Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Да не беше народот од источна Македонија јутубот кај нас би бил многу досадна рабата.

Член од
9 ноември 2017
Мислења
523
Поени од реакции
1.161
Се надоврзувам да еден пост погоре, една од причините која ја нашуштив работата во кафич е баш поради тие покондурени сељаци. Џабе им се и пари и се, кога немаат ни грам харизма во нив. Од километар им се гледа дека се искомплексирани ропаци, што си ги лечат компелксите со курчење на келнери и трчање и мафтање со клучевите по пајакот кога им ја дига колата. Ејј сум се расправал со колеги ради такви фаци. Ми доаѓа и ми кажува ај пушти кафе за "Џони". Ма брат, кур ме заболе мене за Џони, кажи ми што кафе да направам ќе направам. И да знам што кафе пие Џони нема да го направам, ако не ми кажеш. Кој кур фактор мене во животов ми е Џони па да има посебен третман од другите гости. Да не ми оставил некогаш мене бакшиш или на колегата, или некогаш дошол насмеан па не расположил или што знам јас. Не брат, кутар Џони да може ебаното еспресо на попуст што го пие 50 денари, ќе ти го плати во 2 денарки и нема да ти остави ни денарче бакшиш. И уште може да ти се искурчи и да ти го заебе денот. Да ти се мочам јас во квази елитата што ја има кај нас, кашлам такви фаци и за мене воопшто не постојат и не ги перцепирав додека не почнав да работам по кафичи. Сега од кога прекинав пак се помножени со 0.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Друг пат коа јавно ќе омаловажувате келнер(к)и/касиерки со глуматарење на некаква си одбрана елита, сетете се на вашето синче колку олигархиски чмарови има лижено/вашата ќерка на колку курови има седнато (истовремено). Ви ебам тоа лажниот елитизам....

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Единствена позитивна работа во тоа да те види човек по два три месеци е што барем не го носиш тој проклет црвен кармин што душа распарчува

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
K,

Si dojdov posle podolg period, samo na 3 dena da sredam dokumenti nesto... drugarite mi se javija denes, se sobrale u kafana samo mene me cekaat, a jas odluciv da odmoram posto treba rano da stanam... Kako i da e resiv da odam...se napraivme pred izleguvanje...stignavme vo klub... posle mnogu vreme ja vidov bivsata so eden poznanik na masa... iskreno do sega ne se zamarav potpolno ama...kakov nizok udar osetiv, strasno nesto...sega sum doma, morav da si otidam...
Posle mnogu vreme ja gledam i toa so drug...
Jas sum glup, maskite sme glupi?
Ja u stil ne moras koga ke se vratis da se zamaras, ne e kulturno odma so drugi...ne si takov... na pat kon doma si ispcuv se do 10to koleno, prv pat vo zivot da mi se smeni raspolozenie poradi nekoj drug..

Se e lekcija bratu moj, ke ja pomines i taa.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

Лошо е кога гледаш вакви видеа а незнаеш кој е во право, ради медиумите и парите кои тие ги лапаат толку ни е изместена перцепцијата за некои работи што ни сами преку интернет не можеме да одбереме што ќе читаме и како ќе го толкуваме.

Толку ни е исперен мозокот што е страшно колку немаме свое мислење.

И лошо е тоа што и навидум морални организации користат техники за привлекување внимание преку медиумите.

Но која е границата ако организација како ПЕТА користи методи како другите така наречени неморални агенции.

Кој им го дадол тоа право на двете страни ?

Се надевам дека следната борба ќе биде против медиумите и тие фејк нјуз за кои му се смееа во фаца на Трамп.
24553986a3599a30e147c0362a2afe0a.jpg

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.257
Се молам на Бога и се надевам дека што поскоро ќе си заминам од државава. Не сум лик ниту ќе бидам еден од тие куропушачи, дудлачи и кодоши, психопати и социопати, го немам луксузот да се расфрлам со сопственото достоинство. Ниту веќе можам да бидам, да работам и да живеам покрај такви луѓе. И луѓе кои беа добри, станаа едно големо ништо. А немам ни сила веќе да живеам за да преживеам и да го чекам наредниот први во месецот. Подобро така отколку во весници да ме пишува како сум откачил, а луѓето да зборат колку добар човек сум бил незнаејќи зошто така се десило.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Од утре започнува вистинскиот животен тест за мене.Кога ќе погледнам назад и ќе се сетам во какви срања бев пред само пола година а сега веќе сум застанал на свои нозе.Не дека не што сум постигнал ама барем научив лекции за цел живот.Како што кажав од утре тргунувам по патот на кој се спремам веќе некое време.За жал ќе мора да ја напуштам државата но после сите овои срања некако и не ми е многу жал.Жал ми е за само што не можам или не можев да променам нешто тука за да биде барем малку подобро.Но како одминува времето мислам и дека не заслужуваме подобро.А ја сакам земјава толку ебано ја сакам што не може да се опише туку само може да се почуствува како и секоја друга љубов.Не знам колку ќе издржам и дали ќе успеам но вреди да се проба.Фала им само на моите што и покрај толку грешки сеуште веруваат во мене и ми дадоа уште една шанса.Се надевам дека еден ден ако веќе навистина успеам и останам таму Македонија ќе биде како што јас одсекогаш сум ја замислувал но искрено тоа е и повеќе од невозможно.

Kajgana Shop

На врв Bottom