Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Понеделник почнувам на работа. Кутриот, немам ни трансакциона, ни сум осигуран, ништо ... Свету на возрасните, добредојдов.. Значи тоа значело кога рекле дека животот е до 25 ..
25 ту лајф

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.753
Поени од реакции
4.525
Ново? Старо?

Еве гледам слики од фотомодели на инстаграм и се мислам кој ми е омилен диносаурус. :pos::pos::pos:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Пред неколку дена случајно ми излезе видео од лудациве на главната страна, после тоа не можам да прекинам да ги гледам, како порано не сум ги начекал, закон се.

https://www.youtube.com/channel/UCl2J-Po9njn76sXVLdvvSwg/featured

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
Никогаш не сум важел за посебно оптимистечен човек, жизнерадосен што би се рекло. Онака, никогаш не сум имал лабав поглед на животот, цело време живеам со грижи, спомени и неспокој. Секогаш сум бил на триста ума. Никогаш не научив баш да уживам во животот, на сонцето да се радувам, на убавината што го носи утрото, на убавината во патувањето, на убавината во зајдисонцето, на убавината на некои ситни успеси кои ги имам постигнато. (значи, сум се радувал, се`, ама не знам да уживам во нив, да седнам во спокој и да тлее тоа во мене, да се расплинува тоа во сите мои виуги). И сето тоа, ок, го разбирам и прифаќам тој дел од мене и се трудам да го изменам и се` ок, ама секогаш сум се трудел односот со другите да не го дефинира моето доживување на светот, да не им тежи, да не ги трујам едноставно. Секако, со некои луѓе имам зборувано и така натаму. Но, што ми беше муабетот. Имам другар кој ми ја цица цела енергија. Два месеци ми се жали за сите можни ситници што животот ни ги носи. Мислам, разбирам, секогаш сум тука да ислушам, да помогнам со совет, секогаш сум ја сакал таа улога на човек кој е покрај другарите и никогаш не би се откажал од нејзе. Но, не знам, толку токсично ми влијае (првпат го користам овој збор токсично). Онака, пет минути ќе се сретнеме и ми ги реди истите проблеми, со истите зборови, со истиот редослед, со истиот тон и не ги слуша советите. Драг ми е, ама не можам повеќе. Му се крева притисокот за тоа што водите во пакет во супермаркет се ставени позади обичните води и почнува да урла, да пцуе, да колне. Мислам, ок, ама не можам.

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Kej,
се разбудив пред во 5 со ова :) Еве, уште е на репит. Седам со мачево на прозор. Пиеме кафе.. едвај чекам да му ја дувнам в терен, денов е прекрасен за дишење и учење!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Многу се прости односите меѓу луѓето, само кој како си сфаќа.
Се иде правопропорционално, колку ти мене, толку и јас тебе. Без разлика за кого се работи. Знам дека повеќето сте дрва по математика, али да пробавте да поучите на времето, ќе видевте дека и те како математичката логика ќе ви се најдеше. За жал, глупи бевте и такви останавте.
Ако заебиш договор, се правиш наудрен, игнорираш како ќе ти текне, зашто очекувате дека сите сме учени да попуштаме со цел да задржиме било каков контакт со вас?
И така.
Поведра работа, се осеќам физички, а со тоа и психички појака секој ден. Дури ни пмсот не е тоа што беше веќе.
Исто, сабајлево ја слушав мајка ми како му пререкува на папагалот, ко да ја разбира тој кутриот нешто. Али секогаш е добро кога не си ти на негово место.

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Д.К

Ме нервираат луѓе кои кога нема да им вратиш на една порака, ќе ти пратат уште 8483848 пораки терајќи ти бош муабет со теми за тебе кои не вредат да ги отвараш.
Некои луѓе се жива напаст.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дк

I wanna fuck you slow with the lights on
You're the only one I've got my sights on
Type of sex you can never put a price on
I'll take it off, you're the one I'll roll the dice on
And I just want a baby with the right one
Cause I could never be the one to hide one
Cause we lost a lot of things in the fire
So it took a year for me to find out
I can't lose you babe(X6)
I'm tired of being home alone
Used to have a girl a day
But I want you to stay
(I want you to stay)

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Ќе напишат реферати каде властите тогашни или сегашни граделе згради на местото на зеленило, а на семафори од истите луѓе гледаш преку прозор фрлање истрошената кутија со цигари и продолжување напред. И тоа без одговорност дека нешто погрешно направиле да си речат еј зошто го направив ова, туку како да направиле нешто нормално природно секојдневно. Настрана ова, како некоја новина што ја воведов во мојот живот последниве две години, е учествување на еколошки акции за собирање ѓубре. Па така досега имам учествувано во акции на 4 различни организации, сите со иста примарна цел. И сега нормално дифолтната реплика на секој Македонец е "Кај иам време ја за ова, ја главата не знам кај ми е...", но се е до перцепција на нештата, јас на пример вака ги гледам работите, ако сакам да помуабетам со некој што го немам видено или да се измешам со луѓе, наместо во кафич, најдобро вака собери некоја вреќа, ем заштедуваш пари, ем продуктивноста во денот е значително зголемена. Мене ми беше многу убаво кога еден дедо со мало внуче не застана на последнава акција и рече "дечки да не бевте вие, никој немаше да исчисти, ова со години стои тука", ем си го полниш егото, ем оставаш пример на мало дете кое после ќе го праша дедото "дедо што прават тие". Џабе сите филозофии, политики ако утре твоите деца ќе растат во шут и депонија, па ќе речат "срање ни е државата", ама ќе го испуштат делот дека државата ја праваат луѓето во неа.

“If not us, who? If not now, when?” - John F. Kennedy

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.944
Поени од реакции
30.940
Кајги...
Си седиш убаво расположен (колку-толку) со добро друштво на по “едно" пивце а у позадина пригушена музика од Граматик... малку врева од муабет околу и наеднаш поминува кола со гласна музика и пее Гоца Тржан-Фолија.
Да беше друга песна веројатно немаше ни да ја забележам...впрочем ретко слушам таква музика али оваа одма ме врати у Јануари кога една ноќ таа ми ја прати да ја слушам.
Мислам дека моментално измрзнав и сменив расположение. Ебени три минути а милион чувства.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не памтам кога последен пат сум бил возбуден за натпревари на фудбалската репрезентација на Македонија, ама секоја чест за оваа генерација. Едноставно овие дечки имаат се што ни треба, а фали не само во спортот туку и во секој аспект на живеењето во државава.

Да имаме тим полн со интернационалци, главните играчи да бидат млади, да имаме пар играчи кои што допрва ја почнуваат својата кариера со свои 20ина години, и да имаме играчи кои имале опција да играат за туѓа репрезентација, а играат за нашава е нешто што порано звучеше како научна фантастика.

Владее позитивна енергија меѓу играчите. Не постои ниту една главна ѕвезда бидејќи нели, ниту еден од овие млади играчи и не е ѕвезда. Ако не одигра добро Барди, секогаш може да очекуваме Џани да направи нешто. Ако не одигра добро Џани тука е Елмас, а ако не и тој тогаш тука е Пандев. Имаме неколку играчи кои што можат да внесат енергија кога е потребно.

И најбитно - дел од овие играчи играа на Европско за млади играчи. Што значи ова се луѓе што од млади години се навикнати на успех, што значи би требало времето на "Добро, 10-0 изгубивме, ама сите играат фудбал денеска, таков е светот" полека треба да завршува.

Сите си ја знаат својата улога во тимот и тоа е добра работа.

Не велам дека сигурно ќе се пласираме на ЕП. Може лесно и петти да завршиме во групава. Може лесно и да се случи катастрофа против косоварите кои се навистина добра репрезентација.

Ама тоа што ме радува е енергијата на оваа екипа и фактот дека овие играчи се гладни за успех.

Се надевам дека следниве години ќе добиеме уште пар солидни играчи, особено во одбраната.
Ако се случи нешто такво тогаш не очекуваат забавни 10 години во македонскиот фудбал.

Ако ништо друго, барем оваа генерација ќе ја прекине серијата на тоа да немаме никакви шанси за први три места после 5 кола, како што тоа беше случај во минатото...

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Д.К

Човечкото во мене денес се загрижи за бивш партнер и неговото однесување во последните неколку денови.
Му се случила трагедија, кога ми кажа, занемев.
Му понудив помош иако јас и тој сме минато, не можев да го оставам на цедило иако поминав лош период поради него.
Си направивме убав муабет, не очекувам ништо за возврат, ме фати жал за она што го поминува иако поради таа моја добрина често знам да страдам а луѓето да ме користат.
Се надевам дека и јас еден ден ќе се променам и нема да дозволам поради таа моја добрина луѓето да ме газат како до сега, но му го дозволив тоа во минатото, не знам како но...

Што се однесува до мојата непреболена љубов, за која ви кукав по темите изминатиов период... денес ги отворив очите дека тоа суштество воопшто не вреди...
Ако за нешто ми е криво, тоа е за фрлените пари, потрошеното време и кавгите со сите мои блиски за некој, а највеќе што давав љубов на себично суштество кое никого не цени, се преценува себе си и мисли дека светот се врти околу него.
Обично, не брукам бивши, ама некои со однесувањето ме влечат за јазик да го кажам сето она стекнато мислење за нив.

Добра ноќ драга кајгано.

Kajgana Shop

На врв Bottom