Рандом македонштина 1:
Влегва во дуќан за авто делови....
ВИЕ СТЕ ЃОКО?
- Да госпоѓо, јас сум Ѓоко.
Е УБО. Види вака Ѓоко, ова казанчето за парно од голф шо му го нарача на Петар да го вратиш. Петар нема да го купи!!!!
- Како?! А која сте Вие?
Јас сум БАБАТА НА ПЕТАР, НА ЖЕНАТА МУ МАЈКА !!!!
Цела чаршија ја свртив и во сите дуќани казанче за парно е 3500, кај Вас е 6000 и да земите да си го откажите, ете јас ќе го платам каргото ако имате трошоци и не можи така.
- А Петар кај е госпоѓо? Тој мало дете е па јас го излажив? Толкав маж, 50 пати ми звонеше вчера дури не нарачав. Убаво му објаснив казанчето не е кинеско, кошта толку и толку и се договоривме, уште 10 пати се јави дали е стигнато!!!!
Не можи така Ѓоко, не сум јас будала, цела чаршија ја свртив и секаде се 3500, кај вас 6000. Да си го вратите назад јас ќе го платам каргото.
Рандом македонштина 2:
Станва во недела од сабајле на единствениот од Господ даен ден за одмор (а богами и од приватниците и капиталистите) и кога сите спијат тој кои шајки, чука низ дворој, ти се чини куќата ја турка.
Да е ироноијата поголема куќата се наоѓа во густонаселено градско подрачје во центар, а тој не ни живее во таа куќа туку иди 10 пати годината...
Рандом македонштина 3:
Петок:
Можи да ме соберите недела од таму и таму, многу ми е битно да стигнам на време!
Можи за поевтино?
Можи да носам 2 куфери?
Можи да ме однесите до дома пошто до автобуска или веро центар после нагоре ми е далеку?
Можи за 300?
Недела сабајле:
Госпоѓо во колку да поминам да Ве земам?
- Фала дечко, се снајдов јас.
И после во ЕУ? Цивилизација?
Не бе батки и ова шо го имаме ни е МНОГУ
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)