Три пати по ред у авион на полетување сум сведок на расправија помеѓу мајки-монструми и членови на екипажот кои траат у просек 15 минути и нормално полетувањето е со задоцнување.За една лудача трпат преку 100 луѓе.Ако пишам националност или вера на проблематичниве сигурно ке ме прогласат за некаков фоб.Уште на чекирање се насети теророт кога мајкава држејќи го бебето преку рамо како џак цемент,ги поучи сите други од од нејзина националност дека се со мали деца имаат предност први да се качат у авион.Моментално формираа чопор и туркајки се пред себе јурнаа кон авионот.Само што седна со детено у авион,веднаш ја повика стјуардесата да и каже дека доколку има слободни места да ја преместат бидејќи била со дете.Научила се што и следува,сите права ги научила,само нејзините обврски како патник и мајка не ги научила.Кога рече "детено" корне се пред себе,па ја дофати таа полицата на седиштето,кога рече ја лупа отвори затвори,па ја опоменаа останатите патници и некако го прекина.За возрват му покажа како да си игра со држачот за спуштање на полицата вртејќи го лево десно.Врзуваме сите појаси,доаѓа стјуардесата и наредни 15 минути се расправа со две кучки одеднаш кои несакаат децата да ги седнат и да ги врзат со појас,ке плачеле ако не ги држеле у раце.Им објаснува таа девојката,не е безбедно,спротивно на правилата,ве молам нејќат да чујат.Среќа една по строга дојде па им се закани дека нема да му јави на пилотот дека авионов е спремен за полетување и нема да полетаме.Којзнае уште колку ке чекавме.Имаше една идеа на времето,идните родитела да полагаат тест пред да створат потомство,исто како за кола што се полага.Тогаш ми беше чудно,сега разбирам што било работата