Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некој да ми пише ПП ако знае фирма што принта маици (за една се работи). Фалааа :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Браво за студентите. Браво за средношколците. Браво и за сите што излегоа за ГТЦ. Колку има за фалење, толку има и за жалење. Рандом муабет денес почнав кој заврши со расправија. Небитно.
Ме прашаа како не сум потресен за ГТЦ ? Пред некој ден искочи видео од Миле паника, као демек Охриѓани не можат да се снајдат у Скопје ако не е ГТЦ. Па зар може некој да се снајде во државата што ја изгубивме?
Сме го губеле ГТЦ, сме го губеле образованието. Да бидеме реални, ние ја изгубивме државата, а јас да се потресувам за ГТЦ. Не ме јеби. Имало многу побитни протести и организации за разлика од референдумот за ГТЦ (Мартин Нешковски, Смилковско, Џафери за министер). Проблемот во државава е што народот воопшто не реагира, или реагира со каснење. Каде беа сите кога се објави Скопје 2014 ? Центарци се бунат за ГТЦ, а центарци со 2 раце потпишуваа да им се реновираат фасадите во БАРОК. Затоа што сме глуп народ, затоа цел живот ќе не ебат како сакаат.

Член од
21 јуни 2011
Мислења
93
Поени од реакции
170
Драга моја,

Времево беше за никаде, ама се наоблеков, точакот под мене и на возење :)
Си застанав си напраив вежби и после назад :)Чудно денес не се изморив многу, од утре ќе го зголемам темпото.

Сретнав еден симпатија одамна што го немам видено, изгледаше како многу да се дрогира, ми побара број ама не му дадов, не сакам да имам никаков контакт со него.

Ќе гледам филм и ќе одмарам, ти останими добра и убава ;)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Здраво драга, еве ме мене пак после долго отсуство, бев до Грција, до Патра, море, шо убо време аро ама се враќам дома вратот фатен неможам да се завртам никако, ај у 9 саат сабајле мрш у болница, таму гужва, прекуред да влезиш мамата ќе ти ебат бабите надвор, ај чекај саат ипол за да ти препише обична маст за вратот која ја имаш дома, ама па ми пиша 2 оправданија :свиркам:

Сеа одам да гледам Гејм оф Тронс, + и ги почнав книгите (y)(y)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Има една тема на форумов се вика ''Ножеви''

секој пат кога ќе го отворам форумов ми е трн у око кој знае за што зборат баш ќе отворам да видам што дискусија вртат

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Драга ма, двајца административци вработиле и тие средуваат документи за 60.000 граѓани.
Не ме чуди што документиве ги чекам веќе четири години.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Драга, членов погоре ме потсети да ти кажам за проблемите што ги имав денес со нашата администрација.
Мислам дека останав единствен во државава што нема здравствена картичка, по втор пат ми ја грешат. Првпат ми до утнаа презимето па морам од поново да поднесувам се, сосема различно ме имаа пишано. Денес идам на шалтер на невработени да си ја подгинам и тој ми вика, а ти кај вработени треба да ја превземеш. Јас како што знам во оваа држава уште немам работено. Идам на другиот шалтер и тој ми го потврди истото. Не можев да си поверувам што се случува. Се објаснував со тоа љочката едно пола сат ама немаше полза, не разбираше и не збореше убаво македонски што не ме и зачуди. И утре со документите во рака и пак аплицирање за да ми ја поправат по втор пат здравствената и најверојатно пак ќе чекам една година.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Промашено презиме, tell me about it. Веќе се откажав, не ги ни поправам, да да, така е, куцај ајде.

Денес слободен ден, точачето и на стаза, да смениме малку од трчањето. Многу е подобро да се вози кога нема гужва а поготово кога ги нема тандемине ролерки - точак, фуфата на ролери и капнала после 500 метра па фраерот нејзин ја влече и мораат така паралелно да фаќаат 3/4 од стазата.
Главава ми е хаос, треба да досредам некои работи и си легнувам, капка енергија немам во мене. И во овој момент кога се трудам да останам будна, се прашувам како овие што идат на работа имаат енергија да се бунат за ова кафичиве/кафаниве што имаше предлог да затвораат во 23 или колку и да беше? :eek: Или си ги чешаат на работа или имаат акумулатор вграден во газот, немам друго објаснување.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Кеј
То е тој став, да си доволно возрасен да се возиш во ЈСП бесплатно во вторник, петок, сабота, недела, а сепак да не се возиш за да не се мешаш со старите луѓе.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.028
Поени од реакции
7.130
Сакате да тестирате нерви.Гледајте ги утре Јанко и Миленко у емисија и издржите да ја изгледате цела.И ова мие последен политички пост драга гледам ептен сум те затрул со нив.

B

BooBojan

Гостин
Драга...

Полека се придвижуваме нанапред... Малку ама полека. ЗДРАВЈЕ!
Денес ми беше и најсреќниот и најтажниот ден во животот. Голема радост, голема загуба.
Нека бидат најсрекни, јас ќе бидам така најсреќен...

Кога ќе ја повлечам линијата, плусот оди до бесконечност. Тоа е радоста...

Одиме напред, полека професионално, живи луѓе ќе јадам, ама ќе успеам...

И за крај.
Од последниве 5-6 месеци заклучив дека народната " Подобро врапче во рака, отколку гулаб на гранка." е за лузери, и луѓе кои се плашат од порази, и оние кои не се достојни да остваруваат големи победи. Кога еден ден врапчето ќе ви го нема во рака, не одете по друо, ниту чекајте гулаб. Направете тој самиот кај вас да дојде.
ТАКА ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА СТЕ ПОБЕДИЛЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom