Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Kje bidat li SKOPJE, VARDAR i MAKEDONIJA povtorno SHAMPIONI NA EVROPA?

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Кајги,што ти е Македонија земја на отворени мита и корупции,на партиски платеници,на огромни лапачи и глупи,наивни граѓани кои се тешки дремаџии............
:popce:
Тоа ти е Македонија,чудесна земја !
:oeoeoe::oeoeoe:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Здосадено ви е од прекумерното архитектонско силување на градот,премногу нервоза во сообраќајот,некултура,вкочанетост,загаден воздух,преку кур ви е дојдено од локални шерифи од Батинци,Кондово и Камењане,сакате да го напуштите вашето работно место whatto го има решението за вас.
Во ова неверојатна понуда добивате свеж воздух,мир,спокој,ваше работно време,ваш одгледан зеленчук,ваша фарма,чиста планинска вода за пиење наместо досегашната флаширана мултимилионерска дегенеричка пералница.Она од што сте ослободени е нема гужви,ниту сообраќај,нема прелетување од прва у трета лента,нема паркирани џипови по тротоари,нема каснење,нема продукти за масовно производство со хемиски адитиви и засладувачи,нема блокирани улици,нема протести,нема гнасни политичари,нема ѓубраџиски камиончиња кој прават неред како да има парада во градот Луи ќе ви шепне за тоа шо зборам ( ,https://www.youtube.com/watch?v=B0g3q_4kZnU ) нема да живеете покрај најсмрдената река као да е Ganges,нема ефтини,непродуктивни муабети во локалните кафичи и пиење на скапаното макијато по 1094 пат И ТН.

sweden-3041011_1920-1024x683.jpg
whatto со семејството во куќата од десно(искрен,мал простор) :place:

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Скоро влегуваш во 4-та декада од животот и уште секој викенд (петок и сабота) одиш по журки и се враќаш во 4-5 наутро дома и се чудиш зошто никој не ме сфаќа сериозно

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како да не изгуби Вардар кога отишол да гледа најголемиот малер што го познавам за работи од животот, поготово за резултати од натпревари. Секаде каде што бил по натпревари да гледа во живо или Вардар или Македонија губеле. Ај бе жити мајка ако знаете дека сте малери во движење не одете на битни утакмици, најдете си некои ревијални и глејте ги :(

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Рандом македонштина 1:

Влегва во дуќан за авто делови....
ВИЕ СТЕ ЃОКО?
- Да госпоѓо, јас сум Ѓоко.
Е УБО. Види вака Ѓоко, ова казанчето за парно од голф шо му го нарача на Петар да го вратиш. Петар нема да го купи!!!!
- Како?! А која сте Вие?
Јас сум БАБАТА НА ПЕТАР, НА ЖЕНАТА МУ МАЈКА !!!!
Цела чаршија ја свртив и во сите дуќани казанче за парно е 3500, кај Вас е 6000 и да земите да си го откажите, ете јас ќе го платам каргото ако имате трошоци и не можи така.
- А Петар кај е госпоѓо? Тој мало дете е па јас го излажив? Толкав маж, 50 пати ми звонеше вчера дури не нарачав. Убаво му објаснив казанчето не е кинеско, кошта толку и толку и се договоривме, уште 10 пати се јави дали е стигнато!!!!

Не можи така Ѓоко, не сум јас будала, цела чаршија ја свртив и секаде се 3500, кај вас 6000. Да си го вратите назад јас ќе го платам каргото.

Рандом македонштина 2:

Станва во недела од сабајле на единствениот од Господ даен ден за одмор (а богами и од приватниците и капиталистите) и кога сите спијат тој кои шајки, чука низ дворој, ти се чини куќата ја турка.
Да е ироноијата поголема куќата се наоѓа во густонаселено градско подрачје во центар, а тој не ни живее во таа куќа туку иди 10 пати годината...

Рандом македонштина 3:

Петок:
Можи да ме соберите недела од таму и таму, многу ми е битно да стигнам на време!
Можи за поевтино?
Можи да носам 2 куфери?
Можи да ме однесите до дома пошто до автобуска или веро центар после нагоре ми е далеку?
Можи за 300?

Недела сабајле:
Госпоѓо во колку да поминам да Ве земам?
- Фала дечко, се снајдов јас.

И после во ЕУ? Цивилизација?
Не бе батки и ова шо го имаме ни е МНОГУ :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Недела од продужен викенд е добар ден за слушање Toto и пишување на моите 3 најдобри пријателки што се преселија во странство, секоја во различна држава. Од утре се враќаме во реалноста, расправање со истите луѓе од погорниот пост на Krstev, сите пробуваат полесно да завршат работа преку тебе и после пак не им чиниш, мислат дека и ти ги користиш како крпа за фрлање. Прочитав некоја мисла, ако му помогнеш на некој еднаш, ќе мисли топ си, ако му завршиш работа втор пат, ќе мисли дека ти е обврска да му помагаш, а ако не му завршиш работа третиот пат, ќе ти направи којзнае каков проблем. Ми текнува во средно викавме дека сме мизантропи, со една пријателка што сега живее во странство (четврта, во четврта земја). Малце поекстремни бевме во изјавите, ама и сега не се снаоѓаме баш во овој свет. Премногу има неточни претпоставки меѓу луѓето и психолошки игри, треба со секој да се поставиш различно, со цел да не ги повредиш на било кој начин.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.726
Поени од реакции
13.464
Ново ниво на малограѓанштина:
Идеш со јебен автомобил низ градски парк (оној дел што ние младите го викаме „стар дел“) сосе шатор4е пифце, фрижидер4е и цела тајфа орангутани го паркираш на патека ко татко ти да ја градел, си искачаш лагано, и то. За исходот на местото на злочи.. пардон, пикникот не сакам да знам. Само не можам да ви ја разберам матрицата на поимање и свест, ако воопшто ја имате. А по се изглеа, нема ни потреба. Да бог да кучето на комшијата ви врши нужда у ваш двор. Гнаси.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.316
Поени од реакции
13.234
20180520_122320.jpg 20180520_121421.jpg Драга Кајгана

по скоро месец одсуство од форумов еве ме пак.So fresh,so clean со ново место работно место,во нов дел на планетава.Остров Phu Quoc,Виетнам )))))

Kajgana Shop

На врв Bottom