Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Синоќа случајно на нет наидов на една ептен смешна зафрканција со фотка од Синан Сакиќ, па со другар ми се кезевме како ненормални. Денес разбрав умрел човекот... :eek:

Нејсе, нека почива во мир, сме гореле џигери на негови песни...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ДК,

слабо те читам и посетувам, обврските си го прават своето, но ете бидејќи во живот не сум водел дневник, ќе пишам тука за да се потсетувам без разлика на исходот. За неколку денови ќе одам all in, па за 5-6 месеци од сега или ќе го изедам здраво и ќе останам со празни раце, или ќе бидам апла близу до остварување на сонот. Мора да смислам некој лажен цепелин во меѓувреме за да ги свртам коефициентите во моја ползa, или начин за backup ако нешто ме заебе, бидејќи што би рекол Сталоне: The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.935
Поени од реакции
17.956
Денеска мојот братанец имаше прослава на мини матура во градинката, беа повикани и родители да си ги гледаат децата. И имаше убаво дефиле на децата, потоа излегоа готвачите со некои слатки кои ги правеле на децата и само што ги ставија почнаа родителите да се грабат околу масата со слатките Таква гужва мислам дека нема ни у маркетите кога некои прозиводи ке ги остават на попуст. Затоа треба уште педесет години да се гушиме во оваа дупка наречена Македонија, да не влегуваме ниту во европска, ниту во вселенска унија и еднаш засекогаш да научиме да се понашаме нормално како секое нормално живо суштество, а не како дивјаци од камено доба...

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
На извештаченава и би направил да рмба као магаре цела година по 12 саати у текстилна индустрија,да шије ''БРЕНДИРАНИ'' парчиња,без слободен ден за плата од 8000денари притоа пријавена со половично раб време,а да се откорне од работа пичка им материна на сите овие цицачи кој сметат дека Giorgio Armani,Bottega Veneta,Gucci,Fendi СЕ НЕШТО што како они милуват да кажат ''Да се има задолжително ова парче облека'',А реалноста е дека ништо од тоа не е реално/Не доаѓам овде како некој месија за да проповедам некој си вид на модни вкусови,додатоци и тн ама ова ти е класичен за она што се нарекува безрбетни животни.Ова размислување не доаѓа у пакет заедно со она дали си добро финасиски поткован или не односно ''зошо немаш брат затоа така збориш''Не.На оваа лего коцки фигура не би и дал ни клоца у гз,а камоли кур у гз.Мислам дека ако спојам кентаур,фока и мравојад нема да испадне волку ужасна креација/
Во овој пакет следува другарка и Мелита со специјален подарок и да да мн други долга е листата

'You don't know me, but I know you. I want to play a game. Here's what happens if you lose. The device you are wearing is hooked into your upper and lower jaw. When the timer in the back goes off, your mouth will be permanently ripped open. Think of it like a reverse bear trap. Here, I'll show you. There is only one key to open the device. It's in the stomach of your dead cellmate. Look around Amanda. Know that I'm not lying. Better hurry up. Live or die, make your choice. '

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.522
Поени од реакции
18.383
Многу работи разбирам и прифаќам, ама не разбирам телетабиси кои организираат донација за куче, во услови кога деца ни умираат на секое ќоше поради немаштија. Еден од врвовите на глупиот човек, како категорија - институција во Македонија.

P

Patience

Гостин
Точак е права ствар.
Ако си среќен - вози точак.
Ако се осеќаш како гомце - вози точак.
Ако си нервозен и место не те фаќа у 11 навечер - излези и повози точак.
Точак е лек за све.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Околу година и половина мака мачам со купување на таксени марки преку мобилен, а во 2018 година на оваа технологија срамота е таксени марки со уплатница да плаќаш. Бев пред пола година во ВИП ми кажаа дека нема никаков проблем и не можат да го решат, се јавував во контакт центарот неколку пати, ништо, па чарето беше да го пишувам името со една дуплирана буква и успеваше некое време, имам пишувано и во темата за ВИП, ама само за кратко. Од кај други луѓе пробував и исто и кај нив имаше проблем, не само со моето туку и со друго име, секогаш повратната порака беше невалиден формат на порака, иако секогаш форматот беше точно како што треба. И денеска пак ми скисна, ама отидов во другиот салон на ВИП шо ни е во градот. Никогаш не сум влегол таму, секогаш во тој поновиот одам. Го кажувам проблемот, викам абе земав и нов телефон и нова тарифа ставив, ги пробав сите можни начини, стварно немам идеја шо може да е проблемот и таа вработената ми вика нешто до телефонот е проблемот, дај пробај со друга тастатура, стандардната од телефонот. Мењам од SwiftKey на стандардната Самсунг тастатура и без проблем купив таксена марка. Толку време се замарам со ова и никогаш немаше да ми текне дека е волку банален проблемот, ти ебам и тастатура и се`. Уште не ми е јасно која е разликата во буквите што ги пишува SwiftKey во однос на стандардната тастатура, ама искрено и не ме ни интересира веќе. Господ здравје да и` даде на вработената ме спаси од нервози, од цел ВИП единствен човек шо го откри проблемот, незгодно ми беше веќе да ги замарам другите за една ебана таксена марка. А останатите од ВИП можат слободно да си ебат матер, сите по ред, не може кај нив нешто да биде како што треба и без проблем.

S

staycalm

Гостин
Брука.

Си одам по патот у мојава населба, сонце пече, жешко у пм.
До мене поминува кола и застанува неколку метри од патчето каде што треба да свртам за да влезам во мојата уличка, ја гледам колава и го успорувам одењето, забележувам дека е иста ко на другар ми, што е од иста населба кој чат пат ако ме види знае да застане за да се повозиме. Таков фино лепо си одам, пробувам да ја отворам задната врата, заклучена. Погледнувам од прозор на совозачкото седиште и гледам дека не е другар ми, сосема трет човек длабоко замуабетен со овој на совозачкото, па ниту ме видоа, ниту го слушнаа обидот да ја отворам вратата. Збунет, набрзина се завртев, свртев во мојата уличка и се развртев да видам дали имаше некој во околина што ме виде.. :tapp: Си мислам, како ќе изреагираа ако беше отклучена вратава и ја фино лепо си влезев у кола..

Член од
24 септември 2016
Мислења
14
Поени од реакции
17
Кајги што се дешава ма со мене? Плата ми накачија, се тргнав од моиве што ме напињаа, сама и слободна, независна и од нигде никаде ми текнуе уште еден факултет да упишам, лол ми се учи!! :popce:се просветљуем! :pos:

Ф

Флеш

Гостин
Цел ден, се збрлавев со видеово..... Исто движење како циганите коа ти влегуваат,абе бате,сакаш 3х чорапи за 100 денари ..... Апчиња за кур ..... Хахахахааа .....:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
А,јас,Кајги ?
Јас сум царица на бруки ! :sramezliv:
Многу сум срамежлива и тропам глупости пред луѓе.Ќе ме прашаат нешто,се блокирам и зборовите едвај ми излегуваат од уста,а понекогаш ништо не умеам да кажам.Гарант некои личности помислиле дека сум нема. :facepalm:
Повеќе од 50 пати сум препознала личности што ги знам во личности што не ги знам.
А,само во основно и во средно,кога ме дигаа да одговарам,какви тешки глупости тропав или се кочев..... :boksix: :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom