Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Пред неколку месеца беше сензорот на брегастата, па отидоа сензорите за гориво, па електрониката на заклучување, пред два месеца беше аутоматот на штоп светлото, сега рикна пумпата за гориво, остана уште шофершајбната да се лепи пошто пушта вода, до курац ми е више и од кола и од све, поше ми се исплати да му ја поклонам на некој него ли да ја продавам.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.665
Поени од реакции
7.309
Драга К

Вчера и денес отварам инстаграмот и гледам на сториња како некоја типка си ги рекламира другарките на стори со чекинг. Си размислувам па добро ова е некоја предност, ќе знаеме која е спонзоруша, така да ги наречам.
Од друга страна па добро бе не им е бедно некој така да ги рекламира?
Се е отидено кај што не треба.

Ф

Флеш

Гостин
Втора личност како се губи во реон на Ѓорче ,исчезнато овој пат младо момче . Се надевам дека ќе го најдат . Чудно ми е само постапката на мајката,бара јавно да му се хакира Фејсбукот .Последно инфо е како шо разбрав,активност,му се губи околу 22ч навечер со Шкода кола. Не ми е јасно,детето е исчезнато,имаме специјална служба во МВР,они ќе хакнат и направат темелна истрага.Иначе гледам дека се богато семејство,наши од Италија ....Мајкава чудна ми е со постапкиве.....Иди у полиција,наместо да бараш на Фејс,личности да провалат o_Oo_O

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Кајчо,
утре е првиот испит од овој циклус на студии. Испитот ќе биде пред сите професори и други стручни лица. :sramezliv:
Се надевам дека ќе има интресна дискусија и дека ќе си ја одбранам темата. :гик::гик::гик:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.158
Поени од реакции
13.383
Која мизерија сме бе од народ страшна работа... Одиш на пазар, гледаш се ценкаат со луѓе кои цел ден мрзнат на минус температури само да продадат нешто, а прашање е и дали нешто ќе продадат тој ден, ги малтретираат тие луѓе за 10,20 или 50 денари да се исценкаат. Се ценкаат со стари баби/дедовци кои место да уживаат во пензионерските денови и да одмараат, тие мрзнат цел ден, пошто мизерија ни е државата и платите/пензиите во неа, се ценкаат со млади луѓе кои ни криви ни должни живеат во оваа вукојебина и немале ксмет како некој да наследат пари од мама и тато, па мора во стари алишта да седат на тезги да заработат за храна и сметки. Истите тие луѓе што се ценкаа, кога ќе излезат од пазарот се качуваат во спортско џипче и правец во СЦМ да чмаат по цели денови, таму како бакшиш да се направат џек пред другарите остават и многу повеќе од тие 20 денари, за кој претходно душата им ја извадиле на луѓето што мрзнат по цели денови на пазар. Државата ја прави народот што живее во неа, не кажувам на што сме паднати, бидејќи за да паднеме прво треба да сме биле на некое рамниште, ние со главите од нулта точка не мрднавме, за жалење сме, туга и јад.

И само уште нешто да додадам, парите ќе ви отидат, денес ги имате утре ги немате, тој посран карактер ќе ви остане.

Последно уредено:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.895
Поени од реакции
6.170
Од денешниот поповлук издвојуваме:

Russian Priest Investigated After Flaunting 'Gucci' Lifestyle on Instagram

Одма следеше и извинување од попот и како што кажа во своето писмо, преку Гучи чевличките уствари он се борел за слобода.

“I tried to be an open person. I was warned [against it], but I fought for this freedom. The majority of the pictures were taken inside shops...No priest can afford such things. And what for?” he wrote.

The priest, who says he suffers from neuralgia and is currently in the hospital, wrote that a doctor had once told him that a “change of scenery,” including wearing different clothes, could help offset his symptoms.

“So that’s what it came to, changing what I could — [my] shoes and scarf,” he said.

Дедо попе, не знам дали севишниот ќе ти прости, ама тебе сите молитви на овој свет не те оправаат за овој моден злочин што си го починил. Таков невкус само нашиот Шенки може да покаже.
Требало да си купиш црн џип како сите останати. :D

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Државна болница синоним за хаос, стока народ, хуманос -100.
Да дојде некој па се да потепа и да сруши до темел па да почне се од 0 и некои роботи да се стават да работат сигурно ќе се подобри од стокиве. Чест на еден исклучок у цел ден толпа народ, само еден факинг човек кој не е ни медицинар испадна саглам..да не даде Господ/ Универзумот у што и да верувате/ не верувате да заглавите таму, ни на најлош непријател не му посакувам да тропне на тие врати...
А тие таму што пијат повеќе кафе него што им помагаат на болните греота лебот што го зимаат и што ранат фамилија.
Толку.

Последно уредено:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Критериум за здрав живот на жена во земјава е дали става брашно во запршката или не. Значи не е битно колку зејтин, сол, леб, ориз, компири ... користи во ручеците, битно ако не става брашно во запршката, фамилијата ѝ се храни здраво. А плус и од пазар ако купува, а не од маркети, тоа е веќе нов момент на успешност.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Драга,

Вака кога подолго време те немам читано, па наеднаш некои си 5-6 страни ќе се соберат, секогаш после читање на тие страни ме мава некоја депресивна жичка. А и што друго чувство да добиеш, такви сме си сите изгледа, јбг.
Шумечо, пиши понекогаш аман, чисто да се подразведриме.

Лани беше прва година кога не накитив ништо дома.
Едноставно немав желба никаква, сето тоа китење ми изгледаше заморно, па ме примрзе, па си реков заеби. Во глобала се расположувам од тн. "мали" работи во животот, лани ни за тоа нејќев да се замарам.
Годинава мислам дека беше поарна, ако за ништо друго, бар да земам да средам тоа китењето. Да не се заречам, уште не е готова.

Kajgana Shop

На врв Bottom