Драга...
... мило ми е што гостуваше Тентов кај Јанко. Уште помило ми е што видеото волку се прошири за сите да го видат. А најмило ми е тоа што луѓево конечно гледаат каква тешка идиотчина без никаков грам историско познавање, дегенерик од невидени размери и апсолутно анти-социјално битие е истиот Тентов. Такво лупање глупости за Каменот на Розета ме фрустрираше последниве неколку години и се нервирав што никој реагираше на тоа што типов стекнува слава базирана на лаги. Конечно се појави да се избрука пред народот. За тие што нема да го пуштат видеото пошто е предолго и не се запознаени, на кратко да ви објаснам (инаку професор на електро е и нема допирна точка со историјата).
- Тврди дека на Каменот на Розета (познат археолошки наод поради тоа што на него се испишани три јазици, два вида египетски и еден на старогрчки и служел за дешифрирање на античките писма, КОИ СЕ ВЕЌЕ ДЕШИФРИРАНИ И МИЛИЈАРДА ТРУДОВИ СЕ НАПИШАНИ ВРЗ БАЗА НА ТИЕ ЈАЗИЦИ ИДИОТУ ЕДЕН!), демек имало старомакедонски јазик и новомакедонски јазик.
- Старомакедонскиот го промовирал одамна, уште во 2006та и нормално луѓето се попалиле по тоа. Демек тоа е јазик на античките македонци. Убиј се.
Еве многу убава статија на мојот професор уште од тогаш, човек кој има можност кај сака да работи у светов пошто е буквално гениј, но од некоја икс причина за наша среќа одлучил тука да остане и да ги трпи идиотиве ко Тентов.
- Новомакедонскиот му е ново „откритие“, демек третиот јазик не бил старогрчки, туку новомакедонски. Да, the very старогрчки јазик кој јас го изучувам. Јазик кој ЈАС МОЖАМ ДА ГО ПРОЧИТАМ ЈАСНО на фина резолуција од слика од каменот најдена на гугл, камоли пред мене да е.
- Тврди и дека тој новомакедонски јазик го создал ФИЛИП ФАКИНГ ВТОРИ за полесна примена низ империјата. ИМПЕРИЈАТА КОЈА НЕ НИ ПОСТОЕЛА ВО НЕГОВО ВРЕМЕ! ФИЛИП ВТОРИ САМ ИЗМИСЛИЛ НОВ ЈАЗИК ЗА ИМПЕРИЈАТА КОЈА ЈА НЕМАЛ ААААААААААААААА УБИЈ СЕЕЕЕЕЕЕЕ!
- Тврди и дека во Библијата пишувало дека светот бил создаден за 10 дена, дури и Јанко му пререче за ова, викајќи дека он е Христијанин и знае дека во библијата пишува дека за 7 дена е создаден. Дебилов Тентов тврди дека тоа не било убаво разјаснето (
) и дека на деветтиот ден БОГ ГИ СОЗДАЛ АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ! УБИЈ СЕ БЕ УБИЈ СЕЕЕЕЕЕЕ!
- Типот на својот факултет држи КУРС ПО АНТИЧКО-МАКЕДОНСКИ!
Со овие тези, овој... овој.... не знам... не знам каков збор да употребам за што повеќе да го навредам, муле глупаво и издрогриано... со овие тези тој не сфаќа дека ги негира апсолутно сите досегашни сознанија за антиката на целиот свет од 19ти век навака. И после ни се смеел светот. Ќе ни се смее кога промовираме вакви кретеноиди. Би го тепал ко магаре да ми се може. Остај им ја историјата на историчарите, ти ебам името глупо, само не оцрнуваш повеќе, губи се од таму кај што не ти е местото и УБИЈ СЕ!