Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Можеби бројчаникот на триумфалната порта кој требаше да покажува колку од украдените народни пари се вратени никогаш и нема ни да проработи,НО ЗАТОА ПАК бројчаникот на самите кладилници кој означува кој ќе биде новиот милионер врти со брзина на светлината.Блазе си му на директорот на Државна видео лотарија.

Со сета почит директоре твој whatto

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ме утеши постот на Ilumious, мислев авокадото е нешто убаво. Онака, барем помалце ќе огладнувам додека си скролам инстаграм. Признавам, опседната сум со тие слики од храна ... големи чинии во кои собира од се по малку ... Пример ваква некоја фотка (не е моја)

avokado.png

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Уште нема масовни протести во државава и покрај тоа што е срушено секое демократско правило а?

Одлично!!!

Баш такви бараат во Германија/Швајцарија/Америка кај што сакате да се преселите. Да ве дупат во здрав мозок, да ви ги уништуваат правата и да ве гледаат како потрошлив материјал за профит.

Права ствар (y)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Пола од мојата генерација станаа домаќини луѓе, се испоомажија и испооженија, некои имаат и по две деца. Излегуваат само фамилијарно по ресторани на вечера, а на социјалните мрежи ставаат слики од децата и домашните миленици.

Другата половина излегува секој петок и сабота, оди по свирки и концерти, ич не им чуе за брак или деца, а на социјалните мрежи ставаат слики од авантури и патувања.

Кога бев мал мислев дека кога ќе дојдам на оваа возраст единствен прав пат е да бидам во првата група. А јас сега сум во втората група и ми е супер вака. Интересно богами...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.721
Поени од реакции
35.500
Кајганке :love:

Според статистикава сточарството во Република Македонија секоја година бележело опаѓање во однос на предходната година.

Па нормално бе Кајгано, цела стока во парламент се напика:свиркам:, фрли поглед само на Павлета, пред да седне во таа фотељата, како чечкалица за заби е, 2 години подоцна, баш добро се накрмил :rolleyes:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.688
Поени од реакции
37.672
Кајг,
дали го имаш видено филмот „Планетата на мајмуните“ ? е ај ...симболична реалност!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
До каде си со факултетот, што има ново а не го знае ни старото, имаш ли девојка, сакаш да те запознаам со една, колкава плата земаш, кога ќе играме на свадба, ајде време ви е за дете, кога второ дете, па ајде сега на ред е трето.

Сите овие прашања да се забранат со закон. Ептен ми се глупи и најчесто се поставени од личности кои немаат што да направат муабет. Порано со одговор ги замолчував и повеќе не ме прашуваа.
Мислев дека е толку и никој нема да ме праша кога трето дете, ама ете се случи денес, а како што тргнале може уште некој ќе ми се јави да ме праша кога ќе умрам. :cautious:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Не само луѓе во брак ставаат слики од домашни миленици.
Чисто да се знае, не можам да укапирам од каде има произлезено оваа дискриминација. Да го знае ова баба ми, ќе и биде уште еден ас во ракав за да ме тера на мажење. Сликаш миленичето, а мажење камо, ноу, ноу :neetaka: :D

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
D..probav da stavam vo oglasi tekst ne mi uspea,uste sum nepismen za komj.
Prodavam skii 185sm 500 denari...
nego drugo mi bese muabetov, me vika edna komsika da odam do Karpos,tamu na kerkai ne sakalo da i zapali kolata.A vreme nesto popd nula.
Se spramam jas zemam kabli i nesto alat i trgam,Tamu ne uspevam da ja zapalam,tesko -slabo verglase i so kabli.
Aj odlucuvam da ja vlecam do doma.Stavam - povrzuvam sajla na dvete vozila,sednuvam vo kola da ja poleka zategnam sajlata ......i.???? taa devojkata sednuva do mene napred.
Se cudam kako da reagiram...eeeej koj se ima dozvola denes za vozac.
I objasnuvam sto treba-kako treba koga se vlece kola ( a taa mislela onaka kolata sama ke odi po nas.)
Vidov-nevidov,more vidov i aj go povikav bratmi,pa ja odvlekovme kolata do doma.

Kajgana Shop

На врв Bottom