаничкава моја, прекрасно, слободоумно битие.
После разговорот со неа, доаѓам да видам што има на форумов... Разликата во менталитетот е неопислива! Колку само ни фали мешање со други народи и учење на нови култури. А како поинаку ќе се ослободиме од металните стеги и стереотипите?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Виктор Орбан, да да, премиерот на Унгарија кој доби орден од македонската Влада, на имигрантите им се заканува со логори.

Сета среќа што немавме држава во времето на Хитлер...

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.787
КајгОоОоОоОоОоОооОоООоООоОоОоо! Дек си, бе? :icon_mrgr:

Напраив бабачко тортиште и сеа не го збира у фрижидер со тоа послужавникот. :busi:
А и вака, и така, не се осмелувам да јадам благо, па само смеам да ја пулам од далеку. Него остај тоа, да видиш во судоперот колку садови има. :несвест: Коса ми се крева. :shook: Ај бар сама сум дома. Уживам во сопствениот неред. Има време, пополека, кај ме брзаш? Ехееее. :D

Башка истовремено ми се вртат детските хитови. :noze: Како ли јас да пораснам? Се' до небо, се' до ѕвезди високоо? :свиркам:

И така. Чао. :D

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Драга, Знаеш дека си остарел кога не планираш три недели пред 1ви Мај каде/шо/како/со кого? Еве јас уште не знам...:place: Едит: Еве гледам имало НАЕЗДА на крлежи бар да не ми е криво...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom